Elektrika Renaul Laguna 3

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
roky24

Elektrika Renaul Laguna 3

Odgovor Napisal/-a roky24 »

Lep pozdrav.

Imam Renault Laguno 3, letnik 2008. Danes sem menjaval žarnico na tablici. Med menjavo se je na konektorju žarnice zaiskrilo. Predvidevam, da sem naredil kratek stik. Sedaj mi ne dela nobena osvetlitev tablice, zadnja desna luč( zavorna luč se prižge, pravtako desni smerokaz) ter v sprednji desni luči mi ne dela pozicija. Najbolj čudna stvar pa se dogaja na števcu. Števec je normalno osvetljen, ko dam kontakt. Ko pa avto prižgem pa osvetlitev števca, radia, klime pade na minimalno. Varovalke levo pod volanom sem pogledal pa so vse cele. Kaj bi še lahko bilo? Še ima kje drugje varovalke? Mogoče kaj drugega? Dobrodošli so vsi nasveti :)

Hvala.
Uporabniški avatar
Benjamin_S

Re: Elektrika Renaul Laguna 3

Odgovor Napisal/-a Benjamin_S »

Zdravo

Skuril si varovalko ki se nahaja v boxu pod pokrovom motorja.
Ko odpreš pokrov motorja imaš na desno zgoraj črno plastično škatlo na kateri je narisana strela.

Preko nje gre nemalo žic, vmes pa je plošča na kateri so kontaktorji in varovalke.

Ko boš našel skurjeno, boš rešil problem:)

lp
Uporabniški avatar
BigPoppaSLO

Odgovor Napisal/-a BigPoppaSLO »

Na spodnjem linku je kompletna električna shema za Laguno 3. Preglej kako in na katere varovalke so vezani sklopi, ki ti povzročajo težave:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/431 ... .10.13.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
roky24

Hvala obema za odgovore. Varovalke sem pregledal vse pa so vse videti ok. Me pa čudi da so v tistem boxu same varovalke ki imajo od 30 - 80A, razen če sem slučajno gledal narobe box. Iz električne sheme pa si nažalost ne znam nič pomagati ker se ne razumem najbolj na to :)

Hvala vseeno
Uporabniški avatar
roky24

Ok sem ugotovil, ki je pravi box in zamenjal skurjeno varovalko. Zdaj dela vse tak kot prej. Hvala obema za odgovore :)
Odgovori