Laguna II in naknadna vgradnja tempomata
Re: Laguna II in naknadna vgradnja tempomata
Mogoče, k nevem kje ma predvideno dodatno ročko, oz če je to za obvolanske.
Drugače odprite še tisto plastiko kjer imate za nastavljati višino snopa luči (na sliki levo), pa bi tm zadi mogu bit še en prazen konektor.
Drugače odprite še tisto plastiko kjer imate za nastavljati višino snopa luči (na sliki levo), pa bi tm zadi mogu bit še en prazen konektor.
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
tukaj je predvidena ročka za vklop in izklop tempomata, vsaj vsi ki sem jih videl so jo imeli tukaj. Je zelo podobna ročki za luči. Pri stikalih za višno snopa je pa prazen rjavi konektor. Se da kako ugotovit če je to pravi konektor?iRenault napisal/-a:Mogoče, k nevem kje ma predvideno dodatno ročko, oz če je to za obvolanske.
Mislim da bo kar pravi; vsaj veliko jih ima rjav konektor tam.
Na stopalkah za sklopko/zavoro pa tudi imate konektorje ne?
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Kateri bi bil pravi? bel ali rjav?iRenault napisal/-a:Mislim da bo kar pravi; vsaj veliko jih ima rjav konektor tam.
Na stopalkah pa še moram podrobneje pogledat, ker se ne vidi nekaj veliko zaradi predpražnika
Živjo z veseljem sem prebral tole uporabno temo in tudi sam zastavil cilj da bom vgradil tempomat
.
Kupil sem ze stikalo za vklop tempomata zdaj cakam se stikalo na sklopki . Zanima me sledeče gledal sem vaše slike kam ste vgradili tipke (+,-) in se odlocil da je tudi meni najbolj primerno mesto na sredinski konzoli . Zdj me pa zanima če je še kakšen mojster tu gor da bi mi naredil ploščico in tipke ?
Kupil sem ze stikalo za vklop tempomata zdaj cakam se stikalo na sklopki . Zanima me sledeče gledal sem vaše slike kam ste vgradili tipke (+,-) in se odlocil da je tudi meni najbolj primerno mesto na sredinski konzoli . Zdj me pa zanima če je še kakšen mojster tu gor da bi mi naredil ploščico in tipke ?
Vidim da je tema ze kar stara ampak me vseeno zanima ce je mozna vgradnja tempomata v Renault Laguno 2 Privilege 2003 letnik.
Avto ima veliki lcd na sredini.
Snel sem pokrov in nasel tole:

Ploscica pa je taksna:

Zanima me namen teh treh konektorjev in kateri je pravi za tempomat.
Hvala za pomoc.
Avto ima veliki lcd na sredini.
Snel sem pokrov in nasel tole:

Ploscica pa je taksna:

