Mravlje v avtu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
sinko

Mravlje v avtu

Odgovor Napisal/-a sinko »

Kot pove naslov, v avtu so se mi naguzile mravlje, od kje, kako, zakaj niam pojma. Avto uporabljam vsak dan oz na teden ziher 3x. Nazadnje v soboto in takrat ni blo ne duha ne sluha o kaki golazni. Vozilo je sterilno ni hrane oz kaj takega da bi jih privablo. Danes zjutraj me je pa skor kap, prvo ena, pa druga, pa tretja pa peesda koji vam je faktor cela armija mi se zacne setat. Dal jim bom hiske da se napapajo in grejo tam kjer jim je mesto. Zanima me sledece a je zdravo (mislim za avto, plocevino in barvo) da po zunanji strani po pragovih in kolotekih naspricam biokil, to vem da se clovek crkne :D , da jaz malo "impregniram". Ko jih z vodo zalijes se drzijo ko klopi mater jim crno
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
tehnoland

Re: Mravlje v avtu

Odgovor Napisal/-a tehnoland »

Pogooglal in našel:

BMW forum:
Jaz sem svojo 323i prodal z mravljiščem v avtu.
En mesec sem se dajal, da bi našel mravljišče ampak ga kar ni bilo, Spraznil tri pipse v avto naenkrat - efekta ni bilo.
Preverjeno se te golazni ne znebiš kar tako. Ko že misliš, da je rešeno, potem pa dobiš ant atack ( še sreča, da niso bile rusice-rdeče ).
Želim ti veliko sreče, ker če imaš že mravljišče v avtu, jo boš potreboval.
Baje da pomaga ce zajfo (milnico) zdrobis v zlo mejhne koscke in to pustis kksne par dni not v avtu! Ima dvojno delovanje 1.lepo disi
2.baje ubije te male stvore
to sm slisu od soseda on jih je meu u mini cooperju in zdej jih ni vec! Hvala bogu! Good luck!
Nisem ravno "bug exterminator" ... ampak pred vstopanjem v avto se drugič malo otresi ...

Opel forum:
upam da se hecaš :hehe

drgač pa Biokil :prst gor
Kupi vabo za maravlje. Edina stvar ki ti bo na dolgi rok pomagala. Mravlje jo znosijo v gnezdo in z njo futrajo tudi matico, tako da uničiš celo gnezdo.
Sedaj vam lahko 100% zatrdim, da raid in pips proti mravljam ne škodujeta laku niti zunanji plastiki.
Upam, da ti odovori pomagajo kaj :)

edit: zadnji citat ki sem ga prilepil iz opel foruma je bil od avtorja teme.
Uporabniški avatar
5cenic

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

Groza. šel brskat po internetu kaj vse se najde u avtih. Ne samo mravlje, podgane, miši, kune itd. enmu je kača iz ventilacije baje vn prlezla in to use na slo forumih.
No brskanje sem prenehal, ko se je nadaljevalo z podganami u WC školki in sem videl nato sliko ogromne kače ki leze iz WC školk. Kač se bojim bolj kot gospe Smrti, še deževnikov ne maram ker so jim podobni...

No in med tem brskanjem sem ugotovil, da so mravlje kar velik problem. Želim ti veliko sreče pri reševanju problema.
Uporabniški avatar
sinko

Ma jebat cu jim boga, zaplinil, zazgal bom njih in avto. Golazen ena, sanja se mi ne zakaj in kako, se dobro da mam drug tedn dopust in bom avto malo dvignil in razdrl pa da vidimo ko ce koga. Sreca ue da so navadne in ne rdece, ker une qrbe ko se razpizdijo kislino spuscajo to pa neb blo dobro
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Po vogalih lepo natresite CIMET ( čisti, brez sladkorja ali kakšnih dodatkov za peko ), pa bodo mravlje čudežno izginile. Za nameček ne smrdi in ni potrebno vdihavati kemikalij :D
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
jereb007
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a jereb007 »

Jaz vzamem borax, sladkor in vodo. Zmešaš za en zamašek od plastenke ter postaviš na mesto kjer hodijo mravlje. Rabi ene 3 dni ampak jih potem sigurno nebo več.
Namesto boraxa lahko vzameš tudi sodo bikarbono, imata isti efekt.
ah, ta moj clio
Uporabniški avatar
DeanKS

Odgovor Napisal/-a DeanKS »

Sem imel včeraj podoben problem ko sem se vozil domov sem na armaturki zagledal eno pa dve pa 748583z37 mravlj. Edina stvar ki sem jo imel pri roki je tisti modri steleks W5 iz Lidla. Ko sem jih posprical so na moje začudenje pocrkale takoj. Po koncu voznje pa sem cel avto, pločevino okoli vrat in motorni prostor nasprical z tem cisitlom in danes zjutraj sem naštel samo eno preživelo mravljo, ki pa ni dolgo živela :D v motorem prostoru pri amortizerju sem pri pregledu našel zametek gnezda, sem k mel sreco da sem kmalu odkril zadevo.

Sem pa malce šokiran da tisto čistilo za steklo ubija :/ 0X
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

DeanKS napisal/-a: Sem pa malce šokiran da tisto čistilo za steklo ubija :/ 0X
Vsako živo bitje bi podleglo, če bi ga namočili v alkohol ........................
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
sinko

Hvala vsem za nasvete, danes sem jih v avtu nastel celih pet komadov in za1x ne bom "ukrepal" najbolj se mi dopade varijanta cimet
Odgovori