Laguna 2.0 dci nima moči

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
nelkosmile

Laguna 2.0 dci nima moči

Odgovor Napisal/-a nelkosmile »

Pozdravljeni.
Danes mi je pri prestavljanu oz. pospeševanju zmanjkalo moči oz. pedal za gas ni sprejel kot bi moral. Avto vžge normalno, v prostem teku tudi normalno, napake nobene ne javi, vendar ko daš gas se obrati navijajo kot bi jih prosil.
Se spozna kdo na omenjen problem?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Laguna 2.0 dci nima moči

Odgovor Napisal/-a Fan »

Motor ni v "fazi" ali je v servisnem načinu delovanja. V koliko imate možnost, priklopite tester na vozilo.
Lahko pa sami preverite v kakšnem stanju so podtlačne cevke ( počeno, sneta, preparela.............. ) in ali so cevi do turbine cele.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Povsem isto težavo sem imel tudi jaz.
Rešitev:

V škatli zračnega filtra imaš na steno prilepljeno nekakšno peno, ki začne z leti razpadati.
Odpadle delčke posesa proti motorju in le ti zamažejo senzor pretoka zraka. Potrebno je spucat senzor in tisto peno v ohišju filtra komplet odstranit.
Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
nelkosmile

Odgovor Napisal/-a nelkosmile »

Problem je odpravljen. Pri meni ni nobene izolazije v ohišju je pa res da je crknil senzor pretoka zraka in predkatalizator je bil čisto zabasan, tako da so plini sekal nazaj v turbino. Zadevo so uštimal pri Malgaju, katerim se zahvaljujem, saj so zadevo uredili konkretno in "ugodno" ter odkrili oz. predvideli še nekaj napak, katere bomo odpravili v prihodnje. Lp
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

No, važno da je težava odpravljena. Lepo da se občasno prebere tudi kakšna pohvala na račun pooblaščenih serviserjev.
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Odgovori