Vidim, da ti še nisem odgovoril - pri BMW 730d bi samo na gorivu prihranil toliko, da bi si z razliko pokril registracijo in redne servise.domen90 napisal/-a:Malo nakladaš. Ne bo ti več zneslo, kupuješ pa med drugim tudi BMW serije 7Stupo napisal/-a:Povprečni strošek s tem avtom na mesec (~1000€) je veliko več kot zaslužim, tako da mi ne bo več zneslo.![]()
http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=124553
PS: Avto je oplazil ograjo in je zato predelan v ph2. Res? V tvoji predstavitveni temi ti je nekdo napisal, da je bil avto konkretno usut in se je popravljal pri Dolinarju (Badrs). Če je to ta, se ga še jaz spomnim (leta 2009 ali 2010), ko mu je stal pred delavnico, od sprednjih vrat naprej ga skoraj ni več bilo. Od oplazenja ograje tudi ne rabiš menjat zategovalcev pasovNe vem zakaj niso bili že takrat zamenjani, sicer si pa ob nakupu sam rekel, da je stanje ceni primerno, koliko je bilo že, par stotakov pod 5k? Čudi me, da jih nisi že sam zamenja, če so le 50eur in si že toliko vlagal, pa še pomemben varnosti element so. Pa veliki servis je treba naredit (praviš, da ni nikjer zabeleženo, če je bil sploh kdaj delan), pa zamenjat vodilo stekla, nekaj ti poka pri zavijanju (končnik ali zglob ziher ne, bi že menjal, prej kakšna volanska letev ...) Raje povej, da ti je dopizdilo vlagat v avto, ker si ugotovil, da iz magarca ne moreš narediti konja.
Stroške servisov, ki si jih napisal, sem seštel, pride malo manj kot 1600eur. Če bi dobil zanj zahtevanih 6300eur, bi bil ravno na nuli, ali pa še zaslužil kak euro. Razen, če stroške goriva in registracije šteješ pod izgubo![]()
http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=122660
A imaš kakšen info, kdo je napisal to o avtu, da ga kontaktiram za več informacij?
Zategovalci se lahko sprožijo že ob minimalnem trku, preden se sprožijo airbagi. Dopuščam možnost, da airbagi sploh niso bili sproženi.
Zategovalcev še nisem zamenjal, ker niti nisem bil prepričan če so res sproženi, dokler nisem videl pri drugem Meganu da morajo biti malce višje. Prejšni lastnik najbrž sploh ni vedel, da so sproženi.
Cena velikega servisa z delom je 400€, koliko stane vodilo pa ne vem. Glede občasnega poka pri močnejšem zaviranju ali pospeševanju sem pa prosil že dva mehanika za mnenje in je bil pri obeh odgovor, da avto nima nobenega lufta, zato se tudi nisem poglabljal v to.
Pa če bi želel bi zrihtal še te tri stvari, ampak večina raje vidi, da toliko spustim ceno in sami odpravijo pomankljivosti.
A imaš kakšen kontakt ali naslov od te delavnice?
Če lahko kdorkoli objavi slike tega avtomobila v karamboliranem stanju, ima pivo v dobrem!
Če je bil res toliko razbit (brez sprednjega konca), razmišljam da ga imam še vsaj pol leta, potem ga pa dam v dele.