Imam laguno 2.0 16v avt. Letnik 2006. Občutek imam da v drugi prestavi pri velikem gasu najprej drsi in šele nato prime in ko menjam v tretjo najprej utripa trojka in šele nato menja (ko menjavan ročno). Avto ima 85000km in ga je vozil starejši gospod. Opazil sem še da ko iz 3 menjam v drugo ne pade takoj gas ampak ga kakšno sekundo drži (neugodno). Prosil bi za kakšen nasvet. To sem opazil včeraj ko sem podložil stikalo na bremzi ker ni delal tempomat. Sedaj dela in avto je bolj prožen a je začelo zafrkavat opisano.
Že vnaprej hvala za pomoč.
dpo menjalnik - 2. prestava
dpo menjalnik - 2. prestava
Zadnjič spremenil kyosho, dne 12 Feb 2015, 20:49, skupaj popravljeno 2 krat.
U ovaj biznis bolji majmun od mene nema
Re: laguna 2.0 avt.
Najprej menjajte olje v menjalniku ( obvezno original ), obvezno se menja olje tudi v vandlerju, resetira elektroniko menjalnika in po potrebi nadgradi.................. to naj počne nekdo, ki ve kaj dela, vsaka napaka je kaznovana z nehumanim stroškom.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: laguna 2.0 avt.
Najlepša hvala za odgovor. Vprašal bi, koga priporočate za to delo.
U ovaj biznis bolji majmun od mene nema
Re: laguna avt. servis
Pozdrav, to kar razlagaš (najprej drsenje v 2.) je za DP0 normalno stanje, konverter je v prvi fazi odklenjen, ko so pogoji ustrezni ga zaklene. 3. utripa ko bi uporabnik rad dal v 3., niso pa (še) izpolnjeni pogoji za 3.
Skratka stanje je po mojem mnenju normalno. Kontrola+menjava olja bo dobrodošla.
Skratka stanje je po mojem mnenju normalno. Kontrola+menjava olja bo dobrodošla.
Re: dpo menjalnik - 2. prestava
Vozim megane s tem DP0.
tretja utripa v manualu,v avto itak sveti D.
Ko so obrati in hitrost vsaj 50 km/h,takrat prestavi v 3. prestavo in v 4.,ko je hitrost vsaj 70 km/h
Meni ga pa "serje" tam v 2.prestavi,saj ko ga obremenim in je že čez 50.km/h,ko je pogoj za 3. prestavo,
ne prešalta,dokler ga ne razbremenim,da obrati malce padejo,potem se pa to zgodi.
Pa zjutraj,ko je mrzel menjalnik,sicer prestavi do 4. prestave,potem pa kot da bi lamela spustila,kot da bi pohodil sklopko,nabije obrate in napiše CHECK GEARBOX.
Avto ustavim,ugasnem,potem je pa spet vse ok...
Olje je Elfmatic D3 syn..kolikor vem..
Kdo pa ugodno menja to reč?
tretja utripa v manualu,v avto itak sveti D.
Ko so obrati in hitrost vsaj 50 km/h,takrat prestavi v 3. prestavo in v 4.,ko je hitrost vsaj 70 km/h
Meni ga pa "serje" tam v 2.prestavi,saj ko ga obremenim in je že čez 50.km/h,ko je pogoj za 3. prestavo,
ne prešalta,dokler ga ne razbremenim,da obrati malce padejo,potem se pa to zgodi.
Pa zjutraj,ko je mrzel menjalnik,sicer prestavi do 4. prestave,potem pa kot da bi lamela spustila,kot da bi pohodil sklopko,nabije obrate in napiše CHECK GEARBOX.
Avto ustavim,ugasnem,potem je pa spet vse ok...
Olje je Elfmatic D3 syn..kolikor vem..
Kdo pa ugodno menja to reč?
žena,če rečem,da ga bom popravil,
mi ne morit vsake pol leta...
mi ne morit vsake pol leta...
Re: dpo menjalnik - 2. prestava
Če ti ni preveč s poti se oglasi pri Robertu Podržaju v Rumanji Vasi pri Straži / Dolenjska, 041/671490.
Priklop na diagnozo in se slišimo kaj pa kako.
Priklop na diagnozo in se slišimo kaj pa kako.