navaden clio 2, a z naknadno vgrajenim xenonom
navaden clio 2, a z naknadno vgrajenim xenonom
Torej moje vprasanje je nasledje.
Je ze imel kdo probleme na tehnicnem z naknadno vgrajenim xenonom na cliotu? Sam sem vgradil tudi pranje zarometov:)
Kaksne izkusnje, kaj lahko pricakujem?
Lp
Je ze imel kdo probleme na tehnicnem z naknadno vgrajenim xenonom na cliotu? Sam sem vgradil tudi pranje zarometov:)
Kaksne izkusnje, kaj lahko pricakujem?
Lp
Re: navaden clio 2, a z naknadno vgrajenim xenonom
300Eu kazen pa tablice papap
če si vgradil tudi pranje žarometov ( ki deluje ) nebi smelo biti nobenih problemov, ker so imeli tudi "navadni" clioti serijsko na izbiro dokup xenona 
Ja sem imel serijsko xenon pa je sral zaradi avtomatske nastavitvije višine, to pa zato ker ko se prižgejo se ne postavijo najprej dol gor. Na teh avtih pač tega ne naredi tudi pri originalu.
Kopiram del ZPrCP UPB-2 in ZMV-NPB1...ker nemaram, da nekateri govorite kr nekaj na pamet!!
Policist lahko pri opravljanju svojih nalog izloči iz prometa ali prepove uporabo pri opravljanju del vozilu:
-ki je predelano ali spremenjeno v nasprotju s predpisi;
-pri katerem vgrajeni deli niso homologirani za to vozilo, čeprav bi morali biti;
Policist, ki izloči vozilo iz prometa, lahko odvzame prometno dovoljenje in registrske ali preskusne tablice. Če voznik ne odstrani registrskih ali preskusnih tablic z vozila, se odstranijo z neposredno fizično prisilo na voznikove stroške.
Policist odredi izredni tehnični pregled vozila in odvzame registrske tablice, če sumi, da:
-je vozilo predelano ali spremenjeno v nasprotju s predpisi, ali
-vgrajeni deli niso homologirani za to vozilo, čeprav bi morali biti.
Stroške izrednega tehničnega pregleda ali posamične odobritve plača voznik. Vozniku se ti stroški povrnejo, če se ugotovi, da je vozilo tehnično brezhibno. V tem primeru plača stroške pregleda organ, ki je pregled odredil.
Z globo 400 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki ravna v nasprotju z zgoraj napisanim...
Klemen161 drugače pa če se boš pri postopku z policistom normalno vedel in neboš aroganten, ter ga dobesedno j... v glavo ti nebo naredil nič od zgoraj omenjenega...
Če pa imaš avto, kot iz filma Fast and Furious in nimaš nič od teh spojlerov homologiranih, potem pa si na dobri poti, da ostaneš brez tablic... 
Policist lahko pri opravljanju svojih nalog izloči iz prometa ali prepove uporabo pri opravljanju del vozilu:
-ki je predelano ali spremenjeno v nasprotju s predpisi;
-pri katerem vgrajeni deli niso homologirani za to vozilo, čeprav bi morali biti;
Policist, ki izloči vozilo iz prometa, lahko odvzame prometno dovoljenje in registrske ali preskusne tablice. Če voznik ne odstrani registrskih ali preskusnih tablic z vozila, se odstranijo z neposredno fizično prisilo na voznikove stroške.
Policist odredi izredni tehnični pregled vozila in odvzame registrske tablice, če sumi, da:
-je vozilo predelano ali spremenjeno v nasprotju s predpisi, ali
-vgrajeni deli niso homologirani za to vozilo, čeprav bi morali biti.
Stroške izrednega tehničnega pregleda ali posamične odobritve plača voznik. Vozniku se ti stroški povrnejo, če se ugotovi, da je vozilo tehnično brezhibno. V tem primeru plača stroške pregleda organ, ki je pregled odredil.
Z globo 400 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki ravna v nasprotju z zgoraj napisanim...
Klemen161 drugače pa če se boš pri postopku z policistom normalno vedel in neboš aroganten, ter ga dobesedno j... v glavo ti nebo naredil nič od zgoraj omenjenega...
Mene je samo vprašal samo če so ksenonke original. Rekel sem da ja in to je bilo to. Ni probal če višajo/nižajo snop, niti ni preveril če šprica iz šob za pranje luči (pri meni ne šprica). Je pa tko, da če na (rednem) tehničnem ugotovi nepravilnost, ne dobiš takoj kazni, ampak imaš nekaj dni da odpraviš nepravilnosti. Če te policaj dobi in pošlje na izredni tehnični, je pa druga 'pesem' 
Squealing tire is a happy tire 
[quote="Bali"]Kopiram del ZPrCP UPB-2 in ZMV-NPB1...ker nemaram, da nekateri govorite kr nekaj na pamet!!
ne vem točno kaj si hotel zdej povedat oz dosečt..če veš, potem lahko govoriš tudi na pamet in ti posledično ni treba kopirat stvari in pametvat..
možak je uprašal če bo imel probleme na tehničnem z naknadno vgrajenim xenonom..odgovoril smo mu, da so imeli taki avti na izbiro serijsko xenon ( predvidevam, da tega ni vedel in kolikor vidim tega ne veš niti ti
), torej če je oprema montirana tako kot je potrebno nebi smelo biti problemov niti na tehničnem niti pri policajih..če pa bodo, pa bodo..jebiga
( jst z naknadno ugrajenim xenonom nisem imel težav na tehničnem..niti ljudje katere poznam in imajo naknadno ugrajen xenon ) tako da ne vem kaj je tukaj povedanega na pamet.. če boš pa pred usako stvarjo, ki jo nameravaš naredit najprej odpru in si prebrau člene pa ne boš naredu nič..oz se ti ne splača narediti nič..bul da zijaš u strop pa čakaš..
