Da Vam javim še rezultat. Zamenjali so glavno jermenico, in še nek drobni material, ki spada zraven. Zamenjan je bil tudi nosilec motorja in se mi zdi da je sedaj v prostem teku v kabini manj tistega neprijetnega bobnenja. Ni idealno, ampak je pa tega manj.
Vmes sem se vozil z očetovim bencinarjem in sem se nekajkrat na semaforju ujel, kako sem hotel zagnati avto Nimaš občutka, pri dizlu vedno veš kdaj laufa
Da ne bom odpiral nove teme ... Imam eno vprašanje glede 2.0 dCi motorja (150KM) saj si tudi sam lastim laguno s tem motorjem. Prevoženih ima 138 tisoč kilometrov. Zanima me pa ali je še potrebno pri teh motorjih menjavati ojnične ležaje? En mehanik mi je rekel, da jih je boljše preventivno menjati pri okoli 150 tioč kilometrih, spet drugi mi je rekel, da to pri teh motorjih ni več potrebno, da so se menjavali samo na starejših 1.9 dCi. Mi veste kaj svetovati glede tega? Hvala in lep pozdrav!
Pri super testu pri neki nemški reviji so bili pri 100 oz. 150k km že zelo na koncu. Sicer pa sam še nisem slišal, da bi bila to znana težava. Seveda je ogromno odvisno tudi od načina vožnje...
prevetiva ne škoduje..pri 150 000 do 200 000 km so že ponavadi kar slabi....je pa tudi renojevo maslo menjati olje na 30 000 km...grejo pa po barvah ojnični..povezano z glavno gredjo nekaj....jaz sem svoje čakal 10 dni iz francije....lp
Da Vam javim še rezultat. Zamenjali so glavno jermenico, in še nek drobni material, ki spada zraven. Zamenjan je bil tudi nosilec motorja in se mi zdi da je sedaj v prostem teku v kabini manj tistega neprijetnega bobnenja. Ni idealno, ampak je pa tega manj.
Vmes sem se vozil z očetovim bencinarjem in sem se nekajkrat na semaforju ujel, kako sem hotel zagnati avto Nimaš občutka, pri dizlu vedno veš kdaj laufa
Lep pozdrav,
Benjamin_S
Koliko te je prišla menjava jermenice na pooblaščencu?
Pozdravljen, samo kot zanimivost me zanima, če je bila jermenica menjana pri 165.000 ali je bila še vedno original.
(Sicer ne vem za laguno III, laguna II 2.0dci pa ima pri 165.000 predvideno menjavo mikro jermena in jermenice na glavni gredi, ki služi za pogon mikro jermena )
Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Tudi pri III je predvidena menjava zapisana v servisni knjigi. Moja je sicer pri 190.000 še čisto normalna in jo bom menjal, ko bo po tem potreba. Pride pa 232 eur na pooblaščenem servisu, preverjeno v ponedeljek. Sem mislil, da je dražja.
Se pravi je tudi pri laguni III enako. Zato me je pa zanimalo, če mu je originalno razgnalo ali je bila mogoče že zamenjana ob predvidenem intervalu.
Tudi pri moji laguni je še original (285.000km) pa tudi jaz smatram, da jo bom zamenjal, ko bo potreba, je pa zaenkrat še vse OK!
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Andyr26 napisal/-a:Se pravi je tudi pri laguni III enako. Zato me je pa zanimalo, če mu je originalno razgnalo ali je bila mogoče že zamenjana ob predvidenem intervalu.
Tudi pri moji laguni je še original (285.000km) pa tudi jaz smatram, da jo bom zamenjal, ko bo potreba, je pa zaenkrat še vse OK!
Nekatere se začnejo prej oglašat. Zacvili ko ugasneš ali zalaufaš avto.
Torej koliko sem razbral treba tudi pri Laguni III oz pri motorju 2.0 dCi (motorna oznaka: M9R P8) menjati ojnične ležaje?
Ta prve Lagune 3 so imele problem na srednjem glavnem ležaju (ne ojnični) in je lahko ležaj obrnilo (problem naj bi bil v tolerancah) ampak spet nekatere brez problemov 250-300kkm.