Trši servo Megane 1.6 16v

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Ferdo10

Trši servo Megane 1.6 16v

Odgovor Napisal/-a Ferdo10 »

Zdravo !
Zanima me malo trša okvara servota pri domačem meganu 1.6 16v letnika 2000. Avto se je zadnje leto vozil zgleda z ca 3 dcl premalo servo olja, to sem ugotovil šele ko je ratal drši in sem dolil manjkajoči nivo. Nazadnje sem potem zamenjal vse hidraulično olje, sicer nasul notri od avtomatika mercedesa ampak naj bi tudi delovalo. Potem se dejansko še vedno čuti da je nekoliko trši, ni več mehak kot je bil prej. Sedaj me zanima : - ali je mogoče krivo nepravo servo olje
- ali pa je servo pumpa že poškodovana in jo je trba zamenjati, naj dodam da med motanjem ne spušča nikakršnih čudnih zvokov ki bi naznanjali da je okvarjena pumpa ?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Trši servo Megane 1.6 16v

Odgovor Napisal/-a Fan »

Katero specifikacijo olja ste nalili? Dextron?
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Ferdo10

Fan napisal/-a:Katero specifikacijo olja ste nalili? Dextron?
Pravzaprav je okvara zelo specifična en dan dela zelo lepo servo volan, drug dan pa je spet malo težji. Specifikacijo bi moral pogledat, sem pa notri nalil original rdeče mercedesovo olje za avtomatske menjalnike. Mehanika sem klical po telefonu in je rekel da bo v redu. Sedaj razmišljam da bi še enkrat zamenjal servo olje original od Renaulta , približno 1 liter ga pride ven, ne vem točno koliko ga je v sistemu.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Ja fino, ne boste verjeli, vendar v Avtomatiko Mercedesa se vliva od Dextron II do IV+ ( mineralno, pol sintetični in ful sintetično - vsi so rdeči :D ) odvisno od tipa vozila in tipa menjalnika, kar pa je med olji zelo velika razlika. To kar je za enega dobrodošlo, je lahko za drugega nevarno :(
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Ferdo10

Fan napisal/-a:Ja fino, ne boste verjeli, vendar v Avtomatiko Mercedesa se vliva od Dextron II do IV+ ( mineralno, pol sintetični in ful sintetično - vsi so rdeči :D ) odvisno od tipa vozila in tipa menjalnika, kar pa je med olji zelo velika razlika. To kar je za enega dobrodošlo, je lahko za drugega nevarno :(
ja verjamem, ker sem moral prav posebno specifikacijo vliti ker pred tem mi je mehanik nalil neko poceni olje od Swaga in mi je skoraj menjalnik uničilo, tako grobo je šaltal in nepravilno, sem po 1 tisoč km takoj tisto zamenjal za original mercedes olje z seveda pravo specifikacijo in je potem špilalo tako kot mora. Mogoče veste katero pravo servo olje gre potem tukaj v mojega Megana, ker očitno je nekaj na tem ?
Odgovori