Poraba olja Megane 1.2 TCe

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
mare541

Poraba olja Megane 1.2 TCe

Odgovor Napisal/-a mare541 »

Zdravo!

Jaz sem nov na tem forumu in bi rad, če bi mi lahko kako pomagali z informacijami in izkušnjami, ki jih imate na tem področju.

Jaz imam Megana 1.2 TCe letnik 2014.

Prvi problem se je pojavil na 14600 prevoženih kilometrih, ko se mi je na zaslonu prikazalo sporočilo (TOP OIL LEVEL). OK, grem pogledat olje v mašino in je bila palčka suha (tista oranžna lučka za olje pa ni svetla). Potem nalijem noter 1l olja se nivo dvigne nekje do sredine nivoja na palčki. Čez 2000 km se mi spet pojavi isto sporočilo.

Potem je to zdržalo nekje do servisa (20 000 km) mu povem kakšna je zadeva, in njegov odg. je bil, da bomo spremljali kaj bo... pri 27 000 km pogledam jaz na palčko in nivo olje je bil 2-3mm izpod spodnjega nivoja. Grem nazaj na servis in mi reče, da je to normalno, da malo olja žre. (2 litra na 7000 km, zame NI MALO) in kakor je v knjigi zapisano do 0.5l/1000km je ok, če je več se oglasite na servisu.

Drugi problem pa je, dokler se mašina ne segreje, pri 2000 obr/min malenkost cukne. Ko se mašina segreje tega problema več ni.

Imate kakšne informacije glede teh problemov in kakšne so rešitve tega?

Za odgovor se vam pa v naprej zahvaljujem

LP
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket
Kraj: GO-LJ

Re: Poraba olja Megane 1.2 TCe

Odgovor Napisal/-a Pocket_Rocket »

Nisi edini:
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... je#p518708" onclick="window.open(this.href);return false;

Sam imam Clia 1.2TCE 2008 letnik in v 100.000km ni spil niti dva deci olja...
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

@mare541 to 100% ni normalno. Pelji avto na drugi uradni servis. Jaz osebno se z takim avtom nebi pocutil sproščeno med vožnjo, saj ni zastava, da bi dolival vsak teden liter olja.
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
mare541

Odgovor Napisal/-a mare541 »

zakumi napisal/-a:@mare541 to 100% ni normalno. Pelji avto na drugi uradni servis. Jaz osebno se z takim avtom nebi pocutil sproščeno med vožnjo, saj ni zastava, da bi dolival vsak teden liter olja.

Sej se ne, zaradi tega se mi pa pojavljajo vprašanja na katera ne dobim odgovora. Prvič sem bil na servisu pri Vrtinu, sem pa govoril tudi z drugim mehanikom na servisu v AC Krašna Škocjan in sem dobil podoben ali isti odgovor kot prvič.

Do sedaj sem jaz vozil avto in sem v pol leta naredil 32 000 km. Sedaj naprej ga bo vozila mama in bo na leto delal 10 000 km. in se bojim, da se bo trenutni problem z zmanjšanjem kilometrine prenesel in bo večji problem nastal po 4 al 5 litih, ko se izteče garancija. In potem bom imel spet problem, ker te stare napake ne bo htel noben upoštevati...
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Vrtin je največji prevarant v B. K. K njemu nebi sel niti po vžigalice. Škoda da ni več Rus pooblaščen.
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Odgovori