Laguna II in naknadna vgradnja tempomata

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
kovacic91

Re: Laguna II in naknadna vgradnja tempomata

Odgovor Napisal/-a kovacic91 »

vojko1962 seveda ti najprej pogleda šasijo in ti pove da tvoj avto nima serijskega tempomata ( ne a res , halo ) potem jim malo težiš in naredijo vse, preverijo ali sploh možna naknadna vgradnja tempomata vsaj pri meni je bilo tko, ker noben k.... od drugih mehanikov in kao wnb pooblačenih serviserjev tega ni bil sposoben narediti oziroma ni znal ( enostavno ).
Uporabniški avatar
zoky26
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a zoky26 »

Mene pa zanima če so ta tri stikala (tempomat,ESP in govor) osvetljeni.Sem dobil vsa tri stikala za 10€.
Uporabniški avatar
zoky26
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a zoky26 »

Zanima me tudi če pride kakšno stikalo na bremzo.Če pride stikalo na bremzo,a bi lahko kdo pofotkal in naložil sliko.Hvala :)
Uporabniški avatar
Damjan89
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Damjan89 »

Pozdravljeni, zanima me če ima kdo izkušnje z vgradnjo tempomata v megane III letnik 2010.
in sicer avto ima napreljavo do tipke za vklop tempomata in zmontirano stikalo na sklopki. vendar ko sem priklopil stikalo za vklop tempomate se na armaturki ne zgodi nič :( Mogoče kdo ve če je to zaradi tega ker ni volanskih tipk ?

LP Damjan
Uporabniški avatar
Swenmtb

Odgovor Napisal/-a Swenmtb »

Brez vklopa funkcije preko Renault diagnostike ne bo šlo. Zapelji se nekam na servis, da ti funkcijo tempomata v računalniku vključijo.
Uporabniški avatar
mbajec3
Kraj: Postojna

Odgovor Napisal/-a mbajec3 »

tudi brez tipk na volanu si nebos mogel nic pomagat... samo na zasloncku ti bo napisalo cruize control in to je to.
Uporabniški avatar
Damjan89

Zdravo danes sem zmontiral volan z tipkami, vendar se na displeju oz armaturni plošči ne zgodi nič, če probam z delphi testerjem vklopit gre vklopit tempomat funkcojo samo na armaturki pa se vseeno nič ne zgodi. zdaj me pa zanima če bi se še moglo kje drugje kaj vklopit da bi tempomat začel delat? mogoče na računalniku vbrizga al kje :D

al pa če ima kdo renault clip v blizini maribora se priporočam.

LP Damjan
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Kaj pa slipring volana? Si tudi menjal. Za dvojko naj bi bilo vse skupaj z ročkami za brisalce in luči :wink:
Uporabniški avatar
Damjan89

Zakaj bi ga menjal ni je vsa napeljava v avtu tu na ovojnici. Delphi tester mi zazna tipke na volanu dokler ni bilo gor volana z tipkami niso bile zaznane. Samo se vseeno nič ne zgodi. tipke so zaznane tud ko vklopim speed limiter in cruise control se na delphi programu vidi da se nakaj dogaja.. ko pa pogledam komponente pa piše whithout cruise control ... pomoje je samo neki treba nekaj vklopit samo kje pa nevem :D
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Osebno menim, da potrebujete samo kakšen resen tester, pa bo problem rešen. Očitno vaše diagnostično orodje nima dostopa do preprogramiranja modula.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Damjan89

Pozdravljeni, en prijatelj ima clone renaultovega clip-a in smo danes probali vklopiti tempomat vendar nikjer ne najdemo moznosti za vklop tempomata, niti tipk ne gre stestirati. Edino kaj se da vklopit se da vklopiti cruiese control in speed limit na control panel (armaturki), vendar se na armaturki ne zgodi nič nobena lučka in na displeju se nič ne izpiše glede tempomata. Tudi ko damo test led light na armaturni plošči se prižgejo vse kontrolne lučke razen za tempomat... tak da več nevem kaj narediti ... hvala za vse informacije do zdaj.. :D
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Delphi tester po spominu vem, da ima nekje moznost aktivacije tempomata, zdej ali je pod instrument ali pa pod multifunction blokom.Tam kje imas aktivacijo komponent.
Uporabniški avatar
Damjan89

Pod instrumental panel sem vklopil pa se vedno ne dela samo to je pomoje samo vklop na armaturi kak bi pa vklopil v racunalniku vbrizga???
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Poglej še,če ti dela stikalo na sklopki in bremzi preko testerja.
Uporabniški avatar
Damjan89

Evo projekt tempomat zaključen, po vgradnji multifunkcijskega volana in stikala je bil potreben samo software-ski vklop tempomata katerega pa so mi opravili danes na Štajerskem avtodomu v mariboru.

Celoten strošek vgradnje: 25€ stikalo za vklop
50€ usnjen multifunkcijski volan
31€ vklop tempomata s testerjem
+ lastno delo 1,5 ure za vgradnjo stikala in menjavo volana.

hvala vsem za informacije in lep pozdrav. Damjan
Odgovori