2013 Renault Zoe

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
benfr1
Kraj: Novo mesto

Re: 2013 Renault Zoe

Odgovor Napisal/-a benfr1 »

Jaz mislim, da je osnovna cena previsoka, saj je enaka kot v FR, tudi najem baterij je enak. Cena bi morala biti bolj podobna tisti od Clia (cca 17-18k€). Slišal sem, da ta elektro motor stane skoraj 6000€. Se mi zdi precej... Kdo kaj ve o tem?

Kar se tiče najema - v UK je razlika med Zoejem brez baterije in z baterijo cca 3800 funtov, najem pa cca. 57 funtov - Baterijo v celoti odplačaš po približno 5,5 letih (garancija je baterije je 5 let oz. 100000km). Pri najemu lahko po treh letih baterijo zamenjaš za boljšo z daljšim dosegom, tako da nakup baterije po mojem ni smotra izbira.
Vendar je tu problem miselnosti ljudi, nekateri (kar veliko je takih) pač želijo imeti v lasti celoten avto. Kot sem že večkrat omenil, bi Renault moral ponuditi izbiro najem/nakup na vseh trgih - Nissan ima to pri Leafu dobro urejeno.

Še nekaj o Twizy-ju: Renault NAJ BI se pripravljal na vstop na kandasko tržišče (Quebec), kjer so ga že predstavili. Menda je bil namen prodajati tudi Kangoo-ju, vendar ne ustreza kanadskim predpisom.
http://insideevs.com/renault-electric-t ... h-america/" onclick="window.open(this.href);return false;
Glede na to, da nima vrat, ni treba ugibat kako se bo to prodajalo :?
The only thing constant in life is change.
Francois de la Rochefoucauld

Renault Laguna Coupe Monaco GP
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Twizy bo pri nas, če bodo predvidene cene s subvencijami obveljale, kr zanimiva alternativa maxi skuterjem.
Slika
Uporabniški avatar
benfr1

V ponudbi bosta oba motorja, novi bo 500€ cenejši, vendar nima možnosti 43kW polnjenja. Kako bo v SLO pa verjetno še pri RNS ne vedo :D
http://insideevs.com/renault-offers-new ... -old-q210/" onclick="window.open(this.href);return false;

Uporabniški avatar
skopusnik

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Novi motorji bodo konec leta
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
benfr1

skopusnik napisal/-a:Novi motorji bodo konec leta
Pri nas?

Uporabniški avatar
benfr1

http://blog.alliance-renault-nissan.com ... e-slovenia" onclick="window.open(this.href);return false;

Uporabniški avatar
benfr1

no, lobiranje je bilo očitno uspešno:
Z veseljem oznanjamo, da je vlada danes potrdila plan Ekosklada: za električna vozila je namenjenih 2,5 milijona evrov. V Renaultu smo na električno mobilnost pripravljeni! Vemo, da imate ogromno vprašanj, zato smo za vas na http://ze.renault.si" onclick="window.open(this.href);return false; pripravili odgovore na tista najbolj pereča smile emoticon ‪#‎ZEvolucija‬
Renault Slovenija FB

Uporabniški avatar
Drejchi

Slika
Slika
Uporabniški avatar
Drejchi

Ja, avto je naročen, pride zadnji teden junija. Zakaj šele junija, ker se prej ne da in ker takšnega, kot bi jaz imel nimajo, oz. imajo a ga nočejo/ne morejo prodati. To je tisti, ki je pri Malgaju parkiran že vse od novinarske predstavitve pred dvema mescema.

Kolikor vem bo/je to prvi Zoe naročen pri nas, imajo pa šest avtomobilov že tu, če bi kdo hotel. Plačaš polno ceno in po registraciji dobiš od eko sklada subvencijo. Če se avto vzame na financiranje je tist kabl (99€) gratis, vsaj bilo je tako.
Slika
Uporabniški avatar
Drejchi

Hitrejši ne bo, saj nimaš več 43kW polnjenja (ogromen minus če mene vprašaš), tišji pri polnjenju ne vem zakaj bi moral biti, ostalo bo pa enako, saj se že sedaj prodajata oba.

Bo pa za Renault cenejši (novi motor je njihov, stari pa Continentalov) in to je edino kar šteje :)

Jaz sem naročil ZOE z Intense opremo in 17" platišči v Energy Blue barvi.
Slika
Uporabniški avatar
Drejchi

2013 Renault Zoe

ok, ti potem planiraš polniti avto doma, jaz ne, zakaj bi, ko pa so javne polnilne postaje (zaenkrat) še brezplačne in imam eno pred službo, drugo pred trgovino... in tam mi je vseeno kok avto piska. Pa to piskanje je predvem pri večjih močeh, ko avto uporablja motor za polnenje baterij, ne? Zakaj bi potem to bila težava doma, tam polniš s 3kW? Wall box praviš, da je predrag, boš polnil s kablom za občasno polnjenje?

Glede izkoristka, sem tudi sam bral na tujih forumih in zasledil, da se mešata dva pojma, izkoristek in učinkovitost... Osebno se s tem ne obremenjujem, kot rečeno, polnil bom na javnih polnilnih postajah. Če bi polnil samo doma, potem bi razmislil ali je ZOE res najboljša izbira..
Slika
Uporabniški avatar
Drejchi

Dobil odločbo glede subvencije, pozitivno in pošto od Renault Nissan...
Slika

Nagovarjajo me k nakupu Renaulta Z.E. [emoji57]
Slika
Uporabniški avatar
benfr1

čestitam za nakup :)
Katero opcijo pa si izbral glede najema baterije?

Uporabniški avatar
Drejchi

2013 Renault Zoe

Še nobene. Za to mam še čas, se pa nagibam k 15kkm in 86€/mesečno.

ZOE bo nadomestila Fiata 500, ki ima po sedmih letih 64kkm, torej bi mi bilo tudi manj dovolj, a imam filing, da se bomo s tem avtom več vozili [emoji3]
Slika
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

In koliiko te pride avto ce ni skrivnost
Odgovori