zadnje podvozje Grand Scenic 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

zadnje podvozje Grand Scenic 2

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Že ene dva tedna se mi čudno oglaša zadaj podvozje, ko grem počasi ali pa čez kakšne grbine, luknje.Zvok je podoben , kot da bi nekdo nalahno tolkel po fedru ali pa nekakšno škripanje.Če zazibam avto na mestu, se ta zvok sliši nekje iz zadnjega levega konca.Kaj je čas za obnovo zadnje preme ali kaj?
Uporabniški avatar
bfranc

Re: zadnje podvozje Grand Scenic 2

Sem našel napako...tudi Reno ni imun na take stvari in sicer, zlomljena vzmet, katera je zaradi tega začela drsat po zadnji premi. :cry:
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Ravno za renault in PSA je tipično, da pokajo vzmeti. Prej je torej obratno, torej da so ostale znamke bistveno bolj imune na to.
Uporabniški avatar
bfranc

No tole prvič slišim, ene osem let nazaj sem imel Octavijo I in mi je počila prva leva, pa je bilo takrat govora, da so ta vozila kar dovzetna temu.

No za zdaj sem zadevo rešil tako, da sem podložil med premo in vzmet 1cm debelo trdo gumo, toliko da mi ne škripa in dokler ne grem v nabavo novih vzmeti.

Slika

tale odlomljen delček spodaj na vzmeti je dovolj, da se je vse skupaj zamaknilo proti premi.
Slika
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Nobeno vozilo ni imuno na pokanje vzmeti. Je pa priporočeno, da se menja na obeh straneh .................... sama vzmet, tudi ni astronomski strošek..................
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori