Ksenon Megane II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
revier

Re: Ksenon Megane II

Odgovor Napisal/-a revier »

Sem zadevo peljal v Mengeš, kjer jih en privatnik obnavlja in sicer firma Thermoplast. Dobim jih v četrtek, jih bom tudi poslikal in nalepil siko na forum kako izgledajo obnovljene, za obedve paraboli bo cena cca. 60€, vseeno ceneje kot nova luč. Ko sem se menil s tem gospodom, ki to obnavlja je rekel, da sploh dobr, da so mi te parabole zdržale toliko časa, ker je že veliko parabol uničenih pri starosti 2 let. Uniči jih pa baje vlaga.
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

Evo zadeva danes pripeljana iz naparevanja ter tudi že sestavljena, sveti vsaj 80% bolše kot prej, sem zelo zadovoljen, kot sem že rekel cena 60€.
Slike parabole od zunaj pred obnovo nimam, ampak lahko povem, da je bila že čisto črna od zunaj, zdaj se vidi da je cela srebrna:
Slika
in pa še kako sedaj zgleda v paraboli:
Slika

Kot sem že omenil, največji problem naj bi bila vlaga v žarometu, vendar je rekel, da je obnovil že veliko parabol starih komaj dve leti zaradi dotrajanosti oz. njhove kratke življenske dobe. Tako, da če se le da, se podnevi vozite z dnevnimi lučmi, če jih le imate, da podaljšate življensko dobo parabole ;)
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Hvala za poročilo. Vse se da, če malo premisliš.
Uporabniški avatar
benč

Odgovor Napisal/-a benč »

Glede na to da berem, da vas ima veliko te probleme z metalzacijskim slojem v fokusih meglenk, žarnic...
Če bo kaj interesentov za obnovo se javite pa vam bom porihtal :) Za ceno in ostalo se zmenimo v primeru, da se kdo najde.

LP
Slika
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@benč: Ja končno :smt009.
Koliko let je sedaj od takrat, ko sem to spraševal za luči od Corradota :D? Namig: recimo za Corradota luči je težko dobiti, tako da se jim javi še na VW forumu :).

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
benč

O schkorc, še živ? Se že dolg nisva slišala, se morava pa glih tu gor na forumu, če že druge šanse ni :D

Ej, se jim bom javu na VW forumu, če je to res taka tema, hvala za info! Če pa ti kej rabiš pa kr sporoč!

LP, Rok
Slika
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Ampak res zanimivo, da se tako dolgo ne slišiva, pa še to se potem tukaj na forumu (sploh glede na to, da se na cesti precej pogosto srečava :lol:).
Tako da ja, sem še živ (no ja, kolikor pač direndaj trenutno dopušča :D).
BTW Lahko bi enkrat malo pobližje predstavil tvojega novo pridobljenega RS-a (seveda brez "dreganja" :D).

Za luči (predvsem stare meglenke)... bom pogledal, pa jih dal moji, ko bo prišla nazaj v službo (torej imaš še kakšno leto časa :)).

@ostali: Glede na luči, ki sem jih videl, lahko samo priporočam omenjeno obnovo ;).

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
benč

Ej, da ne bova tu gor smetila, pa se sam še v avtih srečevala bi se lahko tud kdaj na kakem piru kje dobila :D ampak to ne spada sem v to temo :) Verjamem pa, da moraš s svojimi tremi nadobudneži biti še kako živ :D

Saj veš, da sem imel že eno malo ekipo iz renault sport delavnice zato se je res kar nekako težko ločiti od tega, čeprav bi moral pogledovadi že po kakšnem družinskem...športniku :D
Vidim, da si sam dobro uspel napraviti ta prehod :wink:, čestitke!
No, tega imam že kar lepo leto, ni ravno nova pridobitev in ga po vsej verjetnosti (tako kot tudi vse ostale do sedaj) ne bom predstavljal širši javnosti :roll:

Sej pravim, če boš imel imel kakšno stvar za popravit se mi javi... pa hvala za reklamo :)

Ostali pa tudi javite!

LP, Rok
Slika
Uporabniški avatar
kdnm

Odgovor Napisal/-a kdnm »

Ze nekaj casa brskam po forumu kaj narediti s svojimi ksenon lucmi na Meganu II 2006. Po dezju je vidljivost katastrofalna, ponoci tudi precej porazna. Potrebne so zunanjega poliranja ampak bi rad tudi znotraj ocistil lece, ker sumim da so tudi tam umazane in da se zato slabo vidi.

Kaj predlagate, je kdo tu na forumu, ki se s tem ukvarja?
Renault Megane 1.9 dCi Dynamique Luxe
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Mam kolega ki polira luči......ce ti kaj pomaga je pa iz Vrhnike
Uporabniški avatar
kdnm

Odgovor Napisal/-a kdnm »

Spolirat zunaj mi ni tak problem, mam v NM nekoga, ki mi bo naredil. Bolj me zanima, da bi mi nekdo komplet luč razdru in očistil.
Renault Megane 1.9 dCi Dynamique Luxe
Uporabniški avatar
benč

ni samo leča problem, ponavadi je parabolni del fokusa zgoraj čisto skurjen in to ti čisto pokvari svetilnost (če koga zanima lahko pokažem tudi sliko. Se pa seveda da to popraviti, tako kot sem sebi (in tudi drugimi)
Slika
Uporabniški avatar
Swenmtb

Odgovor Napisal/-a Swenmtb »

Če imaš možnost bi z veseljem videl fotografijo.... imam namreč tudi sam občutek da luči ne svetijo več najbolje. :|
Uporabniški avatar
benč

Primer

Slika
Slika

V takšno parabolo lahko vtakneš še ne vem kakšno žarnico pa ne bo rezultata.

Pri ksenonu se to še bolj pozna
Slika
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Torej se da od megana luč razdret da se lahko na novo napari parabale :) je zlimana skupej?
Odgovori