Pletene Zavorne cevke

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Pletene Zavorne cevke

Odgovor Napisal/-a a_sist »

O pletenih zavornih cevkah še ne obstaja tema na forumu. Na ebayu ipd so kar drage - v rangu 70, 80e. Iz večih tem sem razbral, da se nekaj firm ukvarja s tem pri nas. Prit je ena takšnih firm ( če je nedovoljena reklama, naj mi kdo od moderatorjev popravi post, ali pa napiše na PM, pa bom jaz popravil). Z njimi sem že v kontaktu. Potrebujejo mere teh cevk in velikost priključkov. Ima kdo te podatke za clio rs 172? So ti priključki standardni za vse firme in modele avtomobilov?
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
Symon

Re: Pletene Zavorne cevke

Odgovor Napisal/-a Symon »

Če ti kdo kaj ceneje zrihta te cevke pa svaka mu čast. Večinoma so kar iste cene tudi pri nas.

Fitingi niso univerzalni, od avta do avta je drugačen priklop. Ne bi jaz dajal mere in opis na blef ker imam s takimi zadevami slabe izkušnje. :wink: Poleg tega imam občutek, da ne bo nič ceneje. Predlagam ti, da kontaktiraš tega.
https://www.facebook.com/pages/HEL-Slov ... 51?sk=info
http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=120616
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

Jest kolkr vem sm za svoje pr pridu z neki popusta dav okol 40€ za 4 kumada pletene s prklucki.. Sama cev ni tok draga.. dragi so prklucki drgac pa najbol pobrt dol pa nest ke da nardi taprave
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator

Bomo zrihtal ;-)
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator

Da dopolnim kako se je razpletlo, če bo še kdo rabil informacije. Po mailu sem se dogovoril z podporo s Prita. so ful prijazni in hitro odgovarjajo. Po pošti sem jim poslal vzorec (imamo srečo v NM, da ima grega vedno kak rezervni del pri roki :) ). Delati sem dal samo prednje, ker zadaj imata 182 in 172 mal čudno zvezano to napeljavo in ne gre šrauf na šrauf.. tudi bral sem na forumih, da se zadaj sploh ne splača menjat, ker je gumast del tako kratek, da nima vpliva. Ima kdo kako mnenje o tem?

Tle je slika original prednje cevke in cevk, ki sem jih dobil s Prita

Slika

Okoli pletenice imata še plastično zaščito, da se prah ne nabira med žičkami. Originalna je dolga 37cm, pleteni sta 38. Priključki izgledajo tako, če bo kdo rabil ( sam sem to iskal po netu, pa nisem dobil nikjer, zato dajem to sliko ).

Slika

Če bi pa kdo po šifrah naročeval, je pa tukaj seznam materiala z računa:

Slika
Uporabniški avatar
furi

Odgovor Napisal/-a furi »

super! koliko si plačal, če ni skrivnost? lahko kar na zs :)
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator

Cena ni skrivnost. 44e s poštninami vred.
Uporabniški avatar
Storz

Da si mal sposodm temo.. Zanima me kdo dela se pletene zavorne cevke pri nas.. Ker z cevkami iz prita imam slabo izkusnjo ( in slisal se nekaj drugih) in sicer v mojem primeru se je cevka "nabulla" takoj ko pride iz kovinskega prikljucka sem pa ze slisal da so tudi spustile ker so namenjene za motorje in ne avtomobile in naj nebi zdrzale takih pritiskov.. Tko da priporocam pregled le teh vsake toliko casa

Zgleda pa tkole
Slika

Najdu sm sicer enga iz domzal ampak tip hoce okrog 100€ za 4cevke potem sm nasel se enega z idrije kater se ukvarja z izdelavo dirkalnikov ta bi uzel nekje 80€ ampak se mi ne javi vec sploh na telefon.. Ve se kdo za kaksnega da izdeluje prav za avtomobile?

Hvala za pomoc.
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Hel pletene zavorne cevi, jih imam na e36 touringu 50€ par :|
Za kontakt bi mogu račun najdt. So pa v Radovljici :wink:
http://www.helperformance.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Storz

Hvala za podatke mogoce kdove kdo je tist tip kater ma eno hondo in ma v prtlazniku raztavlene te cevke? Je pa doskrat na kaksnih meetih in to? Pa nekdo na forumu jih je tud prodajal ampak nenajdem vec oglasa..
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Verjetno ne bo nič jezen, če dam kar direkt njegov profil sem: https://www.facebook.com/emil.kosir?fref=ts
Uporabniški avatar
Storz

Hvala!!
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator

Hvala za opozorilo. Sem prej preveril in premeril svoje cevke, pa so (zaenkrat) ok.
Uporabniški avatar
Bali

Odgovor Napisal/-a Bali »

Pozdravljeni,

namen imam kupit nove pletene zavorne cevi.

Imam Megana RS 225, letnik 2004, faza 1..na tej strani pa obstajajo samo te dve različici:

http://www.brake-lines.co.uk/hel-brake- ... rrency=EUR" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.brake-lines.co.uk/hel-brake- ... 2-r30.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Morda kateri ve katere so prave za moj avto...????
Odgovori