Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Eh, mularija, dobro, naj vam bo :P Opuščam projekt, bom raje 50m UTP kabla na eBayu naročil :lol:

Si pa bil pred leti cel "kraŁ" s takimi nalepkami :) To sem pred 14 dnevi zvlekel iz kleti, je tam ždel 12 let (odkar sem naredil izpit za avto):

Slika

Remus, Brembo, Castrol, Akrapovič, DJ Lovro (???!)... Ziher je zaradi nalepk šel 65 :)

Aja, če že glih pišem:

Prejšnji vikend sem par urc preživel v novem Espace-u. Huh, avto je hud... Sem nekaj vtisov napisal v temo "Espace V", za kaj več pa bi vseeno potreboval kaj več kot par 10km.

Slika

Aja, pa še malo o Laguni:

Pušča zadnja desna guma. Za sabo ima mogoče 2500km :roll: Gre ta teden na pregled, srčno upam, da je samo ventilček. V primeru kakšnega vijaka, bi bil to vijak št. 4 v 5ih letih :mad:

Kupil sem nove vijake za dušilno loputo in nek super duper silikon, da jo zalepim, kjer je počena. Original vijaki ne držijo več prav, ker sem loputo (in EGR spodaj) stavil dol že XY-krat zaradi čiščenja kolektorja in EGR-a. Je pa v kolektorju še dovolj luknje, da spravim noter daljši vijak. Za 2-3 servise bo, potem pa bo treba na novo navoje vrezat.

Avto je glih te dni obrnil 292k pa sem malo pogoljufal in že zdaj nalepil nalepko "300000+" zadaj (eBay 1,5$ + 50c poštnine) :oops: Upam, da me ne izda prej :P
Uporabniški avatar
5cenic

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

Ah časi Tomosov. Oče se je izšolal za mehanika (sicer nikoli ni potem šraufal) in sva znala kar nekaj stvari skupaj spacat.

Največji projekt. Imel sem APN 6, na ATX vilicah in zadnjih fedrih tako, da je bla višja, motor sva dala pa če se ne motim od CTX-a. Seveda izpuh Cobra al neki podobnega, povrtana diza, večji bat itd. Motor je šel bolj kot recimo od prjateljev Aprillie rs 125.
Še vedno pa nekje v garaži stoji Tomos e90, ki mi je zaribal. Tisto je tudi šlo ko sam vrag.

Aja nalepke ni bilo pa nobene gor :lol:

Drugače pa ti kar zavidam vožje z novim Espace-om. Nekako je to postal moj novi cilj :P Zdaj morem le videti ali bo tudi Scenic IV mogoče še lepši.

Z nalepko 300 000+ pa počakaj, da se res obrnejo ker drugače je to slaba karma :wink:
Uporabniški avatar
drhouse

No, v petek sem se spravil reševat par "malenkosti".

Prva je bila čiščenje EGR ventila, ker se je poznalo manjko moči in grd šus okoli 2000 obratov. Ni bilo ok, v glavnem in precej moteče vse skupaj... No, ker imam (oz. ima avto) probleme z vodom za oljne hlape in je veselo olje tiščalo ven pri dušilni loputi in zaradi "briljantega" dizajna tudi v EGR, kjer je kombinacija olja in saj naredila svoje, sem EGR spravil ven samo do polovice in potem nič več. V obupanih poskusih sem potem odlomil dva od treh ušesk za vijake in obupal, ga zabil nazaj noter, kot je pač šlo in se sprijaznil, da bo pač teba novega. No, sej je bil noter že 170k km :) Sem potem vseeno sčistil sistem z Wynns-om in zamenjal filter zraka in se spravil na čiščenje posode za oljne hlape (tista buča pri šipki za olje). Odtok je bil čisto zamašen, sem sčistil vse skupaj in zmontiral nazaj. Menjal sem še kabinski filter.

Testna vožnja je seveda potekala v servisnem programu in kilometri črnega dima za mano, po par km pa mi je avto uspelo prepričati, da je začel delati "normalno". Zaradi zjebanega EGR-a je avto mrtev do cca 2500 obratov, potem eksplodira :lol: Sem naročil nov EGR in v strahu pričakujem sredo, ko bom starega vlekel ven - se psihično pripravljam na demolition derbi :D

No, v sredo popoldan torej menjava EGR za novega in še menjava olja in filtrov. Mi pa vsaj okrog dušilne lopute ne masti več :)
Uporabniški avatar
drhouse

Ok, sem dobil nov EGR, ampak starega na noben način spravil ven. Ko sem že obupal in prejeb*l vse francoske matere, sem se odločil za "skrajni poseg". Stari egr je ostal noter, zaprt. Iz njega sem staknil kabel, ga priklopil na novega, da računalnik misli, da je vse ok in vse skupaj pustil "v zraku". Torej imam zdaj nekako na nek čuden način blindiran EGR. Itak brez veze reazlagati, kako lepo se avto pelje, je pa rešitev začasna, dokler ne uredim do konca. Potem sem menjal še olje, filter in filter goriva, avto opral in to je to za zdaj...

