renault laguna 2 in možne težave z njo...

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
jackson

renault laguna 2 in možne težave z njo...

Odgovor Napisal/-a jackson »

Pozdravljeni mene pa zanima glede renault lagune 2 bencinar 1.6 ali 1.8
Kako se ta avto obnese na cesti, kako je z elektroniko, podvozjem, kartico, vozne lastnosti in še in še bi lahko našteval.
Pač pravijo, da so to slabi avtomobili, da to vse nekaj začne škripat, v podvozju, velike probleme z elektroniko, odpovedovanje blažilcev, spojev na kolesih in še in još.
A ima kdo kakšne izkušnje glede te lagune ali se to splača za nakup, pa tudi se zelo poceni prodajajo te lagune imajo že skorej tako ceno kot lagune 1
Hvala za odgovore
lp.
Uporabniški avatar
Dawid

Re: renault laguna 2 in možne težave z njo...

Odgovor Napisal/-a Dawid »

Če boš malce pobrskal po forumu in uporabil gumb "išči" boš našel ogromno napisanega na to temo, drugače pa je to super avto za malo denarja (če naletiš na dober primerek), nažalost jih je ogromno, ki so bile nonstop v pogonu, servisa pa vrjetno niso videle in temu primerne so potem tudi vse govorice.

Jaz si jo lastim skoraj 3 leta in nimam nekih pripomb, tu in tam pa tako moraš menjat kaj na vsakem avtomobilu. Bencinarji načeloma niso problematični napram dizlom, sicer pa spet kako naletiš.

Jaz imam 1.8 16v, letnik 2002 in ima avto na števcu trenutno 265.000km (ko sem jo kupil je bilo 199.000).

Z samo elektroniko načeloma ni nekih problemov, marsikaj pa lahko sam popraviš, če nimaš dveh levih rok (mehanizem stekla, čitalec kartice, display klime - to so stvari ki rade crkujejo in strošek na servisu je ogromen, če se lotiš sam pa drobiž in 1 urca dela).

S podvozjem nisem imel nekih problemov, menjal sem končnike, kugle in pa puše na zadnjem mostu (te so malce dražje okrog 80€ je komplet L + D pa malce več dela je tako da to je večji strošek na podvozju). Sicer dobiš nahbau ceneje vendar se splača dati nekaj € več za original in imaš potem mir.

To je na kratko.

P.S. moja Laguna bo v roku 1 mesca naprodaj po ugodni ceni, če te zanima me lahko kontaktiraš preko ZS.

lp,
david
Avtokozmetika Spoliraj.ME, Mobilno EKO čiščenje in poliranje vozil David JERIČ S.P.

Spremljaš nas lahko tudi na http://www.spoliraj.me
Uporabniški avatar
jackson

Odgovor Napisal/-a jackson »

Kako pa lahko čitalec kartice popraviš lahko kar sam.
In ali se ta čitalec popravi samo enkrat in je potem mir da deluje tako kot treba naprej več let, ne da popraviš pa imaš čez en mesec spet težave s čitalcem, ali se to lahko večkrat pojavlja napake na čitalcu kljub zamejavi in popravilu, ali je potem za kar nekaj let mir ko to urediš, kar se tiče čitalca kartice.

In ali je težava večinoma samo v čitalcih kartic, da ti lahko kdaj zazna samo radio kontakt pa ne, da itd ali je tukaj kriv samo čitalec ali je potem še zraven nekaj dodatnih reči za popravila,
Uporabniški avatar
Dawid

Odgovor Napisal/-a Dawid »

Pri čitalcu je največkrat problem s prepoznavanjem kode, oz. kartice, ponavadi moraš takrat tipko za zagon avtomobila držat 2 sekundi, da avto vžge. V čitalcu sta dve perici, ena zgoraj in ena spodaj, med kateru se vstavi kartica in pogosto se zgodi da se ena ali obe peri zlomita, kar privede do težave zgoraj.

Čitalec se razstavi in peri se zalepita - zadeva spet deluje. Pol urce dela recimo.

Drugače pa malce poglej to temo, je vse lepo opisano in prikazano s fotografijami.

http://www.renault-klub.si/forum/viewforum.php?f=50" onclick="window.open(this.href);return false;

lp,
Avtokozmetika Spoliraj.ME, Mobilno EKO čiščenje in poliranje vozil David JERIČ S.P.

Spremljaš nas lahko tudi na http://www.spoliraj.me
Odgovori