Zagon vozila s keycardom

Vse o videzu avtomobila
Odgovori
Uporabniški avatar
renaultrula

Zagon vozila s keycardom

Odgovor Napisal/-a renaultrula »

Zdravo,

glede na to modifikacijo za Megane CC III: http://www.motivemods.com/Mods4Cars-Ren ... tlfrt1.htm" onclick="window.open(this.href);return false;, pri kateri je mogoče odpiranje strehe brez prižganega avta in zapiranje / odpiranje tudi med vožnjo, bi bilo zelo uporabno imeti modifikacijo, s katero bi z nekaj pritiski na daljinca zagnal avto. Prej bi si ga pripravil v leru in gretje nastavil, pa bi se avto lepo zaklenjen zaštartal in segrel - nobene potrebe po Webastotu. Res je, pogoj je, da držiš nogo na ročni zavori, ampak saj pri odpiranju strehe je tudi pogoj, da avto laufa, pa so rešili :)

Namreč teh nekaj dni, ko je zunaj res mraz, me nobeno leto ne zmotivira dovolj, da bi dal 1000,00 EUR za Webasto, takšna modifikacija pa bi bila zakon za vse, ki imamo keycarde in to one, ko lahko avto odkleneš ne da bi kartico moral vstaviti v režo.

Kakšen avtoelektronik - je to čisto neizvedljivo in če da, zakaj? Po moje bi bilo to marsikomu zanimivo - javite :)

Hvala za mnenja, LP!
Pa srečno in uspešno, tudi z Renaultom, 2015! :)
Matej
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: Zagon vozila s keycardom

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Je izvedljivo.
Na BMW forumu je uporabnik, ki sam izdeluje alarme in lahko naredi tudi zagon avtomobila na daljavo. Če želiš, bom poskusil dobiti njegov kontakt in ga lahko povprašaš.
Slika
Uporabniški avatar
tehnoland

Odgovor Napisal/-a tehnoland »

To da bi avto zagnal na daljavo je tudi meni zanimivo. Pozimi sploh, daš v ler, nastaviš pihanje po steklih medtem ko končaš s službo imaš avto ogret (hkrati pa zaklenjen tako da če imaš delovno mesto tako kjer ti lahko vsak potem noter pride je super) in ko prideš do avta samo sneg postrgaš ali pa se rešiš poledenelega stekla.

Zanima me koliko takšen sistem nese v daljavo? Recimo avto imaš malo dlje (recimo 40 m) in med ključem in avtom je še "nekaj" avtov, ki jih imajo sodelavci.

Pri avtomatikih mora biti v sistemu "N" ali "P" ?

Pri novem vozilu lahko takšen poseg vpliva na garancijo ali je bolje, da to opravi uradni serviser?

Trenutno avto nima keycarda, naslednji pa ga bo že imel zato malo vnaprej sprašujem.
Uporabniški avatar
tehnoland

malo raziskoval in našel tole http://www2.arnes.si/~soplmed1/ogrevanj ... mobila.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
bi bil domet zagotovo daljši kot preko daljinca.
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Zakon tole;)
Uporabniški avatar
tehnoland

samo da omenim - tale zgoraj ko sem dal link da lahko s telefonom pravi da se ne ukvarja več s em ker pravi da zaščito si lahko odstranil ampak potem avto ni bil več varen pred krajo.

zdaj pa če je zaradi tega (ali drugega takega sistema za zagon) avto lažje ukrasti potem raje pozimi 10 minut pozneje avto zalaufam pa pač dol strgam kot pa da je enostaven za krajo.
Odgovori