Renault Clio RS Ph1 2.0 16v l2001 Sunflower Yellow

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Re: Renault Clio RS Ph1 2.0 16v l2001 Sunflower Yellow

Odgovor Napisal/-a kmetek »

UrbanD napisal/-a:Homologerajo ti tist kar reces. Se prau ce das samo zadn lonc, ti morjo vpisat samo tega. Drugo ga ne sme brigat :)
Mogoce ce imas veze ja, avto more bit na homologaciji, tehnicnem pregledu in ves cas ko je na cesti, legalen. Torej takoj ko snames srednji lonec je avto nelegalen in tudi na homologaciji to uradno ne gre cez :wink:

Kako se vsek posebej znajde s temi stvarmi je pa druga stvar in tudi vecina se ne zapici v malenkosti.

Kaj tocno pa bi dobil ce odstranis srednji lonec :?: Ce bi rad da je bolj pretocen, das gor od 197/200, ce hoces da je glasen, pa bos to naredil z zadnjim.

Ampak barva avta ga pa seka :shock:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
sss
Kraj: Brda

Odgovor Napisal/-a sss »

jah odvisno ne..na mojih papirjih za zadnji lonc piše, da ima homologacijo samo v kombinaciji z originalnim srednjim loncem..pa tudi na homolomotu mi je poslikal cel izpušni sistem..sicer pa ti na vsakih TP drugače povejo kaj se da in kaj ne..
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Seveda da ti homologirajo samo zadnji lonec, ampak če boš prišel tja brez srednjega in kata, ne vem kdo ti bo to oddobril?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Guti

Odgovor Napisal/-a Guti »

kmetek napisal/-a:
UrbanD napisal/-a:Homologerajo ti tist kar reces. Se prau ce das samo zadn lonc, ti morjo vpisat samo tega. Drugo ga ne sme brigat :)
Mogoce ce imas veze ja, avto more bit na homologaciji, tehnicnem pregledu in ves cas ko je na cesti, legalen. Torej takoj ko snames srednji lonec je avto nelegalen in tudi na homologaciji to uradno ne gre cez :wink:

Kako se vsek posebej znajde s temi stvarmi je pa druga stvar in tudi vecina se ne zapici v malenkosti.

Kaj tocno pa bi dobil ce odstranis srednji lonec :?: Ce bi rad da je bolj pretocen, das gor od 197/200, ce hoces da je glasen, pa bos to naredil z zadnjim.

Ampak barva avta ga pa seka :shock:
Nazadnje ko sem bil na tehničnem mi ni kompliciral nič glede srednjega lonca ker ga nimam gor.

Ker sem že zdej brez sredinskega sm si zamislu da bom narediu tudi sedaj brez.Pridobit hocem mal na glasu in pretočnosti, to bo že sam cat naredu.

Ja barva pa je kar huda ja, tud eno poliranje in voskanje ji nebi škodlo :D
Uporabniški avatar
MarcY
Kraj: Stranice

Odgovor Napisal/-a MarcY »

kmetek napisal/-a:Seveda da ti homologirajo samo zadnji lonec, ampak če boš prišel tja brez srednjega in kata, ne vem kdo ti bo to oddobril?
Meni brez srednjega so. Od kat nazaj direkt in sem šel homologirat zadnji lonec in brez vprašanja. Pa tud tehnični nikoli ne vpraša nič. Samo homologacijo pogleda (pa še tisto ne več). Koliko sem povprašal, sem dobil odgovor, da mora avto narediti pline (torej kat), druga pa jih niti ne zanima. Ok za zadnji lonec itak homologacijo če ni original.

Brez problema lahk daš srednji lonec dol. Glede zakonov pa je v Sloveniji tako, da bi moral še neoriginal radio homologirat, sam nekje imajo tud tehnični/policaji mejo normalnega.

Bo pa hit spoznal zakaj je srednji lonec dober :D
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Dokler JE katalizator gor, pa da avto NI preglasen, ne bojo kompliciral. :wink:
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Guti

Evo dobil čas da malo napišem kaj se je dogajalo v zadnjem mesecu.Skratka zrihtalo se je komplet auspuh homologacijo, tako da zdaj se vozim brez skrbi.

Konc decembra je kolega dobil čas da mi zrihta auspuh.Šli smo takoj v akcijo in demontirali starega.Sonde smo morali pogret da smo jih dobili ven iz katalizatorja, tako da smo uporabili stare ker so še dobre.

Slika

naredil je novega pomagal pa si je z starim zaradi samih mer in kotov in uspelo mu je več kot dobro razen pri zadnjem loncu kjer gre cev čez premo so bili potrebni majnši popravki.Kos cevi in prirobnico ki gre iz kolektorja na katalizator smo odrezali in uporabili pri novem, da se nismo zajebavali z izdelavo druge.

Slika

montaža..

Slika

katalizator..

Slika

tukaj je bilo potrebnih nekaj popravkov da je pol lepo pašalo

Slika

pri nosilcu zadnjega lonca se je bilo treba malo znajdit in naredit nove..en je od pežoja 307 en od citroena c4 če se ne motim :D

Slika

še zmontiran lonec..bo pa potrebno malo popravit nosilec ker mi ga zabiva v podn ko grem čez luknje in je moteče

Slika

Slika

Torej sledila je homologacija in ni nič kompliciral (res da se poznamo), ampak je vse bilo narejeno tko kot mora in je še pohvalil da je lepo narejeno :) .Plini sonde in vse je super, tko da ja biu sem veseu :D .Še preden se je lotiu auspuha je opazu da je avto znižan :) .In ker papirjev ni smo zrihtali še to.Dobiu sem tuv na uradni strani od eibacha ter sprintal in mu ga nesel.Potrebno je seveda bilo imeti še potrdila o vgradnji vzmeti, auspuha in o zadnji opravljeni optiki.
Kar se tiče glasu je tako da ni lih tih se pa da kar normalno peljat :D sej boste slišali ko pride kak video ko bo čas.
Uporabniški avatar
furi

Odgovor Napisal/-a furi »

lepo delo ni kaj :) kaj si homologiral tudi katalizator?
Uporabniški avatar
Guti

Aja glede katalizatorja je tako, da te številke ki ma original vgravirane niso prave za homologacijo v evropi.Katalizator zaenkrat ni homologiran mam pa plan to čimprej zrihtat.Privarit bo treba ploščico s številkami zrihtat tuv pa vpisat še to v kartoncček.
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Lično narejeno. Je pa to konkreten ror.. je že mal nevarno, da se gre kak maček noter gret :lol:
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
furi

hmm, meni je reku taglavni homologer od avtoplusa iz kopra da katalizatorjev načeloma ne preverjajo in ne upisujejo, zato prašam :)
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

a_sist napisal/-a:je že mal nevarno, da se gre kak maček noter gret :lol:
Zato se reče catback! :a2_grinn

Da bi se homologiral katalizator prvič slišim. Glavno je, da opravlja funkcijo. Še vedno bolje kot, da ga ni.
Uporabniški avatar
Guti

Ker je bilo komplet vse menjano bi morali homologirali tudi cat ampak zaradi neustreznih številk tega nismo naredili.Je samo reku nej vozim k njemu na tehnični in nebo problemov.

Ror pa je kar konkreten ja nebi bilo nič narobe če bi biu manjši ampak tak je kaj čmo.Samo upam da res ne zleze kaka mačka notr :lol:
Uporabniški avatar
Guti

Evo novi stroški so tu :D.Prejšnjo nedeljo peljem punco domov za nazaj pa mi začne spredaj levo neki drsat.Se takoj ustavim pogledam diske ter ploščice ni bilo nič kaj videt.Se peljem počasi domov da slučajno ne pristanem v kakšni grapi ali zidu.Domov prispem srečno brez problemov.Čez teden sem mel v planu pogledat malo bol podrobno kaj bi lahko blo a nisem mel časa.V nedeljo sem malo šraufal ter se prijel za glavo ko sem pogledal na notranjo stran diska :D

Vzrok je tule...ploščica oziroma kar je od nje ostalo na desni strani je malo bolše :D
Slika

Rad bi prišel čim ceneje skoz ker mam veliko stroškov za izdelavo stanovanja pa malo € ostane za avto.V mislih sem imel da bi postružil diske kar imajo roba ter kupil nove ploščice ter sčistil čeljusti, ker očitno nekaj ne dela prav da je tako pojedlo notranjo ploščico zunanja pa ma še slab cm mesa.Je to pametno delat al ne? Brat je pred časom to naredu pa mu je po 1 tednu začelo vse skupej trest potem je kupil nove in zdaj je mir.Če nebo druge bom pač kupil nove in bo stvar rešena.Kaj priporočate oziroma kaj mate zmontirano vi na svojih rs-ih?

Spustila mi je leva manšeta je tudi to na spisku za zamenjat.Naročil sem še 2 novi letni gumi Toyo Proxes cf2 čakam samo še da mi javi ceno.
Uporabniški avatar
furi

jaz diskov nebi stružil, nisem pristaš tega. nove ploščice od Textar, ki so za "nedirklane" ploščice super (jih ima punca na cliotu), so 40€. diski pa, najceneje varjanto ki jo jst dobim je 40€ komad. sam bi pa uzel, in v prihodonsti tudi bom, Brembo max-line, ki so tam nikje 65€/komad...tu da ti je pojelo notranjo ploščico in zunanjo ne, je pa normalno, nič skrbi zaradi tega :) isto je bilo pri meni :D aja pa tiste motrie ne kupovat ker ni niti za na karjolo :D
Odgovori