MEGANE III 1,5 DCI - težave

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Kaki1

MEGANE III 1,5 DCI - težave

Odgovor Napisal/-a Kaki1 »

No, tole temo bi odprl z namenom, da se lastniki malce pomenimo glede eventualnih težav z Meganom III.

Že pred nakupom sem se precej zanimal glede zanesljivosti tega avta in nekih težav ni bilo zaznati. Klasika naj bi bila ležaji v kolesih in nekaj primerov odpovedi mehanizma dviga stekel. Vse ostale t.i. "renaultske težave" iz preteklosti naj bi bile odpravljene (težave z turbinami, sistemi vbrizga ...).

Moja izkušnja:
- pri hladnem motorju in nizkih vrtljajih se pojavlja nek čuden piskajoč zvok, v tem primeru tudi ni prave moči. To naj ne bi bila težava.
- Hladilnik klime: no, par dni nazaj pa me je presenetil pogled na hladilnik klime. Je približno tak, kot bi na spodnjem delu (spodnji 2 vrsti celic) vzel dleto in jih potolkel ven - jih ni! Tale zadeva se mi zdi precej resna. Včeraj sem se oglasil na servisu in je možak rekel, da to tako pač je, in da je za te km to kar klasika. V maski ima namreč avto precejšnje odprtine in kamenčki naredijo svoje. Ima še kdo take izkušnje?
- tretja zadeva .... na vsake par mesecev pregori leva žarnica, kar se mi zdi precej pogosto.

Kaj pa ostalo, ste že imeli kakšne težave?

Avto je sicer l.2012, 75.000km.
Uporabniški avatar
stmk

Re: MEGANE III 1,5 DCI - težave

Odgovor Napisal/-a stmk »

Hladilnik klime je postavljen pred hladilnik motorja in je izpostavljen kamenčkom na cesti. Pri 9 let starem meganu spodnje tretjine hladilnika sploh ni bilo (pri cca. 150 tkm), samo zgornja polovica je bila cela, vmes pa je veliko manjkalo teh celic.

Sam imam 1.2 tce motor in je hladen v drugi prestavi ali tretji precej glasen, ko se ogreje zvok izgine. Avto pa sicer gre normalno.
Uporabniški avatar
5cenic

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

Kaki1 napisal/-a:No, tole temo bi odprl z namenom, da se lastniki malce pomenimo glede eventualnih težav z Meganom III.

Že pred nakupom sem se precej zanimal glede zanesljivosti tega avta in nekih težav ni bilo zaznati. Klasika naj bi bila ležaji v kolesih in nekaj primerov odpovedi mehanizma dviga stekel. Vse ostale t.i. "renaultske težave" iz preteklosti naj bi bile odpravljene (težave z turbinami, sistemi vbrizga ...).

Moja izkušnja:
- pri hladnem motorju in nizkih vrtljajih se pojavlja nek čuden piskajoč zvok, v tem primeru tudi ni prave moči. To naj ne bi bila težava.
- Hladilnik klime: no, par dni nazaj pa me je presenetil pogled na hladilnik klime. Je približno tak, kot bi na spodnjem delu (spodnji 2 vrsti celic) vzel dleto in jih potolkel ven - jih ni! Tale zadeva se mi zdi precej resna. Včeraj sem se oglasil na servisu in je možak rekel, da to tako pač je, in da je za te km to kar klasika. V maski ima namreč avto precejšnje odprtine in kamenčki naredijo svoje. Ima še kdo take izkušnje?
- tretja zadeva .... na vsake par mesecev pregori leva žarnica, kar se mi zdi precej pogosto.

Kaj pa ostalo, ste že imeli kakšne težave?

Avto je sicer l.2012, 75.000km.
Za hladilnik nevem kaj bi blo.
Opažam tudi sam pri bencinarju, da dokler se ne ogreje mašina deluje preprosto rečeno čudno. Brez prave moči in cuka. Sem povprašal naokoli in ponavadi je bil odgovor, da pač tako je. Ko se ogreje je motor čisto drugačen.
Glede žarnice je pa kolkr imaš srečo. Recimo pri Corsi sem moral žarnice menjati vsa enkrat če ne dvakrat na mesec. Prijatelj pri isti Corsi nikoli v njegovem lastništvu. Slišal sem, da pomaga, če zamenjaš obe (pregorelo in nepregorelo žarnico) hkrati.
Uporabniški avatar
Kaki1

Hja, menjam vedno v paru in dam nato tisto, ki je bila še OK kot rezerva. Kot pravim, me niti ne moti frekvenca temveč dejstvo, da pregori le leva. To pomeni, da je nekaj pri električni moči (mogoče tok ni konstanten ali nekaj podobnega...).
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Nekaj let nazaj sem imel podobno težavo na Meganu 2 prve generacije in smo to rešili z neko škatlico, ko en kondenzator, ki se priključi na kleme od računalnika in pobira nihanja toka (laično povedano, točno ne vem kako in kaj). :) Je blo pa to kupljeno v Conradu takrat.
Slika
Uporabniški avatar
Kaki1

Da osvežim.
- Ta teden sem menjal že drugi kondenzator klime in sicer je bil tisti original, menjan med garancijo precej porozen ob pričključku na cev. Sicer je bil hladilnik videt še kar OK (nič sesut), puščal pa ravno tam
- Težavo žarnic sem pa rešil na precej zanimiv način: ker so mi cene Phillipsa in Osrama in ... pri tako pogostih menjavah enostavno dosadile, sem kupil v Elecleru najcenejše (par 3€)....februarja 2017 in te delajo, delajo, delajo...
Odgovori