Lastnik laguna III

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
MiHeC_bla

Lastnik laguna III

Odgovor Napisal/-a MiHeC_bla »

Pozdrav vsem,
zanima me, če je na forumu kakšen lastnik lagune 3, z 2.0 150KM motorjem z območja štajerskega (okolica MB in CE)? Imel bi vprašanje glede menjalnika. Prav tako bi vprašal, katere pooblaščene servise na območju priporočate...
Uporabniški avatar
Benjamin_S

Re: Lastnik laguna III

Odgovor Napisal/-a Benjamin_S »

Zdravo

Sem lastnik Lagune 3 Grandtour, edino ne ustrezam drugemu kriteriju.
Glede vpršanja ti pa rade volje odgovorim, mogoče imava celo iste probleme :D :D

Lp
Uporabniški avatar
MiHeC_bla

Pred kratkim sem kupil avto in imam občutek, da mi menjava prestav ne poteka tako kot bi bilo potrebno. Občasno imam občutek zatikanja. Ker je vozilo še v tovarniški garanciji, sem to omenil na servisu, vendar je bilo rečeno, da je vse OK. Ker sem vozil že kar nekaj tovrstnih lagun, vem da ni menjavanje takšno, kot bi bilo potrebno. Zato me zanima, če je še kdo, s podobnimi simptomi oz. če je že kdo imel težave s samim menjalnikom, ter koliko km je že prevoženih. Obstaja kakšen dober renault servis, kjer se bolj posvetijo kupcu, ker ne vidim razloga za takšen odziv, glede na to, da se garancija poda z namenom pridobitve velikega števila kupcev in konec koncev ni avtohiša v nobenem manjku...
Uporabniški avatar
mihec999

Odgovor Napisal/-a mihec999 »

Živjo,

Jaz imam sicer Laguno 2 2007 letnik z 150 KM ampak mislim da tu ni nevem kakšne razlike v menjalniku. Menjavanje gre gladko prevoženih imam 214000KM, je pa res da je pri 1.9DCI pretikanje bilo še bolj gladko. Jaz sem sicer iz Murske ampak sem imel 1x okvaro pri Celju in sem bil z AVTOTEHNIKA CELJE zadovoljen.
Renault Laguna ll phase ll 2.0 dCi - ni več
Audi A5 Sportback
Uporabniški avatar
domzikales
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a domzikales »

MiHeC_bla napisal/-a:Pred kratkim sem kupil avto in imam občutek, da mi menjava prestav ne poteka tako kot bi bilo potrebno. Občasno imam občutek zatikanja. Ker je vozilo še v tovarniški garanciji, sem to omenil na servisu, vendar je bilo rečeno, da je vse OK. Ker sem vozil že kar nekaj tovrstnih lagun, vem da ni menjavanje takšno, kot bi bilo potrebno. Zato me zanima, če je še kdo, s podobnimi simptomi oz. če je že kdo imel težave s samim menjalnikom, ter koliko km je že prevoženih. Obstaja kakšen dober renault servis, kjer se bolj posvetijo kupcu, ker ne vidim razloga za takšen odziv, glede na to, da se garancija poda z namenom pridobitve velikega števila kupcev in konec koncev ni avtohiša v nobenem manjku...

Kdaj je bilo pa menjano menjalniško olje?
Kar te ne uniči, te okrepi!
Uporabniški avatar
Benjamin_S

MiHeC_bla napisal/-a:Pred kratkim sem kupil avto in imam občutek, da mi menjava prestav ne poteka tako kot bi bilo potrebno. Občasno imam občutek zatikanja. Ker je vozilo še v tovarniški garanciji, sem to omenil na servisu, vendar je bilo rečeno, da je vse OK. Ker sem vozil že kar nekaj tovrstnih lagun, vem da ni menjavanje takšno, kot bi bilo potrebno. Zato me zanima, če je še kdo, s podobnimi simptomi oz. če je že kdo imel težave s samim menjalnikom, ter koliko km je že prevoženih. Obstaja kakšen dober renault servis, kjer se bolj posvetijo kupcu, ker ne vidim razloga za takšen odziv, glede na to, da se garancija poda z namenom pridobitve velikega števila kupcev in konec koncev ni avtohiša v nobenem manjku...
Zdravo

No jaz bom pa rekel tako. Laguno sem dobil z 120.000 Km. Sedaj jih imam 195.000 Km. Kar sem opazil pri menjalniku je samo rahlo bolj trdo prestavljanje iz prve v drugo. To se občuti sploh pozimi, ko je zadeva hladna. Tudi sam se letal okrog serviserjev in iskal mnenja predloge, garancija... Na koncu smo zamenjali olje in dodali aditiv in zadeva je bila občutno boljša, sigurno pa nebi vzel menjalnik s seboj, če bi menjal avto, če me razumeš. Moja ima Opel Astro, pa bi imel takoj raje njen menjalnik :D :D

Sam ti bi predlagal samo da bodi pozoren na potisni ležaj sklopke, ker je zadeva od prejšnje 1,9 dci. Meni je pri 130.000 Km na avto cesti pri zaviranju pred cestninsko postajo padla sklopka dol :(
Če ti bo ratal probej pritisnit, da ti menjajo v garanciji, da ne bo potem bolela denarnica :)

lp
Uporabniški avatar
MiHeC_bla

domzikales napisal/-a:

Kdaj je bilo pa menjano menjalniško olje?
Podatka o menjavi olja sicer nimam, vendar je bilo predlagano, naj se menja, pa se vidi, kakšno bo stanje po tem..
Uporabniški avatar
MiHeC_bla

Benjamin_S napisal/-a:
Zdravo

No jaz bom pa rekel tako. Laguno sem dobil z 120.000 Km. Sedaj jih imam 195.000 Km. Kar sem opazil pri menjalniku je samo rahlo bolj trdo prestavljanje iz prve v drugo. To se občuti sploh pozimi, ko je zadeva hladna. Tudi sam se letal okrog serviserjev in iskal mnenja predloge, garancija... Na koncu smo zamenjali olje in dodali aditiv in zadeva je bila občutno boljša, sigurno pa nebi vzel menjalnik s seboj, če bi menjal avto, če me razumeš. Moja ima Opel Astro, pa bi imel takoj raje njen menjalnik :D :D

Sam ti bi predlagal samo da bodi pozoren na potisni ležaj sklopke, ker je zadeva od prejšnje 1,9 dci. Meni je pri 130.000 Km na avto cesti pri zaviranju pred cestninsko postajo padla sklopka dol :(
Če ti bo ratal probej pritisnit, da ti menjajo v garanciji, da ne bo potem bolela denarnica :)

lp
Ali so predhodno vidni kakšni znaki glede potisnega ležaja, ter o obrabi le-tega? Ker dvomim, da ga bodo menjali, če ne bom opozoril na kakšno napako...
Drugače pa hvala za izčrpen odgovor!
Uporabniški avatar
Benjamin_S

Zdravo

Sam nisem imel nobenih predhodnih napak,ki bi pokazale na to tezavo.
Ob zaviranju na avtocesti mi je sklopka preprosto padla dol.
Nobenega pritiska nic...
Ko se je zadeva malo pohladila sem jo spravil do doma:)
Drugac pa ni to nujno da ti bo slo... Odvisno je od nacina voznje:)
Odgovori