Laguna 2.0dCi 130kW: padec moči okrog 2200 vrtljajev

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Laguna 2.0dCi 130kW: padec moči okrog 2200 vrtljajev

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Občasno (že dlje časa) se mi dogajada ob mal bol konkretnem pospeševanju v četri, ko obrati zrastejo nad 2000 ubratov mašina zgubi sapo. Itak se pri tej mašini stvari začno dogajat šele nad 1800 in ravno dobro občutiš pritisk v rit ko nekje okrog 2100 padeš v luknjo in pritisk skoraj izgine, nato pa nad ~2400 pride nazaj in normalno vleče naprej v višje obrate.

To se ne dogaja vedno, se mi zdi da je mal povezano s temperaturo mašine in okolice. Bil na servisu kjer niso našli ničesar.
No, so našli pretrgano povratno cevko na DPFju, katero so zamenjal. Ampak spremembe ni opazit. Ta upad moči okrog 2200 se je dogajalo prej in se še vedo dogajajo.

Kakšna ideja kaj preverit, pregledat? Vse bol me srbi chiptuning, ampak bi rad mel mašino tiptop predno grem tja :)
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
WarpedOne

Re: Laguna 2.0dCi 130kW: padec moči okrog 2200 vrtljajev

Hmm, po enem tednu še vedno nobene ideje?
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Priklop na tester in na vožnjo - spremljanje delovanja parametrov ....................
Tako na pamet:
- EGR ne tesni, kakšna podtlačna cevka ne tesni, "fovš" vleče zrak.......................................
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Če ti kaj pomaga, na mojem 1.9 dci z 131KM, na istih obratih isto izgubi moč in jo pol dobi, nobene napake, jest mislim, da je program tak in to zaradi fap filtra, da je čim manj dimljenja in s tem manj zabasanosti fap-a(navor in te fore).
Mene to isto moti, ko prehitevam mi glih takrat zmanjka moči, samo jo pol motor nad cca.2400obrati nadoknadi in vleče brez postanka.
Uporabniški avatar
WarpedOne

Sej, grize me ker nism prepričan al je to napaka al dizajn.
Morda bi bilo enostavneje se odločt, če bi bila stvar fiksno ponovljiva, pa ni. Včasih vleče lepo zvezno, včasih pa ga 'grdo' zmanjka, že kr moteče ker je to ravno v področju vrtljajev ko ta motor kaže največ veselja. No, včasih ga, včasih ga ne.

Vožnja s testerjem zgleda najbolša pot.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Senzor podtlaka heca?
Uporabniški avatar
WarpedOne

Trenutna delovna hipoteza je 'mejno zapacan' EGR.
Se mi zdi da se problem pojavi ko se nekaj časa furam sam po ljubljani, pol pa grem mal ven in zadevo mal zahdom.
Ura vožnje pod 2k obrati, večinoma hladen motor, EGR ves čas odprt in se saje fino nabirajo. Pol ko končno zahtevam mal več vdihanja frišnega zraka pa ma zadeva problem zapret. Parkret potrokira, če zahtevam še več, se saje 'znucajo' in stvar dela OK. Za vikend sm opazu lukno ko sm se spravu na AC. pol sm mel mal težko nogo čez vikend in se problem ne pojavlja več. Dizl pa mestna vožnja brez višjih obratov pač ne gresta skupaj.

Sred oktrobra peljem na servis in bodo stvar odprl in spral. Poročam.
Definitivno moj zadnji dizl.
Laguna Coupe GT dci 180
Odgovori