Imam težavo za katero upam, da poznate rešitev. Moj renault Scenic 1.9 dCi (75 kW letnik 2002) po vžigu nemirno teče. Nemiren tek motorja se sliši kot osciliranje, obratomer pa ne niha. Motor ne teče lepo približno 2 minuti. Po dveh minutah se stanje izboljša.
Avto nič ne kadi, vleče dobro in vžiga normalno.
Renault Scenic - nemiren tek motorja 1.9 dCi 75kw
Re: Nemiren tek motorja 1,9 dci 75kw
Bi se pridružil vprašanju.
Megane III 1.5dCi 110 KM (81 kW) enako včasih oscilira pri vžigu in tudi cuka med vožnjo. Bil pri privat mehaniku in pooblaščencu, vsi pravijo, da je vse ok, nobenih napak, je pa res da v 5 dneh ko je bil avto na sicer ličarskem popravilu niso opazili osciliranja kot ga je že opisal uporabnik galop.
Megane III 1.5dCi 110 KM (81 kW) enako včasih oscilira pri vžigu in tudi cuka med vožnjo. Bil pri privat mehaniku in pooblaščencu, vsi pravijo, da je vse ok, nobenih napak, je pa res da v 5 dneh ko je bil avto na sicer ličarskem popravilu niso opazili osciliranja kot ga je že opisal uporabnik galop.
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Re: Renault Scenic - nemiren tek motorja 1.9 dCi 75kw
Ponovno se javljam glede nemirnega teka, težavo sem rešil sam, tester ni kazal nič pametnega, šel sem po vrsti in očistil Egr zaradi katerega avto na nizkih obratih ni vlekel, luftmesser in pa senzor na bosch pumpi ki je bil tudi krivec za nihanje obratov.Avto sedaj deluje kot urica.
Povej prosim kaj točno si naredil z luftmesserjem in senzorjem na bosch pumpi. Samo čiščenje ali menjava z novimi deli? je čiščenje EGR zahtevno?
lp
lp
Senzor na bosch pumpi je bil precej umazan okoli še posebej okoli oringa je imel tanko plast mastne usedline očistil sem ga s sprejem za uplinjače,pravtako luftmeser.Naneseš čistilo ,počakaš da topilo začne delovati in postopek ponoviš po želji.Pozoren moraš biti da ne čistiš s premočnim pritiskom. čiščenje egr je nezahtevno oz preprosto , s sprejem za čiščenje vplinjačev pač očistitiš oz odstraniš umazanijo oz saje ,lahko tudi z bencinom.