Xenon - senzor za uravnavanje snopa

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Simen

Xenon - senzor za uravnavanje snopa

Odgovor Napisal/-a Simen »

Pozdrav :)
Zanima me, ce kdo slucajno z zagotovostjo ve ali ima slucajno se kaksen drugi renault model popolnoma enak senzor za avtomatsko uravnavanje snopa svetlobe, ker mi xenon luci svetijo v tla in moram omenjen senzor zamenjati.
Imam renault megane grandtour, letnik 2006. Kolikor mi je znano je senzor samo na zadnji premi ali se motim?

Hvala in lp!
Uporabniški avatar
Simen

Re: Xenon - senzor za uravnavanje snopa

Senzor sem odmontiral, pri meganu II se nahaja na prednji premi levo. Odšraufa se eno matico in je zadeva odmontirana.
Ali ima kdo senzor, ki je na sliki (v delujočem stanju seveda) za prodat?

Slika
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

Potenciometra za uravnavanje višine snopa sta DVA eden na sprednji osi levo, drugi na zadnji osi levo. Za 100% rečt, da paše iz lagune na megana, espace na megana, ali še kerga ki je v rangu let 2005 do 2007 bi trebalo probat fizično, lahko da paše, menjaš itaq samo palčko, ki je pri enem modelu krajša pri drugem daljša, konektorju bi 100% morali pasat.
Meni je na laguni prejšnji teden ribnil zadnji, nov je 177€, bolha je prazna, avtonet isto, ebay je nekaj.
Jaz čakam iz italije če bo kaj.
Ti si prepričan, da ti je ribnil sprednji? Jaz sem mel od spredaj tudi nekaj časa od mercedesa ker model ne vem, pasal je v nulo delal je bp dokler ni ribnil, tako, da če veš za koga, ki ma to na zalogi od kerga drugega avta poglej pa probaj če paše
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a janezsko »

pozdravljeni

imam motorček od espaca 2007 za uravnavanje višine žarometov...cena 50 e....več na zs...lp
Uporabniški avatar
Simen

Senzor je pri Meganu II samo eden in to spredaj levo. Dva senzorja imaš samo v primeru, če imaš dynamic headlight, da se premikajo s smerjo koles. Za gor/dol potrebuješ samo en senzor.

Uglavnm.. Ali je senzor, ki ga ponujaš popolnoma identičen kot moj na sliki?
Uporabniški avatar
sinko

Simen napisal/-a:Senzor je pri Meganu II samo eden in to spredaj levo. Dva senzorja imaš samo v primeru, če imaš dynamic headlight, da se premikajo s smerjo koles. Za gor/dol potrebuješ samo en senzor.

Uglavnm.. Ali je senzor, ki ga ponujaš popolnoma identičen kot moj na sliki?
In kaj mam pol jaz na laguni II? Aja pa nimam nekih dinamicnih luci, pa mam spredaj in zadaj potenciometer? Pol bi znalo bit da je eden pri meni za okras? Ce si priklopil na tester in je pokazalo da je prvi zanic in da ti je clovek, ki je imel priklopjen tester poveda, da je samo en, menjaj mehanika, ce si pa sam svoj mojster pol pa raje ne slataj, da ne nardis aviona
Uporabniški avatar
sinko

Slika
Se slika kje se nahaja od zadaj
Uporabniški avatar
Simen

Imaš prav. Danes sem ravno zaradi tega šel še jaz preverit ali ga imam, in res ga mam. Meni je mehanik z zagotovostjo trdil, ne ti imaš samo enega bla bla...

Crknil mi je pa samo prednji, ker sem danes opazil, ko se da avtu kontakt, da premakne parabolo za dolgo luč gor dol, za xenon pa ne in tudi prej jo ni, ko sem ga imel prikloplenega.
Se pravi je verjetno prednji senzor za xenon parabolo, zadnji za dolgo luč. Verjetno bo ta teorija prava :)

lp
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a janezsko »

pozdravljeni

imam dva če sta ista za spredaj..po moje je tudi zadja isti...espace l.2007...poglejte slike in primerjajte....moj tel 031 538 280 če boste rabili....lp

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Simen

Hvala za ponudbo, senzor sem že dobil in sedaj dela vse brez problema.

lp
Odgovori