Zdravo,
pri vžigu se xenon (kratki) leva žarnica normalno prižge, po par minutah pa začne utripat in se nato tudi ugasne. A to pomeni, da je fuč žarnica ali kaj drugega? Katero je potrebno kupiti, kajti bral sem, da so nekatere z lečo, nekatere pa ne?
Kje priporočate nakup?
Menjava je zahtevna ali se da narediti doma z malce truda?
Megane II , 2004, 1.9dci, privilege lux oprema.
Hvala za odgovore,
Lp!
Utripanje xenonke Megane II
Re: Utripanje xenonke Megane II
Verjetno že slaba ksenon luč, lahko pa tudi že balast počasi izdihuje, najlažje če boš že sam menjal ksenonko, je da odstraniš sprednji odbijač in odšravfaš luč, ki je pritrjena na treh vijakih, eden zgoraj dva spodaj, če si spreten nimaš kaj delat pol ure vse skupaj, če imaš lečo moraš kupiti D2S ksenon žarnico.
Jaz sem pred kratkim imel podobne tezave, s tem da so pri meni zelo slabo svetile oz skoraj nic. Po menjavi obeh zarnic je vse OK. P.S. V Meganu II 2006 1.9 dci 96kW, sem notri imel D1S, ki so od D2S drazje za 10-20evrov.
Lp,
D.
Lp,
D.
Renault Megane 1.9 dCi Dynamique Luxe
Očitno se tudi moje xenonke počasi poslavljajo.
Danes sem opazil rahel utrip leve xenonke na vsake 5-10 sekund.
Menjal bom pa vse hkrati..
Žarnice in balast..
Torej kateri tip žarnic gre v Megana l.07.
D1S ali D2S?
Po nekaterih informacijah imajo PFL D2S, FL pa D1S?
Danes sem opazil rahel utrip leve xenonke na vsake 5-10 sekund.
Menjal bom pa vse hkrati..
Žarnice in balast..
Torej kateri tip žarnic gre v Megana l.07.
D1S ali D2S?
Po nekaterih informacijah imajo PFL D2S, FL pa D1S?
Žarnice so D1S, balast pa Valeo 6G pri Meganu II - FL.
Imam en balast, Valeo 6G leto izdelave 2014, kupil sem ga po napačni diagnozi utripanja žarnice, saj je bil problem v žarnici in ne v balastu
Link oglasa: http://www.bolha.com/nadomestni-deli/av ... w=valeo+6g" onclick="window.open(this.href);return false;
Prodam ti ga ugodno, če si zaintereseran me kontaktiraj preko z/s.
Imam en balast, Valeo 6G leto izdelave 2014, kupil sem ga po napačni diagnozi utripanja žarnice, saj je bil problem v žarnici in ne v balastu
Link oglasa: http://www.bolha.com/nadomestni-deli/av ... w=valeo+6g" onclick="window.open(this.href);return false;
Prodam ti ga ugodno, če si zaintereseran me kontaktiraj preko z/s.
A dej ne me strašit.. Valda imam jaz D2S v mojem meganu ? Facelift 2006 cabrio
Sem jih že naroičil in niso ble poceni :-/
Sem jih že naroičil in niso ble poceni :-/
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
No da se jz napisem kaj je bilo pri meni...
Nic..
Xenon je eno jutro resda malce utripala, vendar tako neznantno da je bilo skoraj nemogoce opaziti, ce si gledal v lic.. Opaziti je bilo le ce je bil avto pred mano in sem videl v odboju, da nekaj 'zmrka'.
Popoldne, ko sem sel iz sluzbe ni bilo vec utripanja in tako je se danes.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nic..
Xenon je eno jutro resda malce utripala, vendar tako neznantno da je bilo skoraj nemogoce opaziti, ce si gledal v lic.. Opaziti je bilo le ce je bil avto pred mano in sem videl v odboju, da nekaj 'zmrka'.
Popoldne, ko sem sel iz sluzbe ni bilo vec utripanja in tako je se danes.
Sent from my iPhone using Tapatalk