CENA SERVISA

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
ghost

CENA SERVISA

Odgovor Napisal/-a ghost »

Sem lastnik megana 1,5 dci 105KW. Naredil sem velik servis in sicer mi je mehanik zamenjal: jermen,jermenico alt, črpalko vode,ležaj micro jermena,vse filtre,sprednja ležaja,zadnje disk ploščice,in olje.Za vse mi je zračunal 720 evrov kar me je šokiralo.Zanima me vaše mnenje o ceni je realna ali me ja nategnil?Hvala za odgovore :
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

Re: CENA SERVISA

Odgovor Napisal/-a janezsko »

pozdravljeni

prav danes sem nabavil materijal za veliki servis scenic 1.5 dci 78 kw:

jermen zobati 39,99 e
napenjalec 49,16 e
rolca 37,54 e
vodna črpalka 46,22 e
mikro jermen 13,56e
filter olja 5.67 e
filter goriva 10.98 e
filter klime 12.88 e
olja 5 l elf exelium 32.99 e

skupaj 247 e...

na vse to se 15 % rabata...

pol si pa sami izračunajte kakega mehanika imate..lp
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Ha ha, mislis da mehanik bo pa zastojn delal.
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
furi

Odgovor Napisal/-a furi »

jermenica alt. bi morala biti okoli 60€
sprednji ležaji so od nikje 60€ do 100€, komad, odvisno od proizvajalca
diski zadaj pa so vse od 80 pa tudi do 200+€ na komad, odvisno od proizvajalca in od tega če so kupljeni v kompletu z ležajem in abs obročkom al ne
ploščice pa od 20 do 40€ garnitura, spet odvisno od firme
cen za originalne dele pa ne vem trenutno
plus delo seveda...
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Ni te nategnil. Jest sem dal za mali + veliki servis 420€ (z malo boljšimi materiali) + zadnje bremze pridejo z ležajem in stanejo celo premoženje + delo... si pa tam tam. Aja pa še ležaji. To je blo z računom? Ker tut davek še neki nanese. Je pa mislim da kar realno, 50€ gor dol.
Slika
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Odkrito povedano veliki servis na megane 1.6 16v te pride pri nekem mehaniku ko fusa okoli 400 do 500€ z materialom potem pa racunaj zadnji disk pride okoli 110€ s popustom eden,za toliko ga dobim jaz ,se pravi nanese 220€ plus ploscice okoli 19€...potem pa racunajte.....
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a janezsko »

lezaji sprednji pridejo 42 e -regnemer..pa ni menjal zadaj diskov ampak ploščice cca 30-50 e,,odvisno od kvalitete...sem danes za primerjavo štopal čas menjave za veliki servis...1 in 50 minut..brez hitenja pa se kavo sem v miru spil...tak da tudi ce je menjal lezaje ter ploščice veliko cez 4 ure ni mel dela...ja te je moster kar fajn opalil....pa se naprej k njemu....
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

Kr ok cena.....dej nehite bluzit eni,a jermenica je pa zaston al kaj,pa 2xsprednja lezaja pa v pol ure zamenjas al kaj.
Ce racunas da te je veliki servis prisel 450eur in dodas dva lezaja,jermenico in ploscice plus delo je to kr ok cena
Uporabniški avatar
B-Stard
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a B-Stard »

Realna cena okrog 400EU z delom vred
Uporabniški avatar
sss
Kraj: Brda

Odgovor Napisal/-a sss »

seveda, zastojn delajo.
Uporabniški avatar
B-Stard
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a B-Stard »

Fantje delajo na črno predrago zato je bolje peljat na original servis, je garancija ter original deli.
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Ah kukr kdo, jaz naredim 4 servise pri mojemu mehankarju,na servisu z istimi rečmi enega....
Uporabniški avatar
jure981

Odgovor Napisal/-a jure981 »

Pozdravljeni,
imam eno vprašanje in sicer me zanima na kateri Renaultov servis v okolici Celja oz. celjski regiji se splača peljat Megana 1.6. 16V Grandtour Gt line da bo servis narejen kot je treba? Letos ga še peljem na pooblaščeni servis, avto je 2011 letnik in ima komaj 49000km, kupil sem ga pri prevoženih 41000km zato še niti nimam izkušenj glede servisov... Kam peljat, kaj priporočate, izkušnje pri pooblaščenih serviserjih, kaj se sploh menjuje pri toliko prevoženih km razen potrošnega materiala,...? :wink: In seveda prosim v celjski regiji.

Hvala in l.p.
Uporabniški avatar
Borut_V

Odgovor Napisal/-a Borut_V »

@avtorja teme: če je pošten mehanik, ti je izdal tudi račun, kjer je točno navedeno koliko je prišel kak nadomestni del in koliko ti je računal za storitev. Še le potem lahko teće debata o tem, ali te je nategnil ali te ni. Če ti je delal brez računa, pa si sam kriv, ker te je nategnil že s tem, ko nimaš nobenega papirja za uveljavljanja reklamacij (oziroma si se sam nategnil, ker si hotel brez računa, misleč da bo ceneje, pa ponavadi niti ni, oziroma je še dražje, ker ne veš kaj vse in koliko ti kasira).
Odgovori