Pozdravljeni
Eno težavo imam in sicer danes so mi nehali delovati sprednji brisalci (ko sem probal pobrisati sneg) oz. se ustavijo sredi šipe/ 2x pobrišejo in se ustavijo
Kaj bi to lahko bilo motorček? ročka brisalca? UCH (rele)?
Hvala in lp
Megane 3 brisalci
Megane 3 brisalci
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Renault Clio II (2001) 1.4 16V Grand Confort - sold
Renault Megane 3 RS (2010) - sold
Renault Clio II (2002) 1.4 16V Privilege -Sold
Renault Megane IV Grandtour (2017) 1.5 DCI Bose - Daily
Re: Megane 3 brisalci
Hm čudno....meni je to baredilo lani, pa sem spucal hitro sneg iz šipe ter ugasnil brisalce....sami od sebe so se vrnili nazaj na svoje mesto in dela normalno
no da povem razplet zgodbe... motorčku se je ''zmešalo'' (ni crknil ampak je narobe delal). To so ugotovili na uradnem servisu z diagnostiko (tudi sami so se čudili kako je lahko do tega prišlo).
Uglavnem na uradnem servisu je cena motorčka 230€ + delo tako da bi za vse skupaj z diagnostiko dal verjetno okoli 300€. Ker pa so ti motorčki identični pri vseh megane 3 sem ga kupil od razbitega megane-a 1.5dci ga sam premontiral in zadeva deluje tako kot mora.
lp
Uglavnem na uradnem servisu je cena motorčka 230€ + delo tako da bi za vse skupaj z diagnostiko dal verjetno okoli 300€. Ker pa so ti motorčki identični pri vseh megane 3 sem ga kupil od razbitega megane-a 1.5dci ga sam premontiral in zadeva deluje tako kot mora.
lp
Renault Laguna 2 Grandtour (2007) ph2 2.0DCI 127kw - sold
Podobno težavo z motorčkom sem imel jaz na Megane I in sicer se je "zmešalo" motorčku za zadnji brisalec, ki je neprestano brisal in ga sploh nisi mogel ustaviti. Precej zabavna je bila vožnja v suhem vremenu skozi mesto
Težavo je rešil "hard reset" - odklop akumulatorja, da se je računalnik resetiral.
Težavo je rešil "hard reset" - odklop akumulatorja, da se je računalnik resetiral.
Mislim, da ima motorček zaščito pred preobemenitvijo. Megane II, se mi je parkrat zgodilo par cm južnega snega , itak lenoba kr brisalce vklopu na sredini so se ustavli po parih minutah pa naprej delovali normalno. Predvidevam, da imajo bimetalno zaščito, da ne skuri motorčka.
Kako je na M III pa žal še nisem probal
Kako je na M III pa žal še nisem probal