Pozdravljeni,
sem iskala po forumih ampak ne najdem podobnega problema tako da odpiram novo temo.
Eno leto imam v lasti Clio 1.2 RN, 95 letnik, E7F, 8V, itd.
Zadnje dva meseca se mi pojavlja problem ko vozim v klanec in sicer, ko pred ovinkom stopim z gasa oziroma če zapeljem čez luknjo začne kašljat ko nor pri pospeševanju (zaletava se in crkuje), dokler ne dam v nižjo prestavo. Začel se je pojavljat ko sem lih na frišno tankala na neki majhni zakotni črpalki in sm misla da je kaka svinjarija v tanku oz. slaba roba, ampak problem ni izginu ob novem tankanju, je le vedno slabše.
Pri vožnji po ravnem, v manjšem klancu ali s klanca dol ni problemov, samo v strminah. Hladen skoraj nikoli ne kašlja, če ga celo vožnjo v klanec gonim v visokih obratih da tuli tudi manj kašlja, če je pa fejst segret začne kašljat že v manjšem klancu ali pa brez da bi popustila gas, nobene luknje, brez očitnega razloga. Če je cesta fejst luknjasta v klanec/makedam, mi ga je danes celo iz prestave ven vrglo.
Vedno 2. in 3. prestava, v 1. nimam problema, v 4. pa mu po naravi že zmanjka pospeškov za te ceste, tako da je ne uporabljam navkrebr.
Bolj ko berem o možnih vzrokih, manj mi je jasno. Ko sem spucala svečke je bilo malo bolje tako da jih imam v planu zamenjat samo dvomim da je to to.
Bi kdo vedel svetovat kaj bi bilo fajn preverit in kako se lotit? Se je komu že to dogajalo?
Lp
Clio 1 močno kašlja (crkuje) ko pospešujem v klanec
Re: Clio 1 močno kašlja (crkuje) ko pospešujem v klanec
Menjaj filter goriva, če praviš, da je bilo noter gorivo vprašljive kvalitete. Potem pa naprej, ja, svečke, kabli, kakšno čiščenje vprinjača...
Filter imaš na desni strani avta spodaj. Najboljše se je uležt pod avto ali pa z rahlimi atletskimi sposobnostmi sežeš z roko pred zadnje desno kolo in ga dosežeš. Spet je z dvema spojkama, menjava je enostavna, paziti moraš samo na puščico na filtru, ki kaže smer toka goriva. Na filter se sploh pri domačih mehanikih rado pozablja, se pa v njem rada nabere voda in razne nečistoče, ki ovirajo tok goriva...
Filter imaš na desni strani avta spodaj. Najboljše se je uležt pod avto ali pa z rahlimi atletskimi sposobnostmi sežeš z roko pred zadnje desno kolo in ga dosežeš. Spet je z dvema spojkama, menjava je enostavna, paziti moraš samo na puščico na filtru, ki kaže smer toka goriva. Na filter se sploh pri domačih mehanikih rado pozablja, se pa v njem rada nabere voda in razne nečistoče, ki ovirajo tok goriva...
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Hvala,
jutri grem po svečke, bom še filter nabavla in menjala. Če ne bo bolje pa ja, kos za kosom dalje
jutri grem po svečke, bom še filter nabavla in menjala. Če ne bo bolje pa ja, kos za kosom dalje
Še eno hitro vprašanje,
sem snela ven eno svečko da preverim stanje in je okoli šobe črn sloj svinjarije, prav tako je navoj zapacan. Glede na to da umazanija ne smo notr past, ali je varno oziroma obstaja kak trik kako to spucat, odstranit? Ali bolje da pustim na miru?
Prav tako sem opazila da imam okoli ročice za merjenje nivoja olja vse črno in pošpricano okrog, je to kak simptom ali čisto normalno?
sem snela ven eno svečko da preverim stanje in je okoli šobe črn sloj svinjarije, prav tako je navoj zapacan. Glede na to da umazanija ne smo notr past, ali je varno oziroma obstaja kak trik kako to spucat, odstranit? Ali bolje da pustim na miru?
Prav tako sem opazila da imam okoli ročice za merjenje nivoja olja vse črno in pošpricano okrog, je to kak simptom ali čisto normalno?
Če je problem z vbrizgom, se to pozna tudi na svečkah, ker izgorevanje ni pravilno.
1.2 E7F mašinam rado gre tesnilo glave. Odvisno ali ga prebije navzven ali navznoter. Lahko ti dela samo malo mastnega na zunanji strani (kar je verjetno pri tebi), lahko pa pušča voda v cilindre...
1.2 E7F mašinam rado gre tesnilo glave. Odvisno ali ga prebije navzven ali navznoter. Lahko ti dela samo malo mastnega na zunanji strani (kar je verjetno pri tebi), lahko pa pušča voda v cilindre...
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa