Laguna III 1.5dci black edition l.2010

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
brobida

Laguna III 1.5dci black edition l.2010

Odgovor Napisal/-a brobida »

Pozdravljeni,
Odločam se za menjavo avtomobila in ker sem že od začetka na bencinarjih me je kar malo strah dizel mašine. Do sedaj sem imel kar srečo z lagunami in bi rad nadaljeval tradicijo :D .

Za nakup gledam predvsem lagune.Izbire itak ni nekaj veliko.
V oči mi je padla laguna letnik 2010 black edition( ima kdo idejo kaj to pomeni), mašina je 1.5 dci prevoženih pa ima okoli 130.000 km. Avto je itak iz uvoza od lizing hiše, bila pa naj bi servisna in kopije vseh računov.

Zanimajo me izkušnje, kakšni problemi in ostalo sran*e. Prevsem izredni servisi....

hvala vnaprej in lp
b.

p.s.:
Administator, če sem temo postavil v napačen konec foruma, se opravičujem.
Uporabniški avatar
Cefizelj

Re: Laguna III 1.5dci black edition l.2010

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Servisna ti ne pomaga kaj veliko, tisti računi pa tudi ne. Povprašaj prodajalca za uvozno fakturo od leasing hiše pa boš hitro videl koliko je ura. :)

Kar se pa motorja tiče, znanec je naklepal 120k km v 2 letih večino po avtocesti, nobenih težav - ni pa to najhitrejša zadeva na svetu. :)
Osebno bi gledala slovensko. Kakšen maš budget?
Slika
Uporabniški avatar
brobida

Hvala za odgovor. Tudi sam sem si mislil svoje okoli tistih racunov... Kaj pa preverjanje prek vin stevilke na servisu? Vem da sigurn ni raketa, ampak ce sem se vozil do sedaj z 1.6 masino, bi verjetn moglo it. Nakup bi bil pri avtohisi, budget pa je nekje do max 8-9k, nekj pa mora ostat za prve malenkosti.

Lp
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Če je italjanska ne boš prek VIN nič izvedel. Če je od kje drugje pa mogoče. Dosti boš naredil že če vpišeš imena štempiljk in računov na google. Se je že zgodilo, ko sem preverjal, da servis dejansko ni obstajal. V teh časih narest štempiljko je najmanjši problem.

Namensko iščeš 1.5 dCi zaradi stroškov? Kilometri so v teh časih tako-tako. Jaz bi rajši vzel slovensko z mogoče malce več kilometri realnimi kot nekaj uvoženega.

Recimo par primerov:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ENON-GT...
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20LINE...

2.0 dCi motor Laguni bolj pristoji, so pa poraba in stroški seveda večji.
Iščeš karavana ali berline?

EDIT:
Še ena z malo manj kilometri:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 02.0%20dCi
Slika
Uporabniški avatar
brobida

Avto je iz francije. Jutri naj bi dobil vin številko. Gre pa se za tole http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20%20AV....

Ima kdo izkušnje z AVTO - MOTO SHOP iz celovške?

Gledam bolj limuzine, trenutno še ni potrebne po karavanu, kilometre ti pa pomoje vsak naslika kakršne hočeš. Gledam predvsem območje 01 in 07. pač bližje domu(dolenjska). Zanimiva mi je mogoče še tistale iz ac Pušnik Laguna Dynamique 2.0 dCi GT( malo skeptičen, ker piše testno vozilo), jih jutri pokličem.

Stroški so pomemben dejavnik, sploh v teh časih; niso pa glavni.Glavna je varnost pa čimmanj izrednih servisov :D :D !

hvala Cefizelj!!
Uporabniški avatar
BigPoppaSLO

Odgovor Napisal/-a BigPoppaSLO »

Tale je najnižji nivo opreme, dejansko nima nič omembe vrednega. Volan mi deluje kot bi bil preoblečen, sprednji odbijač pa je od gt verzije in je najverjetneje zamenjan, ker drugače je bil skupaj s tem odbijačem tudi drugačen volan.
Jaz bi na tvojem mestu definitivno gledal 2.0 dci motor in vsaj dynamique opremo.
Tista pri Pušniku izgleda odlična izbira za podoben denar.
Uporabniški avatar
MiHeC_bla

Odgovor Napisal/-a MiHeC_bla »

Če je avto kupljen v franciji ali nemčiji (lizing nakup), lahko na renault servisu preko VIN številke izveš vse servise in dodatne info, kaj se je pri koliko km dogajalo z avtom. Bi pa sam vsekakor vzel avto iz uvoza. Ti pa tudi jaz, kot že kolega zgoraj, priporočam nakup z boljšo opremo, ker ti bo prej kot slej žal.
Uporabniški avatar
brobida

Evo, dobil vin in bil na servisu. Na uradnem servisu so zabeleženi vsi servisi v rednih intervalih, izredno pa je bilo menjano samo še vetrobransko steklo, cev za gorivo in zavorne. Zadnji redni servis je bil opravljen pri 119.000 km. Tako da uradno stvar pije vodo, kar se tiče servisov. Oprema mi ni glavni dejavnik( nisem nekaj hud voznik in tudi na srečo ne preživim veliko časa v avtu). Nekako še nisem obupal glede tega avta, pošljem še mehankarja na ogled, potem pa da vidimo....

pa da ne pozabim: Hvala vsem za pomoč!!!

lp
Uporabniški avatar
d14u

Odgovor Napisal/-a d14u »

Zivjo.

Moja Laguna bo predvidoma naslednji teden naprodaj, ker pride nekaj novega. =)

L.2009, 2.0 DCI Dynamique, karavan, avtomatik, realnih 128.xxx kilometrov (kolikor se jih pac nabere do naslednjega tedna, zaradi slabega vremena veliko verjetno ne) ... Nisem se dal oglasa na avto.net.

Lahko prides na ogled z mehanikom, peljes na pooblasceni servis na pregled ... Predlozim zgodovino in izpisek tankanj, vzdrzevanja ...
Uporabniški avatar
B|ind
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a B|ind »

Mi lahko kdo razloži kaj dejansko predstavlja oznaka Black Line? Kakšen nivo opreme je to?
Kateri je najvišji nivo opreme pri Laguni?
Uporabniški avatar
teslam2
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a teslam2 »

seos, sem kupoval pri avtomoto, pa so mi delovali nateguni. rec jim, da pred nakupom hoces opravit pregled avtomobila na amzs pa bos videl kaj bo rekel prodajalec :D

vzel sem potem uvozenga megana iz francije pri drugi firmi, vsi papirji, servisi vpisani v servisni mrezi itd, 1.5dci, isto okol 130k prevozenih pa ima zdej 160, in je bp., 5,4l porabe itd...

vzel sem ga pa zato ker sem videl ko so avto pripeljali s kamiona, par prask je blo za postimat, pa uvozu ga je nek znanc. ni nobene garancije samo sem mel dosti bols obcutek ko pri avtomoto.

preventivno pa bom zdaj menjal lezaje na ojnici...

pa glede opreme, senzor za dez, navigacija, avtomatska klima... se hitro razvadis, priporočam čimveč
Odgovori