Lp
ne vem točno kaj si hotel zdej povedat oz dosečt..če veš, potem lahko govoriš tudi na pamet in ti posledično ni treba kopirat stvari in pametvat..
možak je uprašal če bo imel probleme na tehničnem z naknadno vgrajenim xenonom..odgovoril smo mu, da so imeli taki avti na izbiro serijsko xenon ( predvidevam, da tega ni vedel in kolikor vidim tega ne veš niti ti
Lp
Sej če imaš vse montirano,kar mora bit pr ksenonu pol ti nima kej bit....no še moja izkušnja--v devetih letih,kolikor sem imel cliota z vgrajenimi original ksenonskimi žarometi,nisem imel niti enkrat problemov
do prejšnjega tedna,ko je moja šla na tehničnega z njim in se je tipo vpikno v svetlobo in kje je montiran fejk ksenon itd....pač si ni dal dopovedat,da je bil ksenon opcija pri nakupo
šobe delujejo,res pa ni senzorja za avtomatski dvig snopa
je ročno stikalo,mimo katerega tudi ni mogel... če te dobi nekdo,ki te hoče hebat si fertik
p.s. vsa leta mi je avto pregledoval isti možakar

p.s. vsa leta mi je avto pregledoval isti možakar
Live long and prosper \\//
Se opravičuejm če sem z mojim sporočilom koga užalil, ampak moj post je bil namenjen B-Stardu, ki je spet nekaj govoril na pamet in strašil uporabnika, da bodo šle tablice papa, ter da je kazen 300 eurov!!
Drugače pa tud jaz menim tako kot večina, da načeloma na tehničnem zaradi naknadno vgrajenega xenona nebi smel met problemov!!
Drugače pa tud jaz menim tako kot večina, da načeloma na tehničnem zaradi naknadno vgrajenega xenona nebi smel met problemov!!
nisem uzel tvojega posta kot žaljenje..sem pa mislu, da sem jaz tisti, ki govori na pamet ( povedou sm sam svoje izkusnje ). No pol se strinjamo in ni problema, tko da sploh ni problemaBali napisal/-a:Se opravičuejm če sem z mojim sporočilom koga užalil, ampak moj post je bil namenjen B-Stardu, ki je spet nekaj govoril na pamet in strašil uporabnika, da bodo šle tablice papa, ter da je kazen 300 eurov!!
Lp
Glede vgrajenega xenona sva se pogovarjala z mojim zavarovalnim agentom. Povedal mi, da je brat policaj in pove, da v zakonu nikjer ni omenjeno kakšne žarnice morajo biti na avtu, važno, da svetijo. Sam uporabljam fake xenon že 10 let, nobenih težav na tehničnem kot z policaji.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Z xenon kitom greš na tehničnega in te spustijo?
Tudi jaz sem dal ko sem imel clia 2 xenon luči not in xenon kit. Šobe za pranje sem kupil nove. Pranje pa sem zvezal na zadnji brisalec. Tako sem naredil že dvema kolegoma in noben ni imel nikoli problemov na tehničnem ker voda šprica ven. Ne šprica pa tako kot da bi imel dve pumpi. Svetilnost je bila tudi ok ker sta oma imela luči z lečo (od rs-sa) In to je to... mojih 5 centov
morda v kaki zakotni vasi, v ljubljani, pa še kje niti pod razno ne prideš skozidvihtelic napisal/-a:Z xenon kitom greš na tehničnega in te spustijo?
v zakonu itak da ne piše, kaj misliš da bodo za vsak avto pisali kakšne žarnice mora imetiPovedal mi, da je brat policaj in pove, da v zakonu nikjer ni omenjeno kakšne žarnice morajo biti na avtu, važno, da svetijo.
piše pa v homologaciji avta (pa ne v kartončku, da se ne bo kdo v to zapičil), in to ti bodo bolj ali manj strokovno ugotovili na tehničnem pregledu, kamor te lahko pospremi gospod policaj, če se mu zdi kaj sumljivo. On sam ni strokovnjak da bi ti povedal kaj je prav pa kaj ne.
dejstvo je da xenon brez pranja žarometov in avtomatskega nastavljanja višine, po evropskih predpisih nezakonit
če hočeš ga nabaviš in večina romunskih kombijev ga ima, potem je pa od sreče odvisno ali te bodo prvi teden dvakrat dobili ali pa nikoli
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Tole, da je xenon brez pranja žarometov nezakonit, pa ne drži, vsaj v celoti ne.