Megane RS II auspuh

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
sanchy*

Megane RS II auspuh

Odgovor Napisal/-a sanchy* »

Žiujo, mam vprašanje glede auspuha pri Meganu RS II. Zanima me kok je premer cevi in če lahko kdo prilepi kakšno slikco kako zgleda zadnji del od spodaj.

Namreč, kupila sem zadnji odbijač od RS-a in bi ga dala na Megana 1.6 16V. Pol je treba priredit zadnji lonec oz. cevi in kupit kšne nastavke za zadaj.. če ma kdo tut kej pojma katere nastavke dt gor itd. naj napiše :mrgreen:
Uporabniški avatar
Golddevvil

Re: Megane RS II auspuh

Odgovor Napisal/-a Golddevvil »

Zdravo,

Ne morem pripopati slike, ti pa pošiljam link KTR-ove zadnje cevi za Megane GT.....klikni potem na sliko da ti poveča. Upam, da kaj pomaga. Drgač pa že sam Google da nekaj dobrih slikovnih zadetkov....

lp

http://www.k-tecracing.com/show_product.asp?id=2451" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Ticek

Odgovor Napisal/-a Ticek »

Pozdravljena
Lahko ti poslikam kak je original izpuh od rs-a saj imam demontiranega. Tak je od K-tec a katerega sem montiral.
http://shrani.najdi.si/?20/sI/2MkClPP1/ ... 121101.jpg
No Turbo No Fun :D
Uporabniški avatar
sanchy*

Hvala! Kok je pa premer cevi? Da vem tapravo velikost nastavka za na auspuh kupt.
Uporabniški avatar
benč

Odgovor Napisal/-a benč »

Pozdravljena,

premer cevi izpuha pri MEGANU RS II je 60mm (govorim za serijski izpuh)
če govoriva o cevi pri nastavkih (iz lonca proti odbijaču do nastavkov) so 50mm.
Nastavke, si lahko izbiraš po želji, kje naročiš ali kupiš, če pa imaš koga pravega ti jih naredi po želji. Okrogli nastavki so (glede na okus, želje..) primerni tam od 70mm pa tja do tudi 90mm premera.

odvisno kaj želiš storiti toliko je potrebno tudi predelati:

ker ne vem kako so nosilci narejeni pri navadnem meganu (mislim, da je levi enak) ti težko povem kaj vse predelati.

če želiš ohraniti obstoječi lonec in samo privariti cev z nastavki potem ti na levi strani in drugod ostane vse isto predvidevam pa, da boš morala tudi na desni strani na tvoji novi/dodani cevi z izpušnimi nastavki kupiti in dodati nosilec na karoserijo (kot je to narejeno pri RS-u)

če pa želiš kupiti, dobiti ali pa že imaš lonec od RS-a boš morala najprej predelati cev pred loncem na 45-50mm, kot imajo navadni, na levi strani (v primeru da nosilca lonca nista ista) prilagoditi nastavek na loncu za tvoj nosilec na avtu in kupiti ter dodati nosilec na karoserijo na desni strani.

Mogoče je dolgo napisano ampak ni tako komplicirano :) , vsak, ki se s tem ubada ti to nedvomno poštima.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagal.

LP, Rok
Slika
Uporabniški avatar
sanchy*

Super, hvala za trud k si use tko lepo razložu :)
Odgovori