Espace 2.0 dci ojnični ležaji spet problem

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Dixi

Re: Espace 2.0 dci ojnični ležaji spet problem

Odgovor Napisal/-a Dixi »

WarpedOne napisal/-a:
Tezava pa je v mojem primeru v tem da je bilo vozilo v lasti zene cloveka kateri je lastnik avto servisa! In kot je znano clovek sam sebi ne izda racuna za opravljeno storitev ki jo je opravil zase.
Iz avijona jasno, da je tipo šparal na olju in drugem materialu.
Zanič olje se pozna čez +100k previženih, takrat pa ta avto že ni več njegov. Le zakaj bi on plačeval dražje olje sam zato, da teb zadeva ne crkne?

Pol so pa Avstrici na pooblascencu ocitno sparal!! Do 170.000 km je bil v avstriji! Pr nas je sam 15.000 jurjrv naredu!! 1× servis!
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

TI lahk samo še enkrat citiram:
>> Tezava pa je v mojem primeru v tem da je bilo vozilo v lasti zene cloveka kateri je lastnik avto servisa! In kot je znano clovek sam sebi ne izda racuna za opravljeno storitev ki jo je opravil zase.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
esko

Re:

Odgovor Napisal/-a esko »

joztom napisal/-a:Ojnični ležaji odpovedo šoferju, ki pravočasno ne prepozna trzajočega speljevanja na križišču in skoraj nemogočega na klancu, še bolj pa pri počasnem speljevanju v drugi iz ovinku in poskusu vklapljanja v kolono, enostavno zadeva tako počasi propada da se je navadiš na potreben višji gas. Če sklopka pri polnem gasu ne drsi, še ne pomeni, da je vse v redu. S korektnim DMF se da speljati tudi s štantgasom z mesta brez tresljajev. Ta zadeva (DMF) razbije ležaje in gred. Če gred in ležaje zamenjaš, bo šlo pa še enkrat. Servisi nimajo pojma, Renault taji zablodo z LUKom.
Pozdravljeni, upam da lahko uporabim tole temo da dobim kakšen info. Marsikaj sem že prebral, in me zanima nekaj glede zgornjega komentajra.

Moj avto je trenutno pri mehaniku in čakam da ga pregleda in mi pove kaj je. Sumimo ojnične ležaje ali napenjalec jermena.
Pojavil se je ropot v motorju, če je bil hladen ali ogret. Sprememb v vožnji ni bilo, tudi trzanja pri speljevanju ne. Torej nič drugega kot ropot. Višji kot so obrati večja je frekvenca ropotanja.

Sedaj mi neda miru ker ne vem kaj je in kakšen strošek pričakovati, jaz upam na napenjalec, ker kolikor berem bi znal biti strošek ob menjavi že obrabljenih ojničnih ležajev kar konkreten. (naštel mi je ležaje, obnovo gredi, pumpo za olje.. tukaj so verjetno še kakšna tesnila delo in še kaj).

Kakšno mišljenje?
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a janezsko »

POZDRAVLJENI

NOVA gl gredj e 300 e..lezaji cca 200 e glavni..100 ojnični...pumpa cca 280 e..veriga 300 e..zanimivo da so vse štiri ojnice 120 e..upam da vam uspe rešiti čim ceneje...lp
Uporabniški avatar
esko

Moj avto je Megane 1,9dci fap, (96kw), nima verige. Vendar nisem vedel obstajajo še kakšni ležaji za menjavo razen ojničnih pri tovrstnem servisu..
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a janezsko »

sem mislil da imate 2.0 dci..pri 96 kw je se cenej ..gl gred nova cca 180 e...lezaji glavni 120 e..ojniči 80 e..za oljno črpalko ne vem zdajle na pamet ampak več kot 200 e ne bo...+ jermem+vodna pumpa..valjčki...mikro jermen..če mislite avto imet dajte notri vse novo pa bo mir za 150 000 km....
Uporabniški avatar
esko

Ok, sem se slišal z mehanikom. Niso bili ojnični ležaji, ropotala je vodna pumpa. Tako da mi je usojen veliki servis, redni servis ter še kakšna malenkost, kar je še vedno boljše kot alternativa se mi zdi.

Hvala za odgovore.

Mogoče informativno cena delov v primeru servisa kjer so težava ojnični ležaji, cene delov na uradnem servisu (če komu še prav pride); 1,9dci fap
- glavna gred 410€
- ojnice 214€
- ležaji ojnic 95€
- ležaji glavne gredi 24€
- ležaji glavni 62€
- oljna pumpa 209€
- tesnila glave motorja 33€

So mi pa rekli na uradnem servisu da ojnice niso problematične na 1,9 motorjih, ter da če so že okvarjene, obrabljene, ponavadi obstaja razlog z to (okvara kakšnega drugega sklopa motorja), naštel je par primerov vendar se ne spomnim. Torej da se praviloma ne menjajo preventivno kot pri 1,5dci motorjih.
delorean

Odgovor Napisal/-a delorean »

Kašn problem z 2.0dci??ja za teleta ki nimajo pojma kako vzdrževat avto...
imam Renault Espace 2.0dci 173 konj,let 2007, realnih 470.000 km,motor nikol odprt,rihtan,vse original,original turbina ..reden servis in olje kot je predpisan na 15.000!ni treba dolivat nič olja med servisi. to je to.
Odgovori