Maja me je predčasno za rojstni dan presenetila še z zadnjo večjo stvarjo, ki jo rabim za montažo avtoakustike tako, da ni druge kot, da se lotim nekaj čarat med dopustom :)

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

kaj pa dela ta škatla?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
drhouse

Huh, kar precej: predojačevalec, ojačevalec, zvočni procesor (sound enhancer rečejo Američani), equalizer, 4way aktivna kretnica, časovni zamiki...
Uporabniški avatar
drhouse

Lagunca je spet začela delati po cca 150km na dan in srečni trenutek je prišel kakšne tri mesece prej, kot je bilo pričakovano:

Slika

:drinking:

Sedaj imam upravičeno gor to nalepko, ki sem jo sicer zalepil že ene 5k km nazaj - za motivacijo :P

Slika

No, me zanima, kaj mi bo pripravila v naslednjem sto tisočletju :P Pri dušilni loputi rahlo olje uhaja, ker zadeva ne tesni več, kot bi morala in se ne vrača preko povratnega voda nazaj v motor. Tako so mi do zdaj v cca 6k km po servisu zmanjkali štirje krogci olja, kar naj bi bilo nekako 4dcl, baje. Sem danes nekaj improviziral s tesnilom, bomo videli, če se bo kaj obneslo. Na eni od podtlačnih cevk sem našel razpokico, sem skrajšal cevko in nazaj sestavil skupaj. Potem sem še z vezicami potisnil vse cevi povratnega voda olja, ker je bilo malo mastno okrog...

Včeraj me je na relaciji Ravbarkomanda - LJ BTC in hitrostmi v koloni med 120 in 130 km/h spet prijetno presenetila s porabo. Očitno niso glih vsi konji mrtvi :P

Slika

Začeli smo nov projekt in spet je Renault sponzor z novim Kadjar-om. Sem se v nedeljo malo zapeljal naokrog in v bistvu je tako vizuelno kot vozniško precej posrečeno vozilo. Morem sicer preveriti, kakšen pa je motor, ker premika pa se izredno povprečno...

Slika
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

1.6 dCi 130km
verjetno...

pridi enkrat na lokalca, boš probal električne ponije [emoji1]
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Res ne vem, kateri motor je bil - definitivno dizel in 4x4. Ampak premaknilo se res ni nikamor, tudi izklop ECO ni pomagal. Če je bil res 1.6dCi, je to potem polom - glede na večji navor kot 1.9dCi z isto močjo bi pričakoval vsaj solidne zmogljivosti, če primerjam z 1.9, ki lepo premakne Laguno s 1400kg.

Se mogoče drugi petek pripeljem mimo, če končamo z avdicijami neko normalno uro... Pa, da vidimo to malo raketo :mrgreen:
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Hahaha, ne me hecat, pa še rdeča Katra :-D Noro :mrgreen:
Uporabniški avatar
drhouse

Včeraj smo polirali lučke...

Zadnje 2 meseca sta šla izgled in svetilnost drastično dol, v dežju nisem videl praktično nič, avto je zgledal kot, da bi gnil par mesecev pod vodo... :(

Sem že pred časom kontaktiral MTL Car Garage, mi je bilo praktično, ker je le par km stran od mene in tudi rezultati na njihovi strani so govorili zase. Bilo je za 2.5 ure dela, ker so bile luči pred 2 leti lakirane in je bilo treba najprej spraviti lak dol, preden se je lahko začelo poliranje.

Z rezultati sem zelo zadovoljen. Sovoznikova luč je praktično kot nova, pri voznikovi pa se pozna svinjarija iz notranje strani (rahlo motna). Ugibali smo, da je verjetno nekoč razneslo žarnico. Je pa prejšnji lastnik že pred leti žarnico slabo montiral in je rahlo stopilo parabolo in očitno nekaj naparilo na notranjo stran. Ampak, sem z rezultati (sploh za to ceno) zadovoljen, avto tudi izgleda bolje in - mlajše :mrgreen:

Slika

Slika

Aja, pa v torek mi je šel mehanizem voznikove šipe. Isti kot pred tremi leti. Sem naročil zajlice in jermenico in čakam, da pride :?
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Kot novo,malo rabljeno :D Mogoče veš katero zaščito ti nje nanesel gor?
Uporabniški avatar
drhouse

Nimam pojma po pravici - neka "drekasto" rjava pasta iz tube brez etiket. Mogoče kakšna skrivna sestavina doma mešana? :mrgreen: Se bom pozanimal, se itak v kratkem spet srečava...
Uporabniški avatar
drhouse

Po dolgem času spet malo napišem...

Na srečanju pri Astilbi v začetku oktobra sem Igorju omenil problem "izginjanja" olja oz. mazenja olja ven pri dušilni loputi. Nekako izgubim cca 1l na dobre 2k km, kar je glih nekako na 3 tedne pri tem tempu. Itak je bila najprej v igri turbina. Sem peljal tja na pregled in rezultat je grenko/sladek. Turbina je kljub preko 300k km v odličnem stanju z minimalnim luftom in ni razlog izhajanja olja.

Prvi poskus sanacije je obsegal menjavo odduška/separatorja in dodatek tesnilca v olja. Zadeva se je mogoče minimalno izboljšala, ampak ne dokončno. Je pa vsaj motor lepo miren, turbina pa čisto tiha. Motor na oddušku kar diha, verjetno se mi tako obeta menjava batnih obročkov. Trenutno bom vztrajal pri dotakanju olja še kakšnega pol leta in verjetno to zadevo naredil skupaj z velikim servisom. Bomo videli, če bo sproti še kaj drugega za pomenjat :D

Prejšnji teden sva se preobula v zimske gume. Z letnimi sem naredil dobrih 15k km, zadnje so še vedno kot nove, sprednje je na obeh enakomerno malo bolj pobralo znotraj, očitno davek malo bolj "dinamično" naštelane optike. Drugo leto gredo zadaj, avto pa na optiko, ker bi jih rad imel vsaj 3 sezone, če bo šlo. Zimske bo treba na novo scentrirati, očitno jim poletni spanec ni bil 100% všeč in malo trese pri zaviranju in pri določeni hitrosti. Drugi teden...

Ostalo brez pripomb, aja, že dober mesec se vozim z desko v voznikovih vratih, nisem še nabavil nosilčkov okna, ki jih je odtrgalo enkrat jeseni :)
Odgovori