Moja zgodovina na Clio RS200 (215/45 R17). Moje izkušnje, pa tudi preGooglal sem, kar dosti. (Brez imen servisov in prodajalcev gum.)
1. Najprej tovarniška prva vgradnja Continental SC3, odlične gume prvi dve leti. Potem na Grobniku strahotno pregrevanje (s pravilnim tlakom). Ostanki gume se niso nikoli spucali, tudi iz sprednjih gum ne.
2. Potem Bridgestone Potenza RE002. Prvi dve poletji guma OK. Letos trda kot hudič. Guma ne drži več, pa ima še dovolj profila. Celo po drugo mnenje na drug servis sem šel in z avtom ni nič narobe, le gume z DOT 4611 so trde. V ovinkih npr. na krožnem križišču gre zadek po svoje. Sedaj res opravičujejo naziv Adrenalin

Sem čakal, da bo toplejši asfalt, pa ni dosti bolje. Torej tudi za na Grobnik (za jih uničit) niso, ker bi bila sama muka z njimi na stezi obstat.
Torej, ker do sedaj še nobenih gum nisem zradiral, sem želel mehkejše gume. Seveda za vsakodnevno uporabo. Gume kupujem že leta (za več avtov) pri istem prodajalcu, cene OK, odnos OK, dostava hitra,..
Pa sem njih povprašal za mnenje z omejitvami opisanimi zgoraj in dodatnimi omejitvami:
- za Dunlop pravijo, da so trde,
- Michelin NE, ker imam slabe izkušnje z zimskimi,
- Pirelli PZeroNero ne, ker so baje samo prvo leto mehke.
3. Svetovali so, da je zame prava in edina prava izbira Uniroyal RainSport 3. Guma je mehka, ker je menda notri Silica, ki je običajno samo v zimskih gumah (OK, silico imajo tudi letne Nokian zLine). Za dež jo itak samo hvalijo. Glede na mehkobo, bi pa tudi na suhem morala dobro držat.
Ko sem videl pa še ceno za Uniroyal RainSport 3 (pod 88 EUR), proti zgoraj omenjenim firmam, ki svoje cenijo na 110 EUR in več, je danes padlo naročilo in plačilo.
Glede na zgoraj napisano, da še nobenih gum nisem imel 3 poletja, pa so vse imele še dovolj profila, sem se prav od srca nasmejal temu postu:
5cenic napisal/-a:Guma stara 5 let je glih dobr utečena. Tko k kšna dama v 40, ki se dobr rihta, sam pozorn morš bit, da se je nato dovolj zgodaj znebiš
Mal heca vendar ja, 5 let stara letna guma zna biti čisto dovolj dobra, če je dovolj profila. Po mojem mnenju je 6 let zadna sezona, pol je pa že prestara. Za zimske je pa po mojem mnenju tam 4 leta meja.