Megane R26 N°2861

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
kleva
Kraj: Izola

Re: Megane R26 N°2861

Odgovor Napisal/-a kleva »

na cliotu rs sem imel gr.n diske in friteck ploščice je blo top res. Edina napaka je bila da se je disk po 10k km znucalkoda bi jih imel 50k km.. Je pa cena za cliota bla za diske 100e za megana pa 2x več.
Uporabniški avatar
domzikales
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a domzikales »

Jaz sem imel isto na svojem rsu isto kombinacijo in poleg obrabe me je motlo, da so cvilile ko hudič... Tako, da sem potem dal original gor in je bil mir :)
Kar te ne uniči, te okrepi!
Uporabniški avatar
kleva

domzikales napisal/-a:Jaz sem imel isto na svojem rsu isto kombinacijo in poleg obrabe me je motlo, da so cvilile ko hudič... Tako, da sem potem dal original gor in je bil mir :)
ce hočeš da zavira tudi cvili jaz sem se navadil :)
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

MarcY napisal/-a:
Sokol napisal/-a:Samo tega ne dajat gor.Občutek pri narezanih diskih je grozen.Ta pa ima zraven še luknice, zaradi katerih disk napoka.Najboljša varjanta je brembo HC disk z večjo vsebnostjo oglika pa dobre ploščice.
Meni so Brembo hc razpokali po enem letu (4x raceland) z ds2000 ploščicami. ratalo mi jih je zvit + take razpoke so se naredile po celi površini diska. Tud niso ne vem kaj, so pa kul za to ceno. navadni diski ferodo/brembo/ate so tak vsi isti šmorn. Kupiš, voziš, zamenjaš na 2 leti pa je.

Mikro razpoke po disku na površini so normalne.Vsak disk tako napoka tudi Alcon, APRacing, PF,Brembo.To o čemer jaz govorim je dobesedno počen disk po celi globini okrog luknjic.
Pa najverjetneje diska nisi zvil, ampak se ti je neenakomerno prenesla plast iz ploščic potem pa pri zaviranju trese.Pri ds2000 in ds2500 je to redna "praksa". Temperatura jim ni ravno všeč.
Pa pri HC disku lahko voziš bistveno bolj agresivno ploščico in se disk precej počasneje obrabi.Tak, da ni ravno isti šmorn. Res pa je, da nekateri proizvajalci že imajo večjo vsebnost oglika pa se s tem ravno ne hvalijo in so že v štartu boljši diski.
Probaj ds1.11 ploščico na navaden disk pa boš videl kak ga hitro zmanka.
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
MarcY
Kraj: Stranice

Odgovor Napisal/-a MarcY »

Sokol napisal/-a:
MarcY napisal/-a:
Sokol napisal/-a:Samo tega ne dajat gor.Občutek pri narezanih diskih je grozen.Ta pa ima zraven še luknice, zaradi katerih disk napoka.Najboljša varjanta je brembo HC disk z večjo vsebnostjo oglika pa dobre ploščice.
Meni so Brembo hc razpokali po enem letu (4x raceland) z ds2000 ploščicami. ratalo mi jih je zvit + take razpoke so se naredile po celi površini diska. Tud niso ne vem kaj, so pa kul za to ceno. navadni diski ferodo/brembo/ate so tak vsi isti šmorn. Kupiš, voziš, zamenjaš na 2 leti pa je.

Mikro razpoke po disku na površini so normalne.Vsak disk tako napoka tudi Alcon, APRacing, PF,Brembo.To o čemer jaz govorim je dobesedno počen disk po celi globini okrog luknjic.
Pa najverjetneje diska nisi zvil, ampak se ti je neenakomerno prenesla plast iz ploščic potem pa pri zaviranju trese.Pri ds2000 in ds2500 je to redna "praksa". Temperatura jim ni ravno všeč.
Pa pri HC disku lahko voziš bistveno bolj agresivno ploščico in se disk precej počasneje obrabi.Tak, da ni ravno isti šmorn. Res pa je, da nekateri proizvajalci že imajo večjo vsebnost oglika pa se s tem ravno ne hvalijo in so že v štartu boljši diski.
Probaj ds1.11 ploščico na navaden disk pa boš videl kak ga hitro zmanka.
Hvala za razlago, Potem je pri meni problem v ploščicah ne v diskih. Jaz sem pa vedno brembo hc dajal v isti koš kot ostale. Meni tako ponavadi diske enako hitro poje kot ploščice.
Tisti naluknjani diski (noname) ki počijo tako vem, tist je za avtoshowe da se sveti, pa nič druga :D
Katere ploščice so potem dobre za naše 280mm zavore? Sem malo skeptičen do teh ds ploščic.

@Kleva iste ploščice vzameš kot si imel na cliotu :D
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Dobrih ploščic je več oz ne pašejo vse ploščice vsakemu.Nekdo hoče ravno krivulju skozi celo temp, področje nekomu paše da hladne malo manj primejo kot vroče.Spet nekdo hoče večji začetni ugriz itd..
Za relativno majhen denar se splača probat brembo HP2000.To je novejša ploščica s keramično zmesjo in relativno velikim temp, področjem.Je zelo prijazna do diska in pri višjih temp. se ne lepi na disk.
Za malo več denarja se splača probat Pagid RS5.Vrhunska vsestranska ploščica (tudi keramična zmes), vendar je relativno draga. Za megane 225 je cca 250 EUR
Potem pa imaš še performance friction, carbotech itd..vsaka ima svoje + in -.
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
kleva

no tako odločitev ja padla za zavore :)

tarox f2000 diski in Ferodo ds performance ploščice.
Uporabniški avatar
xray80

Odgovor Napisal/-a xray80 »

Kar se tiče ploščic v kombinaciji z Brembo HC diski, je kakšna ploščica boljša od original Renault in da ne cvili?
Katero od naštetih bi bile najboljša alternativa. Zahteve: ne cvili, boljši zavorni učinek kot original ko so hladne in vroče, prijazna do diskov.
Brembo HP 2000
Ferodo DS performance
Ragid RS5
Fritech racing
Performance friction
Se splača investirat v pletene cevi? V mislih imam pletene cevi od k-tec racinga. Cena 97.70 eur
http://www.k-tecracing.com/show_product ... 7&appid=12" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
B-Stard
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a B-Stard »

Jest sm jih menjal ker so original vredne pol pizde mrzle vode, parkat bremzaš od 250 na 100 pa je stopalka k spužva gre do konca notr, po menjavi teh problemov ni blo , to se menja ko kupiš avto prvi teden.
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

B-Stard napisal/-a:Jest sm jih menjal ker so original vredne pol pizde mrzle vode, parkat bremzaš od 250 na 100 pa je stopalka k spužva gre do konca notr, po menjavi teh problemov ni blo , to se menja ko kupiš avto prvi teden.
jaz živim v veri da je za potop pedala krivo pregreto olje, če se pregrejejo ploščice je pedal normalen samo ne prime nič + smrad+ dim
lahko da verujem v napačne stvari
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Mislim da je b-stard mislil na cevke.. ne na ploščice. Jaz sem cevke ravno iz tega razloga menjal.. pa olje tudi, seveda.
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
B-Stard

Da mislil sem zavorne cevi
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Po menjavi ni blo problemov ker ste verjetno menjali olje. Cevke nimajo čisto nobene veze pri tem, sej se navadne ne napihnejo kot balon, pa tudi če bi se, bi bilo isto ko ne bremzaš ravno iz 250-100. :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
B-Stard

LOOOOL
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

Dobro ste zasmetli temo s temi bremzami :-)
Live long and prosper \\//
Zaklenjeno