Zanima me namen teh treh konektorjev in kateri je pravi za tempomat.
Hvala za pomoc.
Denis213
Pozdravljen,
Sivi konektor = ESP
Beli konektor = tempomat
Modri = speaker
Sivi konektor = ESP
Beli konektor = tempomat
Modri = speaker
Se opravičujem, ker nisem prebral teme. Vendar mene zanima kako lahko ugotovim. če ima moj megane II pripravljeno za tempomat. Hvala za pomoč.
renault megane grandtour 1.9dci
Pozdravljeni
Na pooblaščencu bi morali videti po vin številki. Eden od meni znanih načinov: s clipom se preveri module ...............
Lep pozdrav
Na pooblaščencu bi morali videti po vin številki. Eden od meni znanih načinov: s clipom se preveri module ...............
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
1. preden se odločite za naknadno vgradnjo tempomata, peljite svojega konjička na pooblaščeni servis, naj vam pogledajo če se dejansko da to narediti. Vsaj pri meni je bilo tako da je odprl prednji pokrov in pogledal za neko stvar, ki je nekaj povezana z obrati ali z nečem tem ampak nevem imena, če tega nimate tempomat odpade.
2. Volan, senzor na sklopki, tipko kupite pri kakem prodajalcu rabljeno prišlo bo cirka 100 eurov saj mene je toliko.
3). Elemente vgradite sami ali peljite na kaki servis, da vam to vstavijo.
4). Priklop na računalnik: Nekatere lagune takoj zaznajo tempomat in stvar dela takoj, nekatere ne. Če vam nedela takoj peljite na uradni servis naj vam naložijo najnovejši program in stvar bo delala 100%, cena cirka 70eurov v kranju (real). V koliko boste peljali na pooblaščeni servis lahko da vam tempomat ne bo delal kot mora, tako je bilo najprej pri meni. Prvi dan je delalo vse, drugi dan že bolj tko tko, tretji dan se je v celoti zaklenila laguna, zaradi napak. Tako da če vgrajujete peljite raje na uradni servis, dajte raje malo več denarja ampak stvar bo delala vsaj pri meni dela kot urca brez problema.
5). Vse ostalo kako vgraditi tempomat pa je že v prejšnih temah na forumu. Če koga kaj zanima mi lahko piše tudi, še raje pa vidim na [email protected] , rade volje vam bom pomagal.
2. Volan, senzor na sklopki, tipko kupite pri kakem prodajalcu rabljeno prišlo bo cirka 100 eurov saj mene je toliko.
3). Elemente vgradite sami ali peljite na kaki servis, da vam to vstavijo.
4). Priklop na računalnik: Nekatere lagune takoj zaznajo tempomat in stvar dela takoj, nekatere ne. Če vam nedela takoj peljite na uradni servis naj vam naložijo najnovejši program in stvar bo delala 100%, cena cirka 70eurov v kranju (real). V koliko boste peljali na pooblaščeni servis lahko da vam tempomat ne bo delal kot mora, tako je bilo najprej pri meni. Prvi dan je delalo vse, drugi dan že bolj tko tko, tretji dan se je v celoti zaklenila laguna, zaradi napak. Tako da če vgrajujete peljite raje na uradni servis, dajte raje malo več denarja ampak stvar bo delala vsaj pri meni dela kot urca brez problema.
5). Vse ostalo kako vgraditi tempomat pa je že v prejšnih temah na forumu. Če koga kaj zanima mi lahko piše tudi, še raje pa vidim na [email protected] , rade volje vam bom pomagal.
Si bom sposodil tole temo. Zanima me ali je možna vgradnja tempomata v Renault Scenic III letnik 2010.
Kaj bi za to potreboval (verjetno nov volan ker so tempomat funkcije na njem) in kje bi se to dalo zrihtat.
Kaj bi za to potreboval (verjetno nov volan ker so tempomat funkcije na njem) in kje bi se to dalo zrihtat.
Najbolj očitno najdeš takole:damir87 napisal/-a:Se opravičujem, ker nisem prebral teme. Vendar mene zanima kako lahko ugotovim. če ima moj megane II pripravljeno za tempomat. Hvala za pomoč.
Vzameš ven tisto plastiko, kjer se nastavlja višina luči in osvetlitev armature in če je tam zadaj en bel konektor, ki ni nikamor vstavljen je inštalacija v vozilu že pripravljena, v nasprotnem primeru ne.
Potrebni so pa potem (če želiš met original, lahko se predela tudi na obvolanske komande za radio - se pravi če nimaš original avtoradia) drug airbag, tipke za volan, podvolanska ovojnica prilagojena za tempomat. ko imaš to in če je inštalacija že predpripravljena je to zadeva plug&play, samo na testerju je še treba omogočit lučke na armaturni plošči.
Če inštalacije ni, je potrebno pa preverit več stvari, ker ni nujno da ima motorni računalnik sploh napisan program za upravljanje s tempomatom.
In tam te gledajo kot da si z lune padel.Gospod vaš avto nima tempomata,naknadno ga ne morete vgraditi.Ko ga pa vgradiš in še deluje pa gledajo še bolj debelo.Fan napisal/-a:Pozdravljeni
Lep pozdrav
Včasih vozim hit,včasih pa počas
Če imaš inštalacijo še ne pomeni da bo tempomat delal, jaz sem jo imel pa tempomat ni delal, ker ni bilo programa v računalniku in ko sem prišel na servis je preveril neko napravo pri motorju ( nevem točno kako se imenuje ) če te ni, potem tempomat odpade ne-glede ali imaš vso inštalacijo ali ne. Lahko preberete kaj se je zgodilo meni ( labelone ) in kaj je bilo potrebno vse narediti. Meni so naložili celotni program ker drugače je samo napake zaznavalo in se je po 3. dneh vse sesulo v nulo, sploh pa ti svetujem če boš že kaj delal pelji raje na uredni servis in ne pooblaščeni, ker pooblaščeni servisi nimajo vseh programov. Cena: volan, tipke, senzor na sklopki = 100 eurov cirka, 70e na Real-u v Kranju da ti pregledajo vse in naložijo ves program itd..