Jermenica alternatorja + mikro jermen
Jermenica alternatorja + mikro jermen
Pozdravljeni,
sem nov na tem forumu in imam več vprašanj.
Kupil sem rabljenega scenica 1,5 dci 106KM 2007 letnik. Na 102 000 Km je bil narejen komplet velik servis (jermeni, pumpa,...). Na 108 000 se je razcefral mikro jermen (tudi menjan na 102k). Takoj ustavil vozilo, avtovleka. Žal je del jermena že pobralo pod zobatega, preskočilo za 2 fazi in utrgalo kajlo na odmični gredi.
Menjan zobnik odmične gredi, zobati jermen, mikro jermen.
Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje, zakaj je prišlo do uničenja mikro jermena, 6k kilometrov res ni nič, tudi za kitajca. Na servisu me je sicer opozoril, da je možnost, da se jermenica alternatorja minimalno drsa ob mikro jermen če sem prav zastopil (jermenica alternatorja je bila menjana).
Ima kdo kakšen predlog? Na servisu svetuje menjavo celega alternatorja, spet drugi mi svetujejo menjavo jermenice...
Mnenja, nasveti, izkušnje dobrodošle.
Že vnaprej hvala.
sem nov na tem forumu in imam več vprašanj.
Kupil sem rabljenega scenica 1,5 dci 106KM 2007 letnik. Na 102 000 Km je bil narejen komplet velik servis (jermeni, pumpa,...). Na 108 000 se je razcefral mikro jermen (tudi menjan na 102k). Takoj ustavil vozilo, avtovleka. Žal je del jermena že pobralo pod zobatega, preskočilo za 2 fazi in utrgalo kajlo na odmični gredi.
Menjan zobnik odmične gredi, zobati jermen, mikro jermen.
Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje, zakaj je prišlo do uničenja mikro jermena, 6k kilometrov res ni nič, tudi za kitajca. Na servisu me je sicer opozoril, da je možnost, da se jermenica alternatorja minimalno drsa ob mikro jermen če sem prav zastopil (jermenica alternatorja je bila menjana).
Ima kdo kakšen predlog? Na servisu svetuje menjavo celega alternatorja, spet drugi mi svetujejo menjavo jermenice...
Mnenja, nasveti, izkušnje dobrodošle.
Že vnaprej hvala.
Re: Jermenica alternatorja + mikro jermen
Bilo bi zanimivo vedeti, katere firme jermen je utrgalo .......................... za Kitajca, so lahko omenjeni kilometri že dosežek.
Veliko faktorjev je lahko krivo za utrgan jermen, naj naštejem najbolj pogoste:
- zanič kvaliteta jermena, napačna montaža ( ni se usedel v kanale, poškodba z izvijačem ali vzvodom ), poškodovani kanali jermenice, blokiranje ležaja.......................
Razen slabe montaže in slabe kvalitete jermena, se lahko vse fizično pregleda/preveri, pred montažo novega jermena.
Veliko faktorjev je lahko krivo za utrgan jermen, naj naštejem najbolj pogoste:
- zanič kvaliteta jermena, napačna montaža ( ni se usedel v kanale, poškodba z izvijačem ali vzvodom ), poškodovani kanali jermenice, blokiranje ležaja.......................
Razen slabe montaže in slabe kvalitete jermena, se lahko vse fizično pregleda/preveri, pred montažo novega jermena.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Po računu sodeč, ki mi ga je priložil prejšnji lastnik naj bi bil ta jermen gor:
https://www.euroton.si/avtodeli/dayco-j ... 18612.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Ležaj ni blokiral, vse je in teče še naprej...Mikro jermen je načelo in strgalo z leve strani (če stojiš pred avtom in gledaš v motor).
https://www.euroton.si/avtodeli/dayco-j ... 18612.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Ležaj ni blokiral, vse je in teče še naprej...Mikro jermen je načelo in strgalo z leve strani (če stojiš pred avtom in gledaš v motor).
Pa novi jermen lepo gor stoji?cukc91 napisal/-a:Po računu sodeč, ki mi ga je priložil prejšnji lastnik naj bi bil ta jermen gor:
RenaultSport
Jap, lepo stoji, vse dano na uradnem servisu, edino kot sem omenil, na prevzemnem listu je bilo dopisano, da obstaja možnost, da se jermenica alternatorja minimalno stika z mikro jermenom...
Kakšne barve je avto? Je sky oprema?
Zivjo, scenik je sky model ja...
Še za info, jermenica je pravilno nameščena in pravi model...vse teče kot mora je zatrdil mehanik avtoelektrike...
Se še komu sanja, kaj bi lahko bil vzrok oziroma, se je komu zgodilo kaj podobnega?
Hvala za info,
LP
Se še komu sanja, kaj bi lahko bil vzrok oziroma, se je komu zgodilo kaj podobnega?
Hvala za info,
LP
Ostale jermenice so v brezhibnem stanju? Lahko, da je napaka na samem jermenu...
RenaultSport
Jap, vse je bilo pregledano, samo jermenica alternatorja je bila napisana pod možne vzroke pa smo tudi to sedaj pregledali in videli, da je OK.
Verjetno je bil samo jermen slab oziroma slabo nameščen...
Verjetno je bil samo jermen slab oziroma slabo nameščen...