joztom napisal/-a:Ojnični ležaji odpovedo šoferju, ki pravočasno ne prepozna trzajočega speljevanja na križišču in skoraj nemogočega na klancu, še bolj pa pri počasnem speljevanju v drugi iz ovinku in poskusu vklapljanja v kolono, enostavno zadeva tako počasi propada da se je navadiš na potreben višji gas. Če sklopka pri polnem gasu ne drsi, še ne pomeni, da je vse v redu. S korektnim DMF se da speljati tudi s štantgasom z mesta brez tresljajev. Ta zadeva (DMF) razbije ležaje in gred. Če gred in ležaje zamenjaš, bo šlo pa še enkrat. Servisi nimajo pojma, Renault taji zablodo z LUKom.
Pozdravljeni, upam da lahko uporabim tole temo da dobim kakšen info. Marsikaj sem že prebral, in me zanima nekaj glede zgornjega komentajra.
Moj avto je trenutno pri mehaniku in čakam da ga pregleda in mi pove kaj je. Sumimo ojnične ležaje ali napenjalec jermena.
Pojavil se je ropot v motorju, če je bil hladen ali ogret. Sprememb v vožnji ni bilo, tudi trzanja pri speljevanju ne. Torej nič drugega kot ropot. Višji kot so obrati večja je frekvenca ropotanja.
Sedaj mi neda miru ker ne vem kaj je in kakšen strošek pričakovati, jaz upam na napenjalec, ker kolikor berem bi znal biti strošek ob menjavi že obrabljenih ojničnih ležajev kar konkreten. (naštel mi je ležaje, obnovo gredi, pumpo za olje.. tukaj so verjetno še kakšna tesnila delo in še kaj).
Kakšno mišljenje?