Avtomatski menjalnik DPO-problemi

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
rogi2

menjalnik

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Jaz sem veliko informacij dobil tle
http://www.safrane.de/
drugace pa povpras na forumu
lp
Uporabniški avatar
ip5504
Kraj: Vransko

Re: Avtomatski menjalnik DPO-problemi

Odgovor Napisal/-a ip5504 »

Pozdrav,

si bom tudi jaz sposodil to temo, da ne odpiram nove. Upam na čim več uporabnih informacij.
Imam Scenic-a letnik 2000 1.6 16V z avtomatskim menjalnikom DPO. Ko sem ga kupil, mi je lastnik povedal da je bil menjan hidroblok na menjalniku in je še v garanciji. Nekaj časa po nakupu se mi je začela povsem naključno prižigat lučka za menjalnik in le ta je ostal v 3. prestavi. Avto ugasneš in spet prižgeš pa gre spet naprej. Poleg tega me zmoti občasno sunkovito prestavljanje, npr. speljem z mesta in pospešujem, prestavi v drugo še nekaj časa pospešujem nato pa npr. semafor in spustim plin, kakšno sekundo zatem pa sunek in prestavi v 3. prestavo. Če pa pospešujem toliko časa da prestavi v 3. gre pa povsem gladko.
No skratka ker sem imel garancijo na hidroblok sem šel k temu mojstru da ga priklopi na tester in da vidimo kaj je narobe. Računalnik je pokazal napako tokokroga ventila za regulacijo tlaka in enako na tokokrogu še na drugem ventilu. Nakar mi mojster reče, da je problem z wandlerjem. Pa sem ga vprašal kako z wandlerjem če kaže napake na ventilih, pa mi odvrne da to tako vedno pokaže.
Ker sem videl da si lahko s tisto garancijo 'obrišem r..' sva tam tudi zaključila. V zimskem času se mi je to dogajalo zelo pogosto oz. lahko rečem skoraj vsak dan, ampak nikoli dvakrat zapored na eni vožnji! Medtem mi je moj mehanik menjal ta dva ventila, ki jih je računalnik pokazal, pa se je zgodba že kar hitro ponovila. Ampak zdaj ko je vreme toplejše, se napaka pojavi zelo redko.
Olje je tudi menjano, bilo že tudi prej in je povsem čisto.
Kdor ima več izkušenj s temi AL4/DPO menjalniki, je možno da bi res bilo kaj na wandlerju, ker nič ne potresuje, ni občutka kot bi drsela sklopka itd.? Ker se mi zdi da če bi pri tistem mojstru zamenjali wandler, pa če ne bi bilo OK bi bilo nekaj drugega, pa potem spet nekaj drugega, nikoli pa tisto kar je bilo v garanciji.
Prebral sem veliko tem na tujih forumih glede tega in vem da je bilo precej težav s temi menjalniki. Zanimajo pa me rešitve?

Hvala vsem!
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

No ja.......................... vandler bi menjali po neumnosti, napaka bi pa ostala :(

Spredaj levo za kolesom je podolgovat konektor pritrjen na nosilec z M5 vijakom ( 2 vijaka ), to je potrebno dati narazen, ščistiti ( po potrebi narediti nove pine ) zgornja dva pina, sestaviti vse skupaj nazaj, resetirati elektroniko in ponovno nastaviti parametre ( po potrebi naložiti nov program in popravke - v koliko obstajajo ). Po posegu, se bo elektronika učila cca 800-1000km način vožnje. Po tem se opravi kontrolo parametrov, opravi fine nastavitve ........................... in veselo vozi naslednjih 100000km, ko bo potrebno menjati olje + čistilec :D
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
ip5504

Najprej hvala za odgovor.
Imam občutek da ste že videli nekaj takšnih napak, pa me zanima kako zahtevno je popravilo pinov na konektorju, se že na daleč vidi, da ni stika itd.?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Vidi se zelen volk ali pa pina enostavno ni ............................ koliko zahtevno delo je to? Vse odvisno od tega, kdo bo to delal in koliko je priročen ............................ za nekoga, ki ima dve levi roki, je to atomska fizika, drugemu je to razvedrilo.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
ip5504

Bom peljal k mehaniku, naj to vse preveri, pa bomo videli kaj bo. Bom sporočil rezultat, le upam da bom kmalu na vrsti...
Odgovori