Poraba olja 1.5 dCi
- renaultrula
Poraba olja 1.5 dCi
Zdravo,
Imam dizla 1.5 dCi, 110 KM, letnik 2010, avto ima 87000 kilometrov. Olje in filter menjavam na 15.000 kilometrov, vceraj sem cisto za hec preveril ob zagonu in videl, da je prikaz nivoja bil tri crtice od sestih. Nazadnje takoj po menjavi na uradnem servisu resda nisem takoj preveril, ker pa imam se kakih 6.000 kilometrov do menjave olja, sem sel kupit olje in ga dolil. Hecno je, ker sem dolil dobrega pol litra in takoj je bilo sest crtic, se pravi popolnoma polno. Ali je normalno, da pri takih kilometrih moram dolivati olje? Od zdaj bom se bolj to spremljal.
Hvala!
LP, Matej
Imam dizla 1.5 dCi, 110 KM, letnik 2010, avto ima 87000 kilometrov. Olje in filter menjavam na 15.000 kilometrov, vceraj sem cisto za hec preveril ob zagonu in videl, da je prikaz nivoja bil tri crtice od sestih. Nazadnje takoj po menjavi na uradnem servisu resda nisem takoj preveril, ker pa imam se kakih 6.000 kilometrov do menjave olja, sem sel kupit olje in ga dolil. Hecno je, ker sem dolil dobrega pol litra in takoj je bilo sest crtic, se pravi popolnoma polno. Ali je normalno, da pri takih kilometrih moram dolivati olje? Od zdaj bom se bolj to spremljal.
Hvala!
LP, Matej
Re: Poraba olja 1.5 dCi
Olje naj bi se preverjalo pri toplem motorju pa da nekaj časa stoji, ker se olje dolgo steka v karter. Veliko ljudi nalije do max. kar pa je velikokrat narobe, ker olje se "razširi" ko se segreje in ga je velikokrat čez max. kar pa ni priporočljivo. In še renojev "sistem" da ima merilno palico v isti luknji kot se doliva in ko ga dolivaš velikokrat ne pokaže pravilno.renaultrula napisal/-a:Zdravo,
Hvala!
LP, Matej
RenaultSport
Nikoli se ne zanašam na sistem ki ga ima avto ampak samo na merilno palico. Ko se pripeljem domov parkiram avto na ravno površino in počakam 5minut nato preverim. Nikoli pri servisu ga ne nalijem do max ampak vedno manj in ko ga preverim naslednjič po vožnji je na max kar je
Pri 2005 15 dciju mi je v avtu kazalo da je z oljem uredu ko je bil na minimumu
saso24 napisal/-a:Nikoli se ne zanašam na sistem ki ga ima avto ampak samo na merilno palico. Ko se pripeljem domov parkiram avto na ravno površino in počakam 5minut nato preverim. Nikoli pri servisu ga ne nalijem do max ampak vedno manj in ko ga preverim naslednjič po vožnji je na max kar je![]()
Nisem mislil na sistem, ki ti kaže koliko olja je, na števcu. Ampak na sistem, da je merilna palica v isti luknji kjer se olje doliva.
RenaultSport
Ni bil odgovor tebiSpula napisal/-a:saso24 napisal/-a:Nikoli se ne zanašam na sistem ki ga ima avto ampak samo na merilno palico. Ko se pripeljem domov parkiram avto na ravno površino in počakam 5minut nato preverim. Nikoli pri servisu ga ne nalijem do max ampak vedno manj in ko ga preverim naslednjič po vožnji je na max kar je![]()
Nisem mislil na sistem, ki ti kaže koliko olja je, na števcu. Ampak na sistem, da je merilna palica v isti luknji kjer se olje doliva.
Mam isti motor, 2011, trenutno 165k prevozenih, preverjam olje in mi ga ni treba dolivat sploh.
- renaultrula
Hvala vsem za informacije.
Saj glede na to, da sem preverjal in so bile 3 črtice od 6, ko je bil avto zelo hladen (stal je dva dni zunaj), potem sicer pred dolivanjem nisem preverjal, ko sem na obvoznici kupil liter olja in je avto bil vroč, ampak glede na to, da je 4 decilitre ali še manj bilo dovolj za spremembo od "3 črtice pri hladnem" na "šest črtic pri vročem", verjetno sploh ni bilo neke panike.
Bom zdaj spremljal nivo olja bolj aktivno.
LP, Matej
Saj glede na to, da sem preverjal in so bile 3 črtice od 6, ko je bil avto zelo hladen (stal je dva dni zunaj), potem sicer pred dolivanjem nisem preverjal, ko sem na obvoznici kupil liter olja in je avto bil vroč, ampak glede na to, da je 4 decilitre ali še manj bilo dovolj za spremembo od "3 črtice pri hladnem" na "šest črtic pri vročem", verjetno sploh ni bilo neke panike.
Bom zdaj spremljal nivo olja bolj aktivno.
LP, Matej
Kateri reno ima merilno palico v isti luknji kot za dolivat? Megan že ne.Spula napisal/-a:Olje naj bi se preverjalo pri toplem motorju pa da nekaj časa stoji, ker se olje dolgo steka v karter. Veliko ljudi nalije do max. kar pa je velikokrat narobe, ker olje se "razširi" ko se segreje in ga je velikokrat čez max. kar pa ni priporočljivo. In še renojev "sistem" da ima merilno palico v isti luknji kot se doliva in ko ga dolivaš velikokrat ne pokaže pravilno.renaultrula napisal/-a:Zdravo,
Hvala!
LP, Matej

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Seveda da ima
ravno 1.5dci
Veliko renojevih motorjev ima takozakumi napisal/-a:Kateri reno ima merilno palico v isti luknji kot za dolivat? Megan že ne.Spula napisal/-a:Olje naj bi se preverjalo pri toplem motorju pa da nekaj časa stoji, ker se olje dolgo steka v karter. Veliko ljudi nalije do max. kar pa je velikokrat narobe, ker olje se "razširi" ko se segreje in ga je velikokrat čez max. kar pa ni priporočljivo. In še renojev "sistem" da ima merilno palico v isti luknji kot se doliva in ko ga dolivaš velikokrat ne pokaže pravilno.renaultrula napisal/-a:Zdravo,
Hvala!
LP, Matej
RenaultSport
2003 1.5 dCi ima merilno palico posebej, ločeno od odprtine za nalivanje.
Pa še komentar: V dveh letih kar imam ta avto, sem ga izven servisov dolival zanemarljivo malo (max. 0,5 l, če sem ga sploh toliko). Olje se kar drži nekje na 3/4. Prevozil sem pa okoli 30 000 km v tem času.
Pa še komentar: V dveh letih kar imam ta avto, sem ga izven servisov dolival zanemarljivo malo (max. 0,5 l, če sem ga sploh toliko). Olje se kar drži nekje na 3/4. Prevozil sem pa okoli 30 000 km v tem času.