Laguna 2 ph2 počena vzmet

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Neikius

Laguna 2 ph2 počena vzmet

Odgovor Napisal/-a Neikius »

Torej par dni nazaj mi je na laguni (2006, 1.6) crknila vzmet, za nameček mi je seveda prebila še skoraj čisto novo gumo... torej menjat bi bilo dobro obe vzmeti, da se mi kaj takšnega ne ponovi enkrat na autobahnu.

Se priporočam za nasvete, sicer pa vidim trenutno 3 opcije:
a) original 2 vzmeti, 300€ (super cena za tak škart material)
b) neke aftermarket vzmeti spredaj, garant bo pod 100€ ali tam nekje za obe; skrbi me da bo avto spredaj višji v tem primeru
c) razmišljal sem da bi kar vrgel gor 4 eibach vzmeti (na stock amortizerje), je sicer 300€ skupaj s homologacijo, vendar bi mi čisto ustrezalo da bi bil avto malo bolj stabilen. Sploh pri tej opciji me zanima menje nekoga ki je naredil kaj podobnega - ali se bi to sploh poznalo na voznih lastnostih (rad vozim hitro skozi ovinke in sem s tem avtom počasnejši kot s prejšnjo gajbico), pa da ne bo slučajno prenizek, kje je varna meja?
TuningBoy

Re: Laguna 2 ph2 počena vzmet

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

js sm dau h&r na original amortizerje.... udobnost vožnje se zmanjša zelo (bolj trda vožnja, zabijanje čez luknje) po drugi strani je pa vožnja skozi ovinke veliko boljša in stabilna pa tudi izgled je precej boljši :)

lp
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Uporabniški avatar
Neikius

Odgovor Napisal/-a Neikius »

Kaj pa ležeči policaji, zelo strme rampe, kaj brušiš po tleh? Koliko pa je nižji avto če mogoče veš informacijo?

Trdega avta sem itak navajen, prej sem imel polo'00 z eibach vmetmi pa je bil trd, samo skozi ovinke pa go-kart.

Pa hvala za info :)
TuningBoy

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

ja pri h&r je biu avto 35mm nižji..ležeči policaji niso problem tudi strme rampe načeloma ne...no vsaj jaz jih nisem imel

lp
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Jaz sem dal spredaj Kayaba - mislim da sem za obe vzmeti dal okoli 90€. Vse bp. Avto je mogoče malenkost višji (pa še to če primerjam z originalnmi tik preden so počile, če pa gledam prag je pa avto vodoraven). Meni to ustreza, strošek pa tudi ni bil pretiran.
Davno sem imel že tudi loesjefors in so bile tudi v redu; na 19-ki sem jih imel cca 12 let, potem je pa avto šel od hiše.
LP, Samojed
Odgovori