Laguna coupe - kljucavnica
- lagunacoupe
Laguna coupe - kljucavnica
Pozdravljeni,
na laguni coupe imam tezave s kljucavnico na sovoznikovih vratih - treba večkrat pritisniti da se zaklene/odklene. Pravtako, avtomatski zaklep ko speljem ne deluje.
Sem peljal na servis in predlagana rešitev je seveda zamenjava ključavnice, kar stane cca 260 eur z delom. Je to možno kako popraviti, pozna kdo kakšnega mojstra? Ali je edina možna varianta le zamenjava?
nevem jaz sem mnenje, da je mord narobe kaj v sistemu, kakšen kontakt in da ni potrebno menjati celotnega mehanskega dela?
Hvala za odgovore
na laguni coupe imam tezave s kljucavnico na sovoznikovih vratih - treba večkrat pritisniti da se zaklene/odklene. Pravtako, avtomatski zaklep ko speljem ne deluje.
Sem peljal na servis in predlagana rešitev je seveda zamenjava ključavnice, kar stane cca 260 eur z delom. Je to možno kako popraviti, pozna kdo kakšnega mojstra? Ali je edina možna varianta le zamenjava?
nevem jaz sem mnenje, da je mord narobe kaj v sistemu, kakšen kontakt in da ni potrebno menjati celotnega mehanskega dela?
Hvala za odgovore
Laguna Coupe 3.0dci v6 (2011)
Re: Laguna coupe - kljucavnica
Avtomatski zaklep misliš na varnostno funkcijo, ki zaklene vsa vrata, ko spelješ? To aktiviraš z dolgim pritiskom na gum za zaklep vseh vrat - cca 5s držiš, spustilo bo en zvok...
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
- lagunacoupe
Jaja vem vse to. Je sproženo in se zaklene, ampak le voznikova vrata. Težava je na sovoznikovih vratih - se pravi z daljincem ne dela odklep/zaklep oziroma se morm borit da pritisnem ene petkrat da ključavnica prime. Avtomatski zaklep - varnostna funkcija na sovoznikov vratih pa nikakor ne prime.
Avtomatska funkcija mi niti ni pomembna, sem le omenil zraven če bo potem komu bolj jasno kaj bi lahko bilo narobe.
Avtomatska funkcija mi niti ni pomembna, sem le omenil zraven če bo potem komu bolj jasno kaj bi lahko bilo narobe.
Jaz bi naprej naredil, kar smo včasih v starejših renaultih delali - sčistil in namazal mehanizme, motorčke ipd.. Vržeš vrata dol in vidiš, kje si 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
- lagunacoupe
Ima kdorkoli kakšng amajstra, ki zna popravit ključavnico? Na servisu so rekli, da se ključavnice ne da popravljati, da je to vedno potrebno zamenjati. Je to res?
Dvomim, da je to res... Isto je rečeno, da se ne da čitalca kartice popravit in jih veselo računajo po 300+€.
Lahko jo razdreš, če ti bo seveda ratalo in namažeš/sčistiš kontakte ipd. Ampak nebo za dolgo, če že bo dobro. Jih je kar nekaj, katerim štekajo ključavnice vrat...lagunacoupe napisal/-a:Ima kdorkoli kakšng amajstra, ki zna popravit ključavnico? Na servisu so rekli, da se ključavnice ne da popravljati, da je to vedno potrebno zamenjati. Je to res?
RenaultSport
- BigPoppaSLO
Jaz sem imel enak problem. Sem iz USA naročil motorčke, prestavil zobnik, zmontiral in na koncu obupal. Sem šel na odpad in sem iz angleške lagune dobil eno leto staro ključavnico za 60 eur.
Seveda se jo da popraviti, samo čas si je potrebno vzeti...................... nekaj na hitro, je bolj za kratek časlagunacoupe napisal/-a:Ima kdorkoli kakšng amajstra, ki zna popravit ključavnico? Na servisu so rekli, da se ključavnice ne da popravljati, da je to vedno potrebno zamenjati. Je to res?
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
a na kartico če zaklepaš in odklepaš dela?
Kaj pa avtomatsko zaklepanje/odklepanje brez uporabe kakršnihkoli gumbov, a to dela ?
Kaj pa avtomatsko zaklepanje/odklepanje brez uporabe kakršnihkoli gumbov, a to dela ?