Se eno vprasanje.
Ko se menjava olje, kako ocistiti notranjost menjalnika?
Ce se staro olje spusti ven, verjetno ostane tu pa tam umazanija... Ce bi ze menjaval olje, bi poskusal menjalnik cimbolj ocistiti, preden bi nalil notri novo olje...
Olje v menjalniku - Clio
Re: Olje v menjalniku - Clio
Da malo obnovimo temo 
Nameravam v kratkem zamenjati olje v menjalniku in kolikor sem uspel poiskati informacij, bom dal not Elf Tranself NFJ 75W-80 (ta naj bi bil nadomestek tistega, ki je bil predpisan za ta avto (BTW gre za R. Laguna, 1.9 dci, 88kw/120KM, letnik 2004).
Nisem si čisto na jasnem koliko naj bi ga šlo noter, nekateri pravijo 3,5 l, 3,4, drugi celo 2,5-2,8 l...
1. Kje bi lahko dobil uraden podatek koliko ga gre?
2. Ali nivo stranskega čepa na menjalniku določa nivo potrebne količine olja ali je potrebno manj olja in je do roba čepa že preveč olja (na forumu sem prebral, da imajo na servisih neko ukrivljeno paličico s katero skozi stranski čep pomeri nivo olja)?
Hvala. Lp
Marko
Nameravam v kratkem zamenjati olje v menjalniku in kolikor sem uspel poiskati informacij, bom dal not Elf Tranself NFJ 75W-80 (ta naj bi bil nadomestek tistega, ki je bil predpisan za ta avto (BTW gre za R. Laguna, 1.9 dci, 88kw/120KM, letnik 2004).
Nisem si čisto na jasnem koliko naj bi ga šlo noter, nekateri pravijo 3,5 l, 3,4, drugi celo 2,5-2,8 l...
1. Kje bi lahko dobil uraden podatek koliko ga gre?
2. Ali nivo stranskega čepa na menjalniku določa nivo potrebne količine olja ali je potrebno manj olja in je do roba čepa že preveč olja (na forumu sem prebral, da imajo na servisih neko ukrivljeno paličico s katero skozi stranski čep pomeri nivo olja)?
Hvala. Lp
Marko
Točno tako! To je edina točna mera ...................marmel napisal/-a:
2. Ali nivo stranskega čepa na menjalniku določa nivo potrebne količine olja
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Na menjalniku oz čepu pri Laguni piše "DO NOT FILL WITH OVERFLOW!", torej preveri, koliko gre noter. Vem, da mi je takrat več kot pol ene plastenke ostalo, torej smo nekje na 2,4 ali 3,4L. Bom pogledal...
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Evo, angleški forum, izdelava palčke za preverjanje količine olja. Polneš pa od strani - daljšo tanko cev vtakneš noter in s pomočjo lija (malo improvizacije) z vrha motorja vlivaš noter...

Tvoj menjalnik je PK6, če boš še kaj iskal...
Tvoj menjalnik je PK6, če boš še kaj iskal...
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
@marmel v tvoj menjalnik (pk6- 6 stopenjski) gre 2.4l olja. Meri se s posebno šipko, ki jo vstaviš skozi čep za nalivanje. Če ga naliješ 2.5l nebo nič narobe.
RenaultSport
Predvsem pa NFP (za menjalnike tipa P-xx) olje in ne NFJ (za menjalnike tipa J-xx). V Laguni je P menjalnik, kateri lepše teče na dodatke v ELF NFP olju. Merkejte.