Audio Connection Box - diagram kablovja

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Uporabniški avatar
Hrabroslav

Audio Connection Box - diagram kablovja

Odgovor Napisal/-a Hrabroslav »

Na eBayu sem za male pare dobil rabljen Audio Connection Box vendar z napačnim kablom med radiem in tole škatlico.

Kabel ki je bil zraven ima na strani za radio takle moder konektor:

Slika

Po malce Googlanja sem naletel na tale navodila za vgradnjo po katerih predvidevam da so za vse modele "škatlice" enake, razlikujjo se le kabli. Dobil sem komplet z A1 kablom rabil bi pa verjetno A3.

Slika

Avto je Twingo RS letnik 2011 s takimle radiem in takimi priključki zadaj:

Slika
Slika

Rabil bi torej shemo priklopa na tele pine spodaj levo. Za ta kabel ki sem ga dobil zraven sem našel shemo, za tale "novi" priklop pa je žal ne najdem.
Če je že kdo to delal lepo prosim za informacije, oz. če se motim in so tudi "škatlice" različne in sploh ne bo delovalo.

Lp
Uporabniški avatar
zig@
Kraj: Ljubljana

Re: Audio Connection Box - diagram kablovja

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Zdravo

po konektorju sodeč si ti dobil "stari priklop" za radie nekje do 2009, kjer ta box dejansko deluje. Glede na to, da imaš že nov radio z novim konektorjem tole ne bo šlo skupaj.

Kolikor imam informacije mp3 vmesnik za radie od 2009- oz s fakra konektorjem sploh ne obstaja, saj priznana firma kot je Dension / xCarLink vmesnika nimata.

Skratka v vsakem primeru pa s tem modrim konektorjem ne boš nič naredil, ker ima tvoj novi konektor v avtomobilu popolnoma drug priklop in pomojem tudi vmensik ne bo dojel tega sistema, žal.

lp
Uporabniški avatar
Hrabroslav

Odgovor Napisal/-a Hrabroslav »

Glede na 2. sliko in tole informacijo
Audio Connection Box:
Twingo II mit ISO-Anschlüssen: 77 11 426 614
Twingo II mit FAKRA-Anschlüssen: 77 11 426 074
sem vseeno mnenja da je box v obeh kompletih enak, samo kablovje je drugo. Dopuščam možnost da se motim ampak kolikor sem raziskoval se mi zdi da je tako.

Kar bi torej rabil je le "A3" kabel, oz. njegova shema da si ga naredim sam. To da si z modrim ne morem kaj dosti pomagati vem.
Uporabniški avatar
zig@
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Pri nas imamo ta konektor za spodaj v Fakro, kje bi pa dobil shemo pa ne vem.

Upam, da ti bo zadeva delovala, meni je tole vse skupaj zelo čudno.

lp
Odgovori