Zaklep droga volana Megane II 2005

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
darkosi

Zaklep droga volana Megane II 2005

Odgovor Napisal/-a darkosi »

Pozdravljeni,

prosim za nasvet oz. ali mi lahko kdo pomaga. Imam Megana grandtour II 2005 letnik in na servisu so mi odkrili, da se mi volan sicer zaklene, ampak se z rahlim premikom v levo ali desno odklene. Kriv bi naj zakleo droga volana in ko sem povprašal za ceno se je tudi meni malo ''zaklenilo'' -450 Eur za delček, kjer naj bi bil kriv samo izrabljen vtičnik v tej napravi. Povedali so mi,da ko se bo izpisalo Steering not locked avta ne bom mogel več prižgati in bo potrebna vleka. Povedali so tudi, da se sam vtičnik ne da menjati in da je potrebno menjati cel del, ter da tudi rabljenega ne moreš vgraditi zaradi določenih kod, ki jih avto prepozna.
Prosil bi za pomoč katerega od vas, ki je že imel podoben problem oz. ali obstaja kakšna alternativa, da bi se izognil takšnemu strošku?
Že vnaprej hvala za odgovore.
Darko
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: Zaklep droga volana Megane II 2005

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Volan na mojem - isto 2005 - se že, odkar sem ga kupil, ne zaklepa. Klika, lahko pa ga premikaš po mili volji. Zaenkrat zaradi tega še nisem imel težav.
Indeed.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Ja, kar drago je ........................... kljub temu pa je sedaj ceneje, kot bo na kraju, ko dokončno odpove. Pri nekaterih tipih, se je lahko nastavilo/ugasnilo ( tester ), ne vem pa ali so to omogočali tudi na našem trgu.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
darkosi

Se pravi, da avto vžge brez problema? Kaj se ti napiše ''Steering not locked'' ali ne?
Hvala za odgovor.
darkosi

Bom povprašal še o tej možnosti na servisu, samo nimam nekega upanja, da mi bodo odgovorili, da se da računalniško izbrisati to napako, ampak mi bodo svetovali nakup novega dela.
Hvala za nasvet.

Darko
darkosi

Fan,

še eno vprašanje zate-zakaj bo takrat ko bo odpovedalo to še dražje. Kaj je vse povezano s tem? Ali veš kaj več o tem?
Hvala in lep pozdrav.
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Sedaj je strošek samo zaklep + delo

V koliko odpove do kraja, bo potrebno plačati: vlečno službo, zaklep, preprogramiranje ( če bodo gospodje na servisu dobre volje ), + modul + delo ......................... kar pa zna strošek servisa kar konkretno povečati.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
stmk

Odgovor Napisal/-a stmk »

Meni se je enkrat, že kar nekaj časa nazaj zgodilo, da se volan ni zaklenil. Avto je nato normalno prižgal. Na ekranu mi je izpisalo steering not locked. Napaka se od takrat ni ponovila.
LP
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

darkosi napisal/-a:Se pravi, da avto vžge brez problema? Kaj se ti napiše ''Steering not locked'' ali ne?
Hvala za odgovor.
Ja, normalno mi vžiga. Teče šesto leto. :)
Indeed.
darkosi

Pozdravljeni,

hvala vsem za odgovore. Kot vidim, mogoče le ni takšna huda napaka in avto kljub temu deluje. Glede reprogramiarnja mi na servisu niso znali nič povedati, le en starejši serviser mi ja rekel, da preden ugasnem avto naj poravnam volan, da se ne zaklene in tako potrebuje kontakta za odklep volana.

Še enkrat hvala vsem in se slišimo.
Uporabniški avatar
iRenault

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Renault Megane 2 (2004) zamenjava mehanizma zaklepa volana (zlomljen) ter reprogramiranje računalnika (zaklenjen/resetiran) te pride približno 150-200€.
Samo ne na pooblaščenem servisu, kjer verjamem da hitro najdejo delov za 500€+.

Steering not locked naj nebi izključil delovanje vozila, tudi meni se je kdaj občasno to izpisalo ko sem imel avto v kontaktu in volan ni bil zaklenjen.

Lp.
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Iz izkušenj - pri omenjenih meganih ne glede na to ali kaj napiše ali ne - volan v večini primerov obrneš z rahlo silo. Očitno je zaklep bolj lebav kot na pol odtajan sladoled. Da pa zaradi tega ne vžge se pa še ni zgodilo. Zaklep je zaradi kraje vozila in opozorilo te samo obvesti, da se volan pač ni zaklenil. To je to, vsaj po mojih izkušnjah in če se ne bojiš kraje je vsak strošek brezpredmeten.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
iRenault

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Nekateri imajo narejeno da če se to odlomi se računalnik avtomobila zaklene. Ga moraš peljati na servis pokvarjenega dela (zaklep volana) in programiranje.
Je pa to seveda v primeru da je del poškodovan. Če se volan zaklepa pravilno in ti ven meče to napako, je pa problem v čitalcu ali kartici.
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
mansus
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a mansus »

To mene heca že dalj časa pa ni nobenih problemov .
Imam pa doma zdaj nek rabljen zaklep od idtega modela avta .
Kako je zdaj ? Je potrebno programiranje ali ne . Ali samo zamenjam ?
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a janezsko »

potrebno programiranje...ko boš dal kartico noter ti ne bo volana odklenil če ni sprogramiran...lp
Odgovori