Se sploh splača iskat alternativo itd..itd.. Dogaja se mi,da ko speljem naredi tk tk tk, in ko obstojim tk tk tk...med vožnjo zaenkrat še ne poka....
Homokinetični zglob Clio RS172
Homokinetični zglob Clio RS172
Očitno je še to hin
dajte mi povedat,paše to kej zkrižem med renoji?oziroma od kerga renoja bi to pasalo
Se sploh splača iskat alternativo itd..itd.. Dogaja se mi,da ko speljem naredi tk tk tk, in ko obstojim tk tk tk...med vožnjo zaenkrat še ne poka....
Live long and prosper \\//
Re: Homokinetični zglob Clio RS172
med voznjo ko zavijas pravis da nic ne poka. mogoce sploh ni zglob. preveri ce mas zategnjene feltne
pa pri meni je tud pokal ko sem speljal in ustavljal, bila je losana roka. drugac je pa cela polosovina iz anglije poceni, ce nebos samo zgloba dobil.
Ko zavijam ne poka,samo ko speljem in zaviram ali pa med vožnjo dam gas in spusti,da zacuka..pa ko zavrtim volan trdo v desno in grem rikverc mi hoče spredaj desno vse "potrgat".Bom še pogledal,če je kje kaj "losano" felne so vredu privite,sileni naj nebi imeli lufta.Mehanik je rekel,da po podvozju ni videt lufta.Sliši se pa v avtu kot bi bilo nekje pod sovoznikovem sedežu,odzunaj pa kot pri sprednjem desnem kolesu.Sploh ne vem več kaj in kje naj iščem.
Ti prou nimaš sreče s tem avtom ej
Isto kokr jz nism meu z mojijm rdečim
sm vsak mesec mel povprečno 200eur dodatnih stroškov ko je blo kaj treba menjat 
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Res jeUrbanD napisal/-a:Ti prou nimaš sreče s tem avtom ejIsto kokr jz nism meu z mojijm rdečim
sm vsak mesec mel povprečno 200eur dodatnih stroškov ko je blo kaj treba menjat
Bila je pa prevelika želja takrat,velika naivnost in zaletavost....nekaj se je vedlo da bo treba menjat,nekaj sem si mislil da bo,nekaj je odpovedalo naknadno....
Meni je homokinetičen zglob na končniku stabilizatorja šou pri Corsi. Za mislim da 15 evrov sem kupil nov kos in sva ga z očetom zamenjala. 15 min dela.
Vendar se mi zdi zelo čudno, da ti ne poka med vožnjo, meni je kar precej, tako da je bilo zlo moteče.
Jaz sem ugotovil kaj točno je narobe tako, da sem zibal avto levo-desno oče pa je poslušaj kaj poka in se je ugotovilo v parih sekundah.
Upam, da je tudi pri tebi kakšna taka banalna zadeva, ki se jo popravi za par evrov.
Vendar se mi zdi zelo čudno, da ti ne poka med vožnjo, meni je kar precej, tako da je bilo zlo moteče.
Jaz sem ugotovil kaj točno je narobe tako, da sem zibal avto levo-desno oče pa je poslušaj kaj poka in se je ugotovilo v parih sekundah.
Upam, da je tudi pri tebi kakšna taka banalna zadeva, ki se jo popravi za par evrov.
Upam da res ja
zdaj sva se z kolegom matrala dobro uro in pregledovala,probala vse živo....zglob naj nebi biu hin 
Se bo pa zamenjalo še gumice na stabilizatorju,notranje,ker zunanje sem že menju..je pa z avtom na dvigalki kr mučno iskat napake
Urban v eni temi sem zasledil,da si vsake toliko časa en nosilc prestavlu,ker ti je pokalo,mi lahk poveš katerega?:-)
Se bo pa zamenjalo še gumice na stabilizatorju,notranje,ker zunanje sem že menju..je pa z avtom na dvigalki kr mučno iskat napake
Urban v eni temi sem zasledil,da si vsake toliko časa en nosilc prestavlu,ker ti je pokalo,mi lahk poveš katerega?:-)
Če bi bil nosilc motorja, bi ga slišal samo v leve / desne ovinke
Tko da to ni to. Je pa biu pr men to nosilc pod akumulatorjem.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Aha,torej je bw prestavlat pr nosilcu kej....pač zglob ni,tudi polos je ok...bom probal zamenjat še notranje gumice na stabilizatorju,pa da vidimo če bo kej boljše
Ker kot sem ž reku,res ne vem več kaj naj iščem,ker pov podvozja je že novega 
Zglob je na vilici, končnik, spone stab. ali volana. Homokinetični zglob je pa samo na polosovini.5cenic napisal/-a:Meni je homokinetičen zglob na končniku stabilizatorja šou pri Corsi. Za mislim da 15 evrov sem kupil nov kos in sva ga z očetom zamenjala. 15 min dela.
@Murici:Glede na simptome bi rekel desni polosovina/zglob ali zračnost na podvozju(roke, volanski končniki). Nosilci motorja so ok (sredinski-spodnji, desni na vrhu)?
RenaultSport
Nosilci motorja so novi,roke nimajo lufta,končniki so novi,zglob je vredu tudi polos....itd...itd...zamenjal bom še notranje gumice na "stabilizatorju" pol pa naprej....kot sem že rekel,tk tk naredi ko speljem ali zabremzam/obstojim....med samo vožnjo ne poka.
Tud pri meni ni blo videt lufta ko se je na dvigalu z pajserjom probaval ampak je vseeno bil. Roka ima 2 matice, ta sredinska je bla malo odtegnjena, probaj se to nic te ne stane. prvo losaj zunanjo potem bos lahko sele notranjo zategnil. Jst sm takrat menju lezaj amortizerja in ze sel narocit drugo polosovino za brezveze potem smo ugotovil da je bla pa roka mal losana.
Ko bo na mizi bom probal še to,po praznikih
hvala za namige 
Epilog
zamenjal gumice na stabilizator štangi in trenutno tega nadležnega pokanja ni več.
upam,da pri tem tudi ostane.
menjal št.2 in št.3 je pa totalna jebarija zamenjat
Si sploh ne predstavlam,da bi mogu to na tleh z dvigalko delat..
Hom.zglob je vredo,polos tudi,vsaj zaenkrat no
zigs@ Roke nimajo lufta in so vredo zategnjene....
menjal št.2 in št.3 je pa totalna jebarija zamenjat
Hom.zglob je vredo,polos tudi,vsaj zaenkrat no
zigs@ Roke nimajo lufta in so vredo zategnjene....
Zelo enostavno se menja ,verjemi.Kolega mehanik mi je pokazal.Jaz sem se tudi prvič namučil.