Nekaj besed o Kađarju in ja, ime se izgovori KaĐar
Najprej splošno... Avto je v živo lep, spredaj ima agresiven izgled z masko in lučmi, s strani je pri svetlejših barvah malo kriza, saj so pragovi in "letvice" vrat črne, kar v kombinaciji z linijo vrat in letvic, vizualno avto skupaj stisne, zadaj je ok. Nobenih presežkov, ni pa nič narobe.
Motorji so trije, en bencinc, 1.2 TCe (130KM) in dva dizla, 1.5 dCi (110KM) in 1.6 dCi (130KM). Menjalnika dva, ročni 6 stopenjski pri vseh motorjih in opremah, le pri šibkejšem dizlu in ob najboljši opremi XMOD BOSE Edition je lahko poleg šeststopenjski EDC. Zakaj? Ne ve nihče, tako pač je za sedaj. Štirikolesni pogon z zaporo diferenciala (visko sklopka) je možen le z najmočnejšim motorjem in najboljšo opremo.
Notranjost je čedna, na prvi otip kvalitetno izdelana (kolikor se uspel prešlatati kaškaja, ko sem pri Malgaju ZOE naročal, je Kađar boljši), brez čričkov, se pa "čuti", da tole ni 100% Renault. Dvom potrdi prostoročna kartica, ki je sicer ista kot pri Espace-u, a ne odpira avta samodejno, je treba pritisniti na gumb na kljuki, da se avto dejansko odklene in odsotnost pulznega pomika sovoznikovega okna. To je bojda azijski "legacy"...

R-Link je standarden, namesto števcev je TFT zaslon, isti kot v Espace-u in izgleda super (ima tudi 4 različne izglede).
Moti me povsem navadna plastika pri ročici za odpiranje vrat in okoli sovoznikovega zračnika. Pa ta plastika ni majhna, gre za velik kos, direktno na očeh. Drugje so se trudili z nekim fejk usnjem in fejk aluminijem, tu pa nič
Vozi se super, potegne dobro. Vozili smo XMOD BOSE Edition Energy 130 dCi 4WD z usnjem, a brez panorame

Kljub temu, da avto tehta tono in pol in ima motor manj konjev in navora, pa gre po občutku bolje od Espace-a. Tam me je sigurno EDC zavedel... Omenjali so oddaljenost od tal in vstopne kote, a tole ni za teren
...
Ne, lahko imaš oboje. Obratomer je okrogel, hitrost se izpisuje numerično, v številkah. Črna plastika na armaturi? Kje? Nekaj plastike je le okoli zračnikov, nad R-Linkom, ima neko teksturo in je ok, ostalo je mehko. Mene moti plastika okoli sovoznikovega zračnika in okoli kljuk. Tist pa je čip šit.