Pozna kdo ta avto oz. tega prodajalca?

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
Flatty
Kraj: Murska Sobota/Ljubljana

Pozna kdo ta avto oz. tega prodajalca?

Odgovor Napisal/-a Flatty »

Pozdravljeni,

zanima me, če pozna kdo ta avto in če ima kdo izkušnje s tem prodajalcem?
Zanima me tudi, kako je s temi 2.0 dci motorji in avtomatskimi menjalniki?
Vsak nasvet dobrodošel :)

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... Ci+PRIVILE" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
5cenic

Re: Pozna kdo ta avto oz. tega prodajalca?

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

Ne poznam in nimam izkušenj. Hitro google iskanje ti najde rezultat, da je ač obični diler, nekateri imajo dobre izkušnje, drugi so spet prepričani, da vrti kilometre. Prej je deloval na v Grosupljem, zdaj ima prodajalno na Rudniku.

Avto v linku je super, 2.0 dci je top mašina, oprema pa najboljša možna. Če je vse tako kot piše je avto za vzet. Je pa treba samo vzeti kakšnega mehanika/znalca in stvari temeljito preveriti. Ker stvari niso take kot piše.

Osebno imam tako mnenje, da iz tujine avta ne kupim. Res, da so cenejši in veliko več dobiš za svoj denar vendar kaj ko jih ima 90% prevrtene kilometre in nisem preveč hazarderski tip človeka.
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Če ne drugega ga lahko k njim pelješ na pregled :)
Slika
Uporabniški avatar
Flatty
Kraj: Murska Sobota/Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Flatty »

5cenic, kaj točno si mislis s tem, da stvari niso take kot piše?
Uporabniški avatar
5cenic

Oprosti pozabil dodati ponavadi.

Nič konkretnega čez tega prodajalca, sem pa že prebral, slišal in videl dovolj, da pač ne kupim nikoli uvoženega avta. Še sam sebi nemorem verjet ampak ja, en teden, ko sem iskal nov avto, sem bil tako obupan, da sem šel pogledat dva iz tujine. Na slikah na avtonetu se vse svetilo itd, no ja v živo tudi na zunaj vendar ko si malo bolje pogledal je bila žalost. Bogi ljudje, ki to na koncu kupijo.

Običajne napake: zrabljen volan, prestavna ročica, pedali (če ni bilo vse zamenjano), izpuh fuč, bremze (ploščice in diski) znucane, sedeži strgani, preverit je treba na spojih med različnimi paneli kako se ujemajo (če je čuden luft je bil avto zaleten), tona kita na avtu in avto ima skoraj vsak panel malo druge barve, gume so ponavadi fuč, ohranjene in stare 10 let ali pa nizkocenovne, klima tudi doskrat ne dela. To so stvari, ki se hitro odkrijejo.

Nato pa če ga že kupiš je najmanj, da preverjaš nivo olja in vode, ker ponavadi je tudi kaj z motorjem narobe in manjko olja ali vode je dober indikator tega.
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Jaz sem si njegove avte enkrat na hitro ogledal medtem ko sem imel svojega na servisu pri Astilbi. Nekako so imeli vsi med 100 in 140k km, dizli, uvoženi... Več pa me ni zanimalo.
Uporabniški avatar
tehnoland

Odgovor Napisal/-a tehnoland »

rabljeni avtio pridejo v slovenijo ponavadi z nekaj 100k prevoženimi in zbiti na nekje 150k
nič čudnega če pride razbit (seveda ne totalka) ali pa spraskan in potem ponovno špican.

na drugem forumu je bil en uporabnik zelo presenečen kakšen avto je bil še v fraciji in kako super v sloveniji. ne vem pa ali je bil takrat že lastnik ali je samo spraševal.
Uporabniški avatar
SomeOne989
Kraj: Ajdovscina

Odgovor Napisal/-a SomeOne989 »

5cenic, edini avto ki ima 100% kilometre je tisti ki si ga novega kupil v avtohiši (pa še tile majo nekaj 10km ali nekaj 100km), ali pa tisti ki si ga greš sam iskat v nemčijo ali avstrijo in je bil tudi nov kupljen na tistem trgu ... le tam si lahko 100% da kilometri niso bili tikani ... pri nas imajo prodajalci že počasi v navadi, da se prevrti na skoraj take kot so bili zadnji beleženi (registracija ali zadnji uradni servis + nekaj malega)

LP
Renault Megane RS III Red Bull Racing RB7
Uporabniški avatar
5cenic

Zadnji zabeležen servis za moj avto je bil manj kot mesec pred prodajo in v trenutku prodaje je imel avto 1000 km več kot na zadnjem servisu. Potem si lahko 100%, da so kilometri realni ;)

Sem pa pred nakupom preveril v Renault bazi podatkov od servisov, če vse štima in tudi potem dobil vse račune od servisov avtomobila iz strani servisa kjer je bil servisiran (vsi redni servisi, garancijsko popravilo in celo račun, ko so menjavali zadnje ploščice).

Kupil sem ga tudi pri avtohiši, ki se načeloma ne ukvarja z prodajo rabljenih avtomobilov razen v primeru kot je bil pri mojem avtu, ko je njihova stranka tam kupila nov avto in v račun pustila starega. Pri preprodajalcih pa seveda ne kupujem nikoli saj ta denar, ki si jo prihranil pri ceni hitro skopni z nepredvidenimi servisi zaradi prikritih napak.
Odgovori