Ti kar furaj sarkazem, jaz sem pa avto videl v živo, ko so ga še z zablokiranim levim kolesom zabitim par 10cm proti kabini pustili pri Dolinarju ...Fuego 85 napisal/-a:Model kaksna totalka, kapo dol da si upas s takim avtom vozit. Saj ne vem ce si cisto pri sebi, daj hitro parkiraj preden mu odpade kako kolo med voznjo
. Vidis, zdaj vsaj ves zakaj si moral podlogo amortizerja menjat, to je bil pleh tako zvit da jo je prerezalo
. OMG, na pragu z svojim laserskim vidom vidim nek sumljiv prehod. 2x ni za rect da je avto dejansko sestavljen skupaj iz dveh polovic. Ne se hecat fantje, tukaj gre za zivljenje in smrt. Predlagam da ga podaris v tehnicni muzej slovenije, prvic da se nebo komu kaj naredilo z njim, drugic bo pa svetovna atrakcija. Ker tole so morali vesoljci zrihtat ni druge, ta Megane je bolj zanimiv kot ce bi NLP odkrili.
Lp
Megane RS225
Re: Megane RS225
Predlagam, da si ga ti kupiš in si ga parkiraš v dnevno sobo. Boš imel čudež vsak dan na ekshibiciji za občudovanje.
Lej dejva se skupaj zment a ves, k jest sem sicer dobra dusa, ampak tok denarja pa ne morem dat da resim svet teh muk. Tko da poglej, ker vidim da tebe tudi prekleto skrbi kaj je bilo (pardon kaj bo) s tem avtom, dajva vsak pol-pol. A bi se mogoce se kdo pridruzil? Lahko ga potem tudi zazgemo na grmadi
...
Lp
Lp
Ravnokar sem klical na BADRS d.o.o. (Brane Dolinar), kjer se je avto popravljal.
Prijazen možakar pravi, da avto ni bil v kritičnem stanju - na avtu je bila menjana vezna ter hladilniki, ker je dobil v prvi konec. Barvali so tudi en krak. Rekel je še, da je bilo počeno vetrobransko steklo, zradi airbaga ali ker je nekdo zadel z glavo in ne zaradi udarca. Sprožena sta bila voznikov in sovoznikov airbag. Tudi on je omenil, da so po nesreči naredili velik servis. Avto je bil sicer skoraj v celoti barvan zaradi manjših poškodb / prask pri nesreči.
Namignil je še, da je avto bil pri njih narejen kot se zagre in naj me ne skrbi.
Prijazen možakar pravi, da avto ni bil v kritičnem stanju - na avtu je bila menjana vezna ter hladilniki, ker je dobil v prvi konec. Barvali so tudi en krak. Rekel je še, da je bilo počeno vetrobransko steklo, zradi airbaga ali ker je nekdo zadel z glavo in ne zaradi udarca. Sprožena sta bila voznikov in sovoznikov airbag. Tudi on je omenil, da so po nesreči naredili velik servis. Avto je bil sicer skoraj v celoti barvan zaradi manjših poškodb / prask pri nesreči.
Namignil je še, da je avto bil pri njih narejen kot se zagre in naj me ne skrbi.
Ni druge, kot da natisnem vso debato na forumu, ga peljem v tehnični muzej Bistra in ga tam razstavijo. Renault klub Slovenija je pa lahko sponzor. Vsak forumaš prispeva 0.60€ in je to to! 
Po tem kar je razvidno na sliki nebi rekel da je bil avto zmečkan
zategovalci se pa sprožijo če si privezan ali ne.To da air bag ne more počiti šipe tudi ne drži,pri nekaterih avtih poči sipo pokrov od air bag-a.Pa ne se kregat zaradi enga maro razbitega avta.
zategovalci se pa sprožijo če si privezan ali ne.To da air bag ne more počiti šipe tudi ne drži,pri nekaterih avtih poči sipo pokrov od air bag-a.Pa ne se kregat zaradi enga maro razbitega avta.Re: Megane RS225
Pa kaj teb ni? a še nisi vidu zaletenga avta s sproženimi AIRBAGI in ob tem razbito šipo? airbag iz armaturke useka ven iz s 300m/s (pazi m/s, zdj pa izračunaj kakšna je to sila) in dejansko pri nekaterih avtomobilih dejansko razbije tudi vetrobransko steklo - očitno ima megane tako prilagam dejanski crash kako izgleda sovoznikov airbag ob sprožitvi in če dodobra pogledaš res vidiš da airbag razbije steklo (sovoznikova stran) https://www.youtube.com/watch?v=naABtua6234" onclick="window.open(this.href);return false;domen90 napisal/-a:Spet zgodbice. Kako lahko airbag poči steklo?
Uglavnm glede na to kakšna je debata in kako naj bi bil stolčen avto sem jaz mislil da se je kej tazga zgodilo z njim:
https://www.youtube.com/watch?v=6dI5ewOmHPQ" onclick="window.open(this.href);return false;
ali pa morda tole:
http://www.zurnal24.si/bi-verjeli-da-so ... nek-172055" onclick="window.open(this.href);return false;
Uglavnm tale debata se čist vid kako ljudje po forumih pretiravajo....
Za šipo je rekel tako, kot sem napisal. In mu verjamem, ker sem že velikokrat videl avto z odprtim airbagom in počeno šipo.domen90 napisal/-a:Spet zgodbice. Kako lahko airbag poči steklo? Oziroma kdo naj bi udaril z glavo v šipo, če sta bila potnika privezana (sproženi zategovalci)? Če je bil švasan krak, potem veš, da pri naslednjem trku ne bi absorbiral udarca enako kot prvič. Saj napisal si lepo, menjana vezna in hladilniki, zraven narejen v facelift, barvan cel, zaradi manjših praskic, malo delan krak ... zraven še slikice delno že popravljenega avta ... človeku, ki avta ni videl, se zdi, kot da je bila samo malo večja praska.
Še zmeraj pa ostaja dejstvo, da avto je bil zaleten, trk ni bil tako nedolžen, popravljalo se ga je z rabljenimi deli in medtem ko za nove hladilnike in nosilce ni bilo denarja, so bile finance za FL dele, menjava zategovalcev pasov zadnja briga, za katero se že vsaj 5 let ni nihče zmenil in jih zamenjal, za veliki servis se pa dvema "zdi", da je bil narejen.
Jaz sem svoje povedal in se iz teme umikam, kako si bo pa kdo razlagal navedena dejstva, je pa odločitev posameznika. Lahko se jo vzame kot koristno informacijo pri nakupu, lahko se pa še kdo loti sproščanja svojih frustracij tako kot Fuego 85.
Ni rekel da je bil krak švasan, ampak da je bil barvan. Tudi ni rekel, da se mu ZDI, da je bil veliki servis narejen, ampak da je bil narejen, ko je bil avto pri njih. Če kdo ne verjame, ga pa lahko pokliče in povpraša. Meni se ni zdelo, da bi mi hotel karkoli prikriti.
Pa še en primer, kako poči šipa pri Meganu ob odprtju airbaga:
https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=8 ... 4688#t=312" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=8 ... 4688#t=312" onclick="window.open(this.href);return false;
Sami tehničari.... Kaj je kdo rekel.... Kaj je kdo naredu...
Ne mislim pametovat....ampak....
na vecini avtomobilov ponavadi sopotnikov airbag razbije spredno sipo...sploh ti kateri imajo airbag malce više postavljen....
Zategovalci pa.... Sej ti ze ime pove...zategnejo.... In ce nisi pripet nimajo kaj zategnt.... Ker pac ni jezicek postavljen v pozicijo priklopa.....
Ne mislim pametovat....ampak....
na vecini avtomobilov ponavadi sopotnikov airbag razbije spredno sipo...sploh ti kateri imajo airbag malce više postavljen....
Zategovalci pa.... Sej ti ze ime pove...zategnejo.... In ce nisi pripet nimajo kaj zategnt.... Ker pac ni jezicek postavljen v pozicijo priklopa.....
Glede airbaga sem se očitno motil, ostalo pa izbrisal, da ne bo hude krvi.
@domen90: čist možno da je bilo vpetje kolesa polomljeno in je samo drgnilo ob šasijo in so zato morali barvat. To še ne pomeni da je cela šasija zavita.
Pač avto je bil zaleten, tko kot veliko športnih avtov, pa se za polovico verjetno sploh ne ve. Tist ki ga bo želel kupit in ga te stvari mučijo ga bo že pregledal vse. Kolk je bil zaleten nej si gre vsak sam pogledat če misli avto kupit. Tole kar sedaj počnemo tukaj gor je čist brez veze.
Pač avto je bil zaleten, tko kot veliko športnih avtov, pa se za polovico verjetno sploh ne ve. Tist ki ga bo želel kupit in ga te stvari mučijo ga bo že pregledal vse. Kolk je bil zaleten nej si gre vsak sam pogledat če misli avto kupit. Tole kar sedaj počnemo tukaj gor je čist brez veze.
Enigma motorsport