Pozdravljeni.
No že večkrat sem omenil, da sem pred kratkim kupil Scenica letnik 2010, 1.6 16v.
No že odkar sem ga kupil mi cuka ko je hladen. Kot da bi spustil in dal gas. To se ponovim ene 3-4 krat v prvih 500 metrih nato pa tega ni več.
Kaj bi bilo lahko narobe ali se pač avto motor tako obnaša ko je hladen?
Še ena stvar, ki me je zmotila, da nekaj na zadnji osi cvili na vsake tok časa. Ponavadi takrat ko zabremzam in nato počasi peljem naprej. To cviljenje se pojavlja čisto naključno. Se je še pri komu dogajalo kaj podobnega?
Avto ima garancijo CarGarantie za celo leto in če je to nekaj neobičajnega bi to uveljavljav pod garancijo zato me zanima kaj bi bil lahko razlog za te napake.
Renault Scenic 2010 - cuka
Re: Renault Scenic 2010 - cuka
Sem prebral na forumih par tem, da je Renaultov 1.6 16v isto hladno cukal in da jim je nabijal vrtljaje ali pa crknil in da je potrebno ščistiti motorček prostega teka.
Seveda sem tudi sam šel probat kako motor teče v prostem teku in deluje normalno. prižge se na 1000 rpm, nato pade na 800 rpm in deluje uredu.
To cukanje zgleda, kot da nekaj duši motor nato pa kar dobi za sekundo pospešek in spet zgubi moč. Po približno 500 metrih ni nobenih čudnih simptomov več in motor deluje normalno.
Seveda sem tudi sam šel probat kako motor teče v prostem teku in deluje normalno. prižge se na 1000 rpm, nato pade na 800 rpm in deluje uredu.
To cukanje zgleda, kot da nekaj duši motor nato pa kar dobi za sekundo pospešek in spet zgubi moč. Po približno 500 metrih ni nobenih čudnih simptomov več in motor deluje normalno.
pri RSih je to normalno, za 1.6 pa ne vem.
Squealing tire is a happy tire 
Si probal z drugim gorivom?

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Probal z petrol 95 omw 100 in agip 100 pri vseh isto. No danes sem ženi naroči naj ga zjutraj pusti 1 minuto tečt in nato gre in je rekla da ni nič cukal prosti tek bil normalen. Zgleda nekaj normalnega ker mi je že več ljudi reklo da se jim isti dogaja.
Kaj pa s cviljenjem. Pomoje so bremze. Bom danes poklical na servis kjer je bil avto servisiran če imajo v sistemu kopije računom in če mi jih lahko pošljejo da vidim kdaj so bile zavorne ploščice menjane.
Kaj pa s cviljenjem. Pomoje so bremze. Bom danes poklical na servis kjer je bil avto servisiran če imajo v sistemu kopije računom in če mi jih lahko pošljejo da vidim kdaj so bile zavorne ploščice menjane.
Glede cukanja je pri 1.4 16v 2000, 1.6 16v 2001 in pri 1.4 tce 2009 enako. Cuka prvih 500 m in potem ne več, odpraviti se ne da. Pomaga da ga pustiš teči 1 minuto, ko pa bodo temperature +5 in več, bo cukanje izginilo.
Tudi moj hladen cuka. Najbolj se čuti pri speljevanju, včasih kar fajn potrese. No sedaj je malo bolje, ko sem 100ko začel tankat. Se mi zdi da ni skoraj nič več cukanja.
Tud pri meni je bolje, no zadne cajte se je spomnu, da bo kr nehu
Danes sem ga opral in dobro spucal tisti prah za gumami in tudi zavore dosti manj cvilijo tako da se bo zgleda tudi to samo odpravili
Mam zlo rd take avte k se sami popravljajo.
Danes sem ga opral in dobro spucal tisti prah za gumami in tudi zavore dosti manj cvilijo tako da se bo zgleda tudi to samo odpravili
Mam zlo rd take avte k se sami popravljajo.