alu platišča ScenikII
alu platišča ScenikII
Ob nakupu Scenika sem dobil nove letne gume na original alu platiščih, zdaj preden jih bom montiral na avto, sem se jih odločil znotraj oprati, ker so bile res usrane.In presenečenje, ki me je čakalo.....ko sem jih začel prati, so feltne znotraj bele barve, zunaj pa so srebrne.Je to že original ali se je barva dol sprala?
Re: alu platišča ScenikII
Zagotovo ni original, priloži sliko.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Verjetno misli da je drugačna mat barva ne cisto bela. Na notranji strani je pač samo temeljna barva od zunaj pa tisti sijaj. Če to misliš je to čisto normalno.
To je normalno. Kar ni normalno je to, da si jih tko slabo spucov 
Tud ni normalno,da so tolk umazane...poglej kaj je lepila od uteži gor pa kolk so poškodovane od montir stroja.Sem jih pa zdele na grobo opral in sledi mal bolj podrobno čiščenje, tudi z solno kislino.
Vidim lepilo. Me kr skrbi, če boš odstranil vso to umazanijo in lepilo, da bodo zaradi tega ven iz toleranc balansiranja padle
(malo šale)
Za lepilo odstranit si nabavi tole http://www.operi-avto.si/orodje/918-kra ... 84-mm.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Za tako ciscenje bi recimo zadoscal parni cistilec ali sploh ne?
Najbližja avtopralnica je 15km stran,prah od ploščič pa zapečen na debelo gor.Mah sej bom počas, najprej uteži dol in pol prebrusit z šmirgl papirjem pa pol pobarvat na novo.Že delal na Škodi in še zdaj drži.
Kupi si čistilo za platišča, jaz uporabljam sonax. Našpricaš pustiš ene 4-5 min po potrebi zdrgneš in gre kar veliko dol. Po kakšnem drugem ali tretjem pranju so platišča kot nova. Sam sem na Insignii doma spucal totalno zapečena platišča u dveh pucanjih do čistega. Pač babica od žene ne skrbi za platišča potem je pa tako.
PS: iz kere vasi v Dobrepolju si? Tudi sam izviram iz Dobrepolja vendar sem poročen v Lj
PS: iz kere vasi v Dobrepolju si? Tudi sam izviram iz Dobrepolja vendar sem poročen v Lj
Sem iz Kumpal(Kompolje)...narečje ti je sigurno znano. 
Sevejde mi je znanu pa tud vajm kje sa Kumpale kaku nebi vajdu
No jaz sem pa iz Male vasi, pred 4 leti sem se pa v LJ poročil. Hitro gre čas...
No jaz sem pa iz Male vasi, pred 4 leti sem se pa v LJ poročil. Hitro gre čas...
Nevem zakaj sploh kompliciraš to nebo nihce videl kot ti in vulkanizer. 

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat