Clio 1,2 bencinar- CHECK INJECTION napaka

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
rvukma

Clio 1,2 bencinar- CHECK INJECTION napaka

Odgovor Napisal/-a rvukma »

Pozdravljeni,

Lepo prosim za nasvet kaj storiti. Imam Renault clio 1,2 letnik 2006 z prevozenimi 80.000 km, bencinar. Pojavla se mi sedaj ko je hladno Check Injection in avto da v "safe mode". Gre samo 20 km/h do 2000 obratov. Sem bil pri mehaniku in mi je menjaj vse 4 grelne svecke (vzigalne tuljaveal kak se ze recejo) in ni delal. Bil pri pooblascenem Renault serviserju kateri sploh niso odkrili napako in ne vedo kaj je. Zamenjali so neke dihtunge saj so mislili da nekje zrak uhaja... Spet je avto delal samo 5 km. Sedaj sem bil pri avto elektricarju kateri je zamenjal dusilno loputo, pregledal vse zice in napeljave, ter menjal celotni racunalnik. Napake mu vec ni javljalo vendar po 5 km se je spet pojavila napaka in avto je bil v safe mode.

Mogoce kdo ve kaj bi lahko bilo narobe kr sem ze cisto obupal. Hvala
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Clio 1,2 bencinar- CHECK INJECTION napaka

Odgovor Napisal/-a Fan »

Ufffffffffffffffffff ....................... najprej menjajte servise.

Ko ECU odkrije napako in posledično preklopi na servisni program ( zavaruje motor pred lomom ), se v servisno mapo shrani napako v obliki kode in v kakšnih pogojih je bila napaka odkrita. Vse to pa se da prebrati s testerjem. Torej mehanik/mojster/popoldanec/diagnosti ima podatek v kakšnih pogojih je napaka nastala in kodo napake, naprej mora pa sam razmišljati.

Ali se je kdo zapeljal z vozilom, na katerem je bil priklopljen tester?
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
rvukma

Zdravo,

imel sem ga na pooblaščenem servisu Renault in niso vedli kaj je. Verjetno so priklopili na tester in se peljali, vendar napaka se ni pojavila. KO sem prišo po avto napake več ni bilo vendar se je zjutraj ko je bilo mrzlo spet pojavila. Nato so mi rekli ( na pooblaščenem servisu Renault), da ne vejo kaj je narobe oziroma, da so mogoče šli cilindri in da morajo pol mašine razstavit, vendar mi ne morejo zagotovit da je tu napaka. Problem je kr je avto vreden 3000 eur takšen poseg pa bi stal 1000 eur. Zato sem ga tudi odpeljal k avtoelektričarju, saj sem mislil da je napaka na računalniku.

Kaj mislite bi lahko blo krivo, da javla nonstop to napako ?
Uporabniški avatar
rvukma

Zdaj ga bom peljal k drugemu pooblaščenemu serviserju Renault in me zanima kaj jim naj rečem naj pogledajo, da me nebojo spet napiz**** z nekimi posegi v cilindre pa nevem kaj vse.

Kaj naj rečem mehaniku naj pogleda oziroma kje bi lahko bil problem ?
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Enako mu povejte, kot ste napisali na forumu. Bo še najlažje razumljivo.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Nazadnje bo pa bencinski filter vzrok.
Upam da drug servis kaj več ugotovi. Če je napak v vbrizgu in če gre v safe mode se točno da prebrati zakaj je šel v safe mode in tu ni kriv računalnik.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
jereb007
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a jereb007 »

LP
Ce ne znajo pomagat, ti naj pa naj vsaj kodo napake dajo - DFXXX. Bomo pa mi pogruntal :)
Kaj pa slab stik na pedalu za plin?
ah, ta moj clio
Uporabniški avatar
pluty

Odgovor Napisal/-a pluty »

Meni je podobno napako metalo ven pa je bila napaka v termostatu. Mogoče je pri tebi enako.
Uporabniški avatar
rvukma

Zdravo,

hvala vsem za odgovore. Nevem če so preverjali slab stik na pedalu, saj avta že nimam več kot mesec dni. Najbolj me jezi kr na pooblaščenem Renault servisu niso odkrili vzroka te napake oziroma so hoteli zaračunavat neke poglede v cilindre. Kaj se tiče elektronike je vse OK, saj je avtoelektričar vse preveril, tako da je problem mehanskega izvora.
Uporabniški avatar
TwingoLove

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Pred kratkim sem sedel v cliotu 1.2 z isto napako, kot jo opisuješ. Napaka je na elektroniki, odklopljen je samo en senzor za hladen vžig motorja ali nekaj podobnega, če se prav spomnim. Je pa čisto zgoraj na vrhu motorja na levi strani. Pač žal bolj točnih podatkov ti ne morem dat ker se ne spomnim. Ampak lastnik je opisal točno take simptome kot jih imaš ti. Upam da bo kaj pomagalo.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Uporabniški avatar
rvukma

Zdravo,

dobil danes klic od pooblaščenega Renault serviserja. Problem je neki sklabi stik konektorja za vbrizgavanje kateri gre do UPC računalnik (nekak tak mi je opisal in upam da sem prav napisal). Rekel mi je, da so dali neko maso gor in da sedaj vse deluje, vendar bo še danes enkrat probal.

Za vsak slučaj sem mu še rekel, da mora probati zjutraj ko je vlaga in je fejst mrzlo, saj ponavadi glih takrat ne dela.

Držim pesti ,da je popravljeno vendar imam vseeno nek slabi občutek, da bo spet zajebavalo..... Javim ko dobim update od serviserja.
Uporabniški avatar
rvukma

Zdravo,

update glede avta. Avto je bil na pooblaščenem servisu na katerem so menjali nek konektor ki vodi do UPC računalnika. Seveda se je na avtu spet pojavila napaka in odpeljal sem ga nazaj na servis.

Pooblaščeni serviserji so mi rekli, da žal ne vedo ki je napaka in da bodo sedaj poklicali strokovnjake Renault (tehnična služba) v Novem Mestu, ter njih vprašali.

Zaj pa jaz nevem kaj moj avto je edini na svetu z tako napako in da se v 21. stoletju pri vseh računalnikih napaka ne da odkrit oziroma odpravit in da sem brez avta že cca. 2 meseca.... Pop*****diš!!! :mad: :mad: :mad:
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Praviloma, ko posveti opozorilna lučka se koda napake shrani. To kodo se lepo prebere s testerjem, poleg tega ima omenjeno vozilo še diagnostično kartico, torej je vse skupaj še lažje.
Če vam Ljubljana ni predaleč, se oglasite v Astilbi ali pri meni in se bo priklopil tester, da se vidi kakšno napako je shranil in v kakšnih pogojih je nastala. Ko se to ve, se boste lažje odločali naprej za popravilo.

Uporabniški avatar
rvukma

Zdravo,

@Fan.... avto grem danes dvignit od pooblaščenega serviserja. Posvetovali so se z tehnično službo v Novem Mestu (Revoz) in so preverili kompresijo, ter nastavili bate oziroma cilindre (nekak tak) in sedaj dela avto. Žal je LJ predaleč, saj z avtom lahko vozim maksimalno 30 km/h. Hoteli so najprej mi dat še novi računalnik za 800 €, kr niso bili ziher če bo z nastavljanjem odpravili napako in če bo kompresija bila OK. Ko sem jim rekel, da je bil računalnik že menjan so rekli da more bit novi in ne rabljen. Rekel sem jim, da ga kupim če mi dajo garancijo, da če se pojavi napaka mi vrnejo denar, vendar mi je žal ne morejo dat, saj niso 100 % da je to vzrok napake. WTF????? Na pooblaščenem servisu Renault mi top rečejo??? :angel:

Vendar imam spet neki slab občutek, da bo avto delal, ko bom prišel po njega na servis in plačal SPET 160 €, pol pa naslednji dan bo spet enaka napaka.

Če zdaj nebo delalo se bom probal obrnit na Renault v Francijo in naj oni razložijo našim serviserjem kaj bi lahko bilo narobe. Hudo je to, da sem do zdaj v avto dal 1000 € za vse serviserje in še danes nevedo 100 % kaj je narobe.

:? :? :cry:
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Vas popolnoma razumem, da nekaj plačujete, napaka na vozilu pa je enaka. Upam, da so vam sedaj uredili.
Mi pa ni jasno, kaj je bilo mišljeno s tem, citiram: "Posvetovali so se z tehnično službo v Novem Mestu (Revoz) in so preverili kompresijo, ter nastavili bate oziroma cilindre (nekak tak) in sedaj dela avto." Namreč, ni mi jasno, kako so nastavljali bate :oops:

Odgovori