grand scenic 1.6 dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
pijanac

grand scenic 1.6 dci

Odgovor Napisal/-a pijanac »

Pozdravljeni
Po dolgem času se spet javljam.3 dni po nakupu grand scenica 1,6 dci se mi je izpisala napaka ENGINE FAILURE HAZARD STOP avto gre normalno tudi pospešuje normalno a se komu kaj sanja ka bi lahko bilo,kakšen senzor mogoče?Avto ima drugače 155000km realnih.
Zanima me še ali imajo ti avti kakšne težave,hibe??

Hvala Lp
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: grand scenic 1.6 dci

Odgovor Napisal/-a Fan »

Kakšen priklop na tester bi pomagal rešiti težavo. V koliko nimate te možnosti, se lahko oglasite ( strošek 0€ ), pa se bo priklopilo.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

pijanac napisal/-a:Pozdravljeni
Po dolgem času se spet javljam.3 dni po nakupu grand scenica 1,6 dci se mi je izpisala napaka ENGINE FAILURE HAZARD STOP avto gre normalno tudi pospešuje normalno a se komu kaj sanja ka bi lahko bilo,kakšen senzor mogoče?Avto ima drugače 155000km realnih.
Zanima me še ali imajo ti avti kakšne težave,hibe??

Hvala Lp
Stvarna napaka (fizična os.) oz. spada pod garancijo (1 mesečna ob nakupu pri pravni osebi). Pelji avto nazaj k prodajalcu in naj on to ureja.
Uporabniški avatar
pijanac

Gre juter na tester.Naj omenim se to,da na mestu ko stiskam gas opazim pri dvignjenem pokrovu motorja se malo skadi odzad masine(ko stisnes gas) se pravi da nekje uhaja plin.
Uporabniški avatar
pijanac

Zrihtano.Pri PDF filtru je bila prežgana ena gumi cev.
Uporabniški avatar
pijanac

Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprašal.Ali je že kdo dal delat na 1.6 dci 130 remap+odstranitev DPF filtra.Namreč malo me skrbi,zaenkrat še nimam problemov z DPF filtrom ampak me zanima kako se v praksi obnese odstranitev na teh novih motorjih.Na slikah sem tudi videl da je filter nameščen na samem motorju.Avto ima prevoženih 155000km
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

Filter se da odstranit v vsakem avtu.
Obnese se ok, oz. pri vsakem avtu se to obnese, saj DPF nima direktnega vpliva na vozilo. Bo pa avto malenkost bolj odziven...

Samo v razmislek: V prihodnjih letih se bo sigurno uvedel DPF preizkus na tehničnem pregledu, tako da nebo ravno fino če bo avto brez....
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Točno tako in končno bo prihodnost naših otrok svetlejša!
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Pri meni je FAP sprobal Februarja, samo je po prvem pritisku gasa takoj pobral dol inštrumente za merjenje plinov, prej pa še pogledal v prometno, zakaj tak rezultat. :D
Uporabniški avatar
pijanac

Mogoce kdo ve zakaj tako velika poraba?8,5l mestna voznja.Na relacijo velik manj spije ampak tole po mestu kr velik spije se mi zdi.
Glede DPF filtra sem pa nekje zasledil da ti novi motorji nimajo nekih problemov z njim se sproti pucajo.Zanima me tudi,če se prižge kaksna lucka recimo ko se filter regenerira?
Uporabniški avatar
najbiker

Odgovor Napisal/-a najbiker »

Mogoče vpliv visoke temperature in prižgane klime. Tudi jaz opažam predvsem sedaj, ko je vroče je poraba višja za cca 0.5 l (mestna vožnja) iz 5.7 na 6.3l/100. Seveda za grand scenic 1.6 dci 130. Moj je letnik 2014.
Uporabniški avatar
pijanac

Na dolge relacije zelo malo spije tudi ko sem prisel iz morja ampak jo kaksnih 100km mestne je zdaj poraba 8,5l
Uporabniški avatar
namakalac

Odgovor Napisal/-a namakalac »

Hello,
tudi mi imamo od novembra 2014 novega grand scenica 1.6 dci. Bose oprema +dodatki....cca 25 jurjev.
+ 5 let garancije+5 let servisev že plačanih!
Poleg tega pa tudi od novega sedaj že 13 let starega scenica 1.6 16 V mk1, tudi s ful opremo (ABS, ESP, ASR, nadzor tlaka......) in sedaj 330.000 km-brez popravil! Pa vse še vedno dela!

Novi scenic carski in velikokrat zelo naložen s prtljago, trugo, otroci.....
Nikoli poraba nad 5.5 l/100, tako da vas kar malo čudno gledam, ko pišete o porabi nad 6 l!! Je pa res, da ga vozimo po človeško, ter da če ne gledaš na števec, ne veš, da se kar naenkrat pa avtocesti pelješ 150 km/h. sedaj cca 15.000 km.
Gre pa res zelo zelo hitro in ima vedno dovolj moči.
Do sedaj tudi nisem opazil nikakršnih problemov.
Ob nakupovanju sprobal skoraj vse enoprostorce in še vedno nebi imel drugega! Tudi S maxa ne ker je že prezastarel!
Odgovori