Jermenica odmicne gredi
Re: Jermenica odmicne gredi
Imam podoben problem, pri vžigu se včasih čas vžiga zamakne, "vergla" 3-5 sekund potem normalno vžge, včasih vžge s prve. Največkrat se to zgodi, ko avto miruje več ur. Menjane so svečke, vžigalne tuljave, očiščena el. loputa, menjana oba senzorja, vsi testerji kažejo vse normalno, vsi parametri motorja so O.K.. Bi lahko bil to vzrok? Sedaj razmišljam o tem ali pa mogoče o novi el. loputi ali pa nastaviti ventile ponovno. Gre se pa za Megane 2 1.6 16V, ... Hvala in lep pozdrav!
Živjo,
Bom uporabil kar tole staro temo...
Imam Megana 1.6 2012 letnik. Dogaja se mi, da mi avto pri vžigu zelo moteče zaropota (tak kovinski zvok, kot da bi nek jermen preskakoval). To sicer traja samo 1s ali 2s, potem pa teče čisto lepo.
Na servisu so mi rekli, da bo verjetno potrebno menjati jermenico odmične gredi. Baje, da pade pritisk olja in jermenica zalavfa na suho, dokler pritisk olja spet ne naraste. Ali mi lahko nekdo to malo bolj razloži? Sam ne vidim neke direktne povezave med jermenico in izgubo pritiska olja?
Naj povem še to, da se mi je to prvič dogodilo že pred več kot pol leta in takrat sem težavo rešil z menjavo olja in filtra...sedaj se je ta ropot spet pojavil (naredil sem pa 14 000km). Kaj predlagate, samo menjavo olja ali menjavo jermenice? Ali mi lahko jermenica preskoči in s tem povzroči še večjo škodo?
Hvala in LP,
Andraž
Bom uporabil kar tole staro temo...
Imam Megana 1.6 2012 letnik. Dogaja se mi, da mi avto pri vžigu zelo moteče zaropota (tak kovinski zvok, kot da bi nek jermen preskakoval). To sicer traja samo 1s ali 2s, potem pa teče čisto lepo.
Na servisu so mi rekli, da bo verjetno potrebno menjati jermenico odmične gredi. Baje, da pade pritisk olja in jermenica zalavfa na suho, dokler pritisk olja spet ne naraste. Ali mi lahko nekdo to malo bolj razloži? Sam ne vidim neke direktne povezave med jermenico in izgubo pritiska olja?
Naj povem še to, da se mi je to prvič dogodilo že pred več kot pol leta in takrat sem težavo rešil z menjavo olja in filtra...sedaj se je ta ropot spet pojavil (naredil sem pa 14 000km). Kaj predlagate, samo menjavo olja ali menjavo jermenice? Ali mi lahko jermenica preskoči in s tem povzroči še večjo škodo?
Hvala in LP,
Andraž
- kremenko123
Definitivno je potrebno ČIMPREJ zadevo popraviti. Lahko ti odtrga ali preskoči pogonski jermen, kar pa posledično pomeni veliko večji strošek. Osebno bi ob menjavi jermenice zamenjal vsaj zobati jermen. Strošek jermenice je cca 150€ + jermen cca 35€.
pol je vseen če se vse nardi ker bo garant vodna pumpa spustila, noben ne našpona zobatega jermena kot je bil prej.kremenko123 napisal/-a:Definitivno je potrebno ČIMPREJ zadevo popraviti. Lahko ti odtrga ali preskoči pogonski jermen, kar pa posledično pomeni veliko večji strošek. Osebno bi ob menjavi jermenice zamenjal vsaj zobati jermen. Strošek jermenice je cca 150€ + jermen cca 35€.
Zdravo,
Hvala za odgovor, vendar sem sedaj še bolj zmeden. Dva različna mehanika (eden je bil tudi pooblaščen Renaultov) sta mi rekla, da ni nobene nevarnosti, če tega ne naredim takoj. Celo predlagala sta mi, da to naredim drugo leto ko imam tako ali tako veliki servis (5let in 120k km) ?!?!
Štos je pa tudi v tem, da ko zamenjam olje, avto neha "škrtati". In pa to "škrtanje" traja samo kakšno sekundo do max 3s ob vžigu...
LP,Andraž
Hvala za odgovor, vendar sem sedaj še bolj zmeden. Dva različna mehanika (eden je bil tudi pooblaščen Renaultov) sta mi rekla, da ni nobene nevarnosti, če tega ne naredim takoj. Celo predlagala sta mi, da to naredim drugo leto ko imam tako ali tako veliki servis (5let in 120k km) ?!?!
Štos je pa tudi v tem, da ko zamenjam olje, avto neha "škrtati". In pa to "škrtanje" traja samo kakšno sekundo do max 3s ob vžigu...
LP,Andraž
Vsakič se pri glavnem servisu menja tudi jermenico. Osebno ne bi odlašal še eno leto, ker vam lahko povzroči lom, kar pa bo povzročilo nehuman strošek popravila